Thursday, August 2, 2012

teething??

assalamualaikum..


mule dari semalam sampai minggu depan saye busy.. bukan busy sikitsikit... tapi sangatsangat busy.. ni curicuri update.. sementare tunggu sistem yang lembab macam kurekure lambat sangatsangat nak running.. mane taknye, tunggu die running pon more than 30minute.. patutnye kerje ni da siap semalam tapi ade prob dengan system.. terpkase mule hari ni.. kerje bermule selepas dateline.. siape pernah dengar? haha.. pelikkan? tapi tu la hakikatnye.. semalam jugak ade meeting dan bos cakap 'saye tau ni bulan puase.. tapi u all ke overtime kalau kerje ni tak siap.. tak kire la balik pukul 10 malam sekali pon.. kalau tak siap jugak u all kene datang on weeknd' amekkaw.. selalu buat kerje ni 2 3 minggu.. ni mule dari semalam perlu siap isnin depan.. dari 2 3 minggu tinggal 6 hari termasuk weekend.. kalau tolak weekend 4 hari.. sempat ke weii?? nak taknak kene usehe jugak la.. tension la ibu ufairah seminggu 2 ni..

jom la cerite pasal ufairah pulak.. engat tak entry ni? ufairah bergolekgolek.. kan saye ade tulis ufairah merengek kan? saye rase sebab ufairah nak tumbuh gigi.. yeee.. percaye la ufairah nak tumbuh gigi.. saye da check da signsign nak tumbuh gigi.. 2 3 malam lepas time ufairah menyusu saye usapusap kepale ufairah terase suamsuam alaala dedar tu.. dalam hati tak fikir apeape pon sebab tak demam kan..

mase hari ufairah merengekrengek.. bergolekgolek saye tengok meleleh je air liur die.. banyak.. pelik pulak saye.. tiaptiap petang saye ambil ufairah BS mesti cakap 'k.nor rase ufairah nak tumbuh gigi la.. die asyik gigit bibir je..' saye tak ambil pot pon.. rase macam 6bulan terlalu awal untuk tumbuh gigi.. hehe.. mase ufairah tengah merengek saye nak test sebab gusi die sakit ke.. saye ambil ice balut dalam towel kecil try letak kat gusi die.. diam je.. aik.. pelik jugak saye..

terus saye ngangakan mulut die tengok gusi die.. ade due spot putih.. waaaa.. anak ibu nak tumbuh gigi ke? bagi tau en. suami.. en. suami siap suluh pakai torchlight lagi nak tengok.. eksited sangatsangat.. tapi saye takut nanti ufairah mengigitgigit je.. seriau.. ntah ye ka tak taktau la sebab spot putih tu kecik sangat..

3 comments:

y@t said...

nak tumbuh gigi kot...

dalila said...

memang la kecik cik kak..gigi baby kan kecik je..klu kuar2 tetibe gigi garham pengsan plak ko..hahaha..

fifi said...

kak yat: haah kak yat.. ade 2 gigi bawah ufairah..

dalila: hahaha.. klu gigi garham dulu pelik aku.. 2 wei gigi anak aku..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...