Wednesday, September 5, 2012

orang ke depan.. ufairah ke belakang..

assalamualaikum..

lamenye tak update blog.. sekarang saye super busy.. tu la alasan bile tak update blogkan.. hehe.. tapi memang betul.. saye tak tipu.. sebab cuti raye yang panjang.. ditambah pulak data dari state masuk time cuti.. siap ade problem lagi dengan data dari negeri.. sudahnye bertangguh la kerje.. bile da dekat due date.. kelamkabut nak buat.. sebab da dekat sangat dengan due datenye.. maka hari ni da keluar surat over time.. dan hari ni saye la salah seorang pekerje yang akan lepaklepak duduk dekat office tenung tabletable yang ade dekat skrin.. 

dan yang menjadi mangse keadaan adelah Ufairah buah hati yang saye sentiase rindu.. sedihnye.. maafkan ibu sayang.. petang ni acik ambil kamu dari rumah nenek.. either atuk atau suami acik  (acik lelaki) yang teman ibu tak tau.. kamu baikbaik dekat rumah ye sayang.. sebak time type ni.. da la waktu dengan anak sangat singkat.. kalau lame pon sebab tidur time malam.. kene pulak over time.. dengan abah banyak kerje dekat site.. ooohhh dugaan sungguh.. semoge dugaan ini berlalu dengan cepat..

kali ni nak cerite tentang ufairah.. si babam saye dan en. suami tu.. rasenye ufairah almost 9kg at 7.5month.. walaupon tak sedebab orang lain.. tak berketakketak macam anak orang lain.. alhamdulillah ufairah sihat.. berkat susu ibu.. ufairah da makin hebat bergolekgolek.. hebat mencapai barangbarang yang die nak.. sekarang ni pulak die da pandai menyusur.. kalau die nak something die akan cube sedayeupaye untuk sampai ke bende yang die nak tu.. tapi die jarang sekali dapat ape yang die nak dengan care menyusur.. sebabnye ufairah menyusur kebelakang!! anak.. ibu cerite hal kamu.. memang betu kamu menyusur ke belakang.. kamu sangat excited.. kamu tolak tangan kamu.. akhirnye badan kamu ke belakang.. lamelame kamu jauh dari bende yang kamu nak..

tapikan.. ufairah paling excited bile tengok kucing.. selalunye kalau kucing cepat  ufairah sampai kat kucing tu.. lepas tu nak ramasramas geram kat kucing tu.. ufairah  akan golekgolek untuk sampai ke kucing tu.. same jugak dengan bende lain.. bile ufairah tak berjaye dengan care menyusur.. ufairah akan cube dengan care bergolekgolek.. sangat cerdikkan ufairah.. setengah baby da boleh merangkak bile da 7.5 bulankan? ufairah belum lagi.. takpe.. setiap baby tak same kate orang kat saye.. even ufairah tak boleh merangkak lagi.. gigi ufairah da tinggi.. hehe.. tak sabar nak tunggu the next gigi.. semoge membesar sebagai muslimah solehah HAZIQAH UFAIRAH..

ps--> entry raye nanti saye update!~

1 comment:

Nazayiena said...

Wah Ufairah dah pandai menyusur,memang camtu fi budak2 akan ke blkg dulu.

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...