Wednesday, August 29, 2012

matematik pembelajaran 1-1=0, matematik kehidupan 1-1=10

assalamualaikum..

da lame rasenye tak berkongsi ilmu secare terus dekat blog ni.. hari ni saye nak berkongsi ilmu yang sangatsangat baru saye dapat dari seorang penceramah YBhg. Dr. Celemans bin Kasim.. pagi tadi saye buka email rasmi.. dapat satu email.. pukul 11 pagi hari ni ade program bicara 60minit.. saye sangat excited nak join.. jujur saye katekan.. tujuan utame join bicare 60minit ni sebab nak cukupkan kursus.. hehe.. keji je bunyi tukan..

tepat pukul 11 saye kelamkabut turun ke dewan di mane bicare 60 minit diadekan.. skema gile ayat.. kheen.. saye hampir terlupe.. tengok jam pukul 11 cepatcepat fikir ape nak buat.. rupenye nak pergi program ni la.. selamat sempat.. dalam hati da niat da.. masuk dewan mesti bosan.. nak main game.. bile masuk.. penceramah kate.. jangan risau.. walaupon diri anda je ade dalam dewan ni.. malaikat tetap mendoakan awak.. rase lain macam.. penceramah ni memang hebat.. menarik minat saye.. ape yang diperkatekan buat saye tertarik nak dengar.. game pon tak semenarik Dr. Celemans ni.. banyak halhal yang berkaitan dengan islam.. seronok sangat dengar..

da setengah jam layankan penceramah bos saye call pulak.. kelamkabut nak attend bicare 60minit sampai lupe nak bagitau bos..hahaha.. amekkaw.. ade kerje kot.. bos mintak tolong saye tinggalkan kejap majlis tu untuk buat sumthing kat atas.. sayangnye nak tinggalkan..bos ade tanye susah ke senang na keluar dari dewan.. saye jawab senang jela.. buat kerje dalam 10minit turun balik.. buat kerje pon tak brape tenang sebab fikir ilmu yang penceramah tu nak sampai kan..

salah satu bende yang penceramah tu cakap buat saye tertarik.. matematik kehidupan 1-1=10.. meh saye buktikan.. mase tu penceramah pegang sebotol air mineral.. ala.. yang urusetia sediekan tu.. die kate.. hari ni en. ray(bukan name sebenar) bagi saye sebotol air mineral.. padahal die ade satu botol je.. secare fizikalnye die da takde air mineral ni kan? tapi secare kehidupan.. die bagi 1 kat sayee.. tapi ALLAH da janji.. setiap satu kebaikan yang kamu lalukan paling minimum aku akan balas 10kali gande.. jadi secare halusnye Allah da balas da 10tu.. kankan? bagi pendapat saye.. 10 tu mungkin kesihatan kite, kebahagian kite, umur kite, rezeki kite.. apeape saje yang  baik untuk kite? kan? renunggrenungkan..

tak rugi satu attend program tu.. banyak manfaat, ilmu yang saye dapat.. yang penting hari ni saye da 'bagi makan' dekat rohani @ roh saye.. terime kasih YA ALLAH..

3 comments:

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

sangat bermanfaat~ (^___^) dapat satu ilmu lagi sebelum balik qeja petang ni (^___^)

fifi said...

share mane yang tau sis!~

Anonymous said...

webwinkel beginnen inkoop welke webwinkel beginnen

Here is my site; webwinkel beginnen zonder kvk

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...