Monday, August 25, 2014

gambang resort city - ekh.. ade lagi ceritegambang? #part 7

assalamualaikum..

lame tak update blog.. mood memang ke laut.. ntah ke mane ntah.. tapi rase nak update tu ade.. godek punye godek gambar.. keluar folder gambang.. jadi maafkan diri ini ye.. ni sambungan entry bulan 12 tahun lepas.. hahaha.. dari anak satu ke anak 2.. jenuh nak recall cerite.. nak mule susun ayat pon tak tau cemane..

habis cerite gelagat ufairah kat entry gambang yang lepas meh nak cerite hal lain.. bile bace balik entry gambang.. banyak gile tak cerite lagi.. mati nak ingat balik weh.. saye da due tige kali bukak entry lepas.. bace entry lepas.. belek gambar lime enam kali.. jenuh nak ingat.. ni lah padah peram entry macamnak buat keju..

mase pergi gambang tu tak sangke pulak hujan sepanjang mase.. jadi saye tak dapat buat aktiviti luar dengan ufairah mase suami kerje.. jadi saye ade belikan ufairah mainan.. mainan biasebiase je.. tu pon beli dekat seven eleven.. asal ufairah boleh buat main jadi la.. takde la die bosan duduk dalam bilik je.. mase beli tu tak sangke ufairah tau function mainan tu..

hahaha.. ibu under estimated anak.. betul korang.. mase tu ufairah baru setahun lebih.. saye memang budget beli dan nak tunjuk care main kat die.. tapi bile saye bukak mainan tu.. die sendiri tau kegunaan semue mainan tu.. korang nak tau bentuk rupe mainan tu? tadaaa..


cawan jug dan pinggan je pon.. dah tu je ade kat seven eleven.. ingat nakbeli doktordoktor ke.. nan hado ok.. jadi mak pasrah.. kalau nak pergi cari tempat lain memang tak la.. sebab saye gigil lagi.. kan kami nyarisnyaris nak kene langgar dengan hilux.. kami terlewat sesaat due je.. kalau tak memang innalillah dah saye.. kene pulak excident tu depanmate.. hujan gelap kelam.. memang fikir nakbalik je mase tu..



ecxited sangat dapat mainan.. tengok cerdik.. da tau function mainan.. 
bear tengah tunggu ufairah nak suap makan.. 
mase ni ufairah nak tuang air nak bagi ibu minum..

yang bestnye.. ufairah siap suap bear die makan dan minum.. happy sangat die main.. lepas tu asyik tuang air.. dengan cedok makanan dalam pinggan nak suap ibu.. tige empat kali tahan lagi.. kalau berpuluh kali.. ibu jenuh elak.. 'ibu kenyang dah..' haha.. kite ni bile dah jadi ibu abah memang fikir nak bagi anakhappy jekan.. nilai senyman anak tu.. memang tak ternilai.. bahagie sangat rasenye.. dah.. jom tengok lagi gelagat ufairah.. harap entry lepas ni dapat tune balik..

rase sayang kalau tak update entry ni sebab ade bende menarik yang saye nak share kat sini..

8 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum fifi, wahh pandai main dah ufairah ni. dah jadi kakak dah dia.. comelnya dia tocang rambut camtu ~~~

Ibu Ayra said...

singgah sini tgk ufairah yg comey... bijak dia main menan tu...

puan.mila said...

pandainya dia main..dh kkak sangat nii..:)

Kopiolimauice said...

dah bleh bawak dri kakak ufairah ni..

LYAfrina said...

hihi..comel je tgk dia main.
nanti blh beli dapur gas mainan tu

ros_reeza said...

Ufairah dah bijak yer :)

dalila said...

hihi..bijaknye ufairah..ni mesti slalu tgk ibu suapkan abah ni..hehhe

Julia Johari said...

Bagus la mommy fifi...suka bg anak happy...mmg bila kita tgk anak happy kepuasan yg kita dpt berganda balik kan...ufairah dh besar...omeyyy

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...