Tuesday, August 12, 2014

ulwan first hair cut..

assalamualaikum..

sekarang tengah meroyan nak update pasal ulwan.. kesian ulwan.. macam takde cerite sendiri dekat blog ibu die.. tapi jangan risau anak.. ibu sayang kamu.. sebiji.. sepetak macam kakak ufairah.. sebab dari sebelum kamu lahir lagi ibu da niat.. bila anak dah 2 ni.. tak perlu bahagi kasih sayang.. tapi darabkan je kasih sayang tu..  jadi fair la kan..

sebab anak saye semue jenis yang rambut memang lebat tak ingat dunie.. memang takde istilah 'makan bantal'.. siap ade cakap.. bantal pon lari tengok rambut anak kau.. haha.. memang lebat sangat rambut ulwan.. lagi satu ayat bile orang jumpe ulwan.. 'rambut tak cukur lagi ye?' saye dengan semangat menafikan.. botak lagi kami cukur mase dalam pantang hari tu.. 

sebenarnye dah lamee sangat berhajat nak potong pendek rambut ulwan.. sekarangkan musim panas.. kesian.. berpeluh.. dah siap beli mesin lagi kat D.I.Y.. tapi terbantut hasrat tu sebab nak raye.. tak raye la weh kalau botak.. jadi saye dengan suami decide lepas raye terus potong rambut.. baru hensem time raye walau berpeluh macam paip.. haha..

sabtu lepas.. kebetulan mase hantar baju suami kat dobi tengok kedai gunting kosong.. kedai gunting sebelah kedai dobi.. padahal dah beli mesin potong rambut.. saye dengan lajunye cakap.. 'abang.. kite potong rambut ulwan la.. kedai tu kosong je' terus masuk tak fikir banyak.. cakap dekat mamak trim rambut ulwan.. saye taknak pendek sangat.. masuk mamak pakai mesin.. saye cakap no 3.. mamak cakap no 3 panjang jadi  die nak buat no 2..

tapi memang laju mamak tu potong.. yela.. babykan. bukan nak duduk lame.. nanti potongpotong die nangis.. naye sopek rambut ulwan.. jadi mamak potong no 2.. depan kasi panjang sikit.. hensem wei anak saye!~ tengok macam comel je.. matik puji anak sendiri.. sejuk pon sejuk rasenye.. 9 ogos 2014 first time ulwan potong rambut..

mase mulemule gunting.. 
mesti ulwan tengah pelik.. 
pasrah beb.. 
kesian sangat muke ulwan.. 
kakak ufairah.. da besar dah kan.. 
tengah busy nak capai gunting yang mamak gune..


sorry ufairah.. bagi laluan untuk adik kamu ye..

7 comments:

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

alolo...comeynya ulwan.. geram aunty farah tengok tau..=D

dalila said...

wahhh..ulwan dh potong rambut..makin encem la ni..hihi

Aty_Fared said...

seronok lah anak rambut lebat2 ni... merasa gak pengalaman potong masa baby.. anak kite.. masa nak stahun cukur licin lagi skali.. motif..?? konon2 nak kasi bertambah lebat..nan hado pon..ngeeee... ni dah 2 tahun lebih..masih selapis rambut nya.. tak per nak..mak redho..heheh

Jari Manis said...

Alololo tebal dan lebatnya rambut ulwan, diam je dia org potong rambut

Mimi Azirah said...

alolololoooo comel.ulwan..lebat rambut ulwan

CintaHati Lina said...

alahaiii comei nya ragam anak Pn. Fifi Nadhrah tu... lebatnya rambut dia.... gerammmm tgk..anak saya mau setahun baru nak rambut tu nampak hitam...Tapi bila da 3y ni..cepat je panjang rambut nye....

ros_reeza said...

dah potong rambut yer.. comeyyy

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...