Wednesday, November 30, 2011

penantian satu penyiksaan.. terime kasih kepade kawan2 TTC selame ni.. tanpe korang mungkin saye tak dapat harungi dugaan yang maha hebat dariNYA..

assalamualaikum..

subhanAllah, alhamdulillah, Allah hu akbar.. tak tau dari mane nak mule.. macam mane nak cerite.. actually entry ni aku nak cerite pasal kawan-kawan TTC or aku lebih mengenali mereke dengan kakak-kakak TTC.. mungkin aku yang termude jadi semue geng-geng TTC aku panggil akak.. dan juge aku nak ceritekan tentang macammane hebatnye dugaan menanti zuriat.. aku tau.. kalau la ade orang bace entry aku ni.. sure cakap.. "ala.. ko tunggu tak lame mane pon", "takat setahun boleh la ko nak cerite", " aku ni da 4 5 tahun.. ko baru setahun da nak kecoh"..

tak kesah la tanggapan orang macam mane pon.. aku tetap nak share.. nak cerite.. biarla jadi kenangan dalam mengharungi dugaan rumah tangge.. memang betul pon.. aku tunggu rezeki cahaye mate ni tak lame.. aku nikah 13 february 2010 dan aku tau aku pregnant 9 mei 2011.. mungkin sekejap bagi sesetengah pasangan yang da lame, amat-amat lame menunggu.. tapi bagi aku setahun tige bulan pon da cukup lame bagi aku.. aku sentiase doakan orang yang sedang menanti tu dapat merase ape yang aku rase.. YA ALLAH.. makbulkanlah doa hambamu ini..

aku berkahwin sekali dengan adik perempuan aku.. kire kenduri ade 2 pasang pengantin la.. kami kawen bulan february 2010, masuk je mei 2010 adik aku da pregnant.. seronok parent aku.. adik-adik aku yang lain.. aku pon seronok jugak.. seronok nak dapat niece.. tapi jauh disudut hati.. satu perasaan lain timbulkan.. even nak buang perasaan tu pon susah.. sesiape yang pernah alaminye mesti tau macam mane perasaan tu.. kalau kawan kite pregnant.. kite masih menanti pon tetap timbul perasaan tu.. apetah lagi adik sendiri.. yang kahwin same-same pulak.. YA ALLAH hebatnya dugaanMU..

nak dekat hari-hari aku menangis.. tapi takkan aku nak tunjuk dekat family aku kan.. en. suami la tempat aku luahkan segale-galenye.. kalau aku ingat balk saat tu.. rase nak menangis je.. sekarang pon bergenang air mate bile fikir.. orang yang tak lalui mungkin dapat fahami ape kite rase.. tapi tak mungkin same dengan ape yang kite rase.. adik aku pulak mase early pregnancy tinggal dengan parent aku.. aku pon kat situ.. 1 rumah dengan die and parent aku tiap2 kali die muntah ke aku sedih.. bile sakit ummi aku bawak g klinik aku sedih.. aku tau aku tak patut ade perasaan tu.. tapi..... orang yang alaminye saja tau kan?

sebab tu sekarang ni.. even aku da 34weeks kot.. aku tetap pakai baju kurung kalau perlu.. pakai jubah dan jarang sekali mengenakan uniform pregnancy.. aku taknak.. aku takut nak tunjuk perut aku sebab aku tau.. orang yang masih menanti pasti ade terselit perasaan sedih bile tengok aku sebab dulu aku pon macam tu.. tapi kadang-kadang aku terover excited post kat FB.. aku minta maaf.. even aku ade buat scan 3D n 4D aku rase takut nak buat DP kat fb.. biar la en. suami je.. even hati seronok.. tapi orang lain macam mane kan?

bile aku da tertekan sangat.. aku mule la search macam-macam sampai aku terjumpe forum HA a.k.a hamid arshad.. aku pon join 1 page untuk belajar buat BBT cycle.. tak sampai sebulan aku kat situ forum HA pon tutup.. sedihnye.. baru nak jumpe kawan-kawan seangkatan.. nak belajar.. share suke duke.. last-last ade alternatif lain dari kakak-kakak yang ade kat HA tu buat 1 forum baru.. akhirnye kami ade tempat meluah yang baru.. TTC forum.. kat situ la kami berkongsi segale-galenye.. kat situ la aku mendapat kekuatan dikale aku down sangat.. kat situ la aku gembire bile dapat tau ahli TTC BFP.. tapi betul kate kak ses.. ade sesetangah dari mereke nak berkawan untuk TTC je.. lepas BFP hilang..

aku nak kakak-kakak TTC.. sesiape je yang tengah TTC.. aku sedie berkawan berkongsi suke duke, masalah, pandangan dengan korang.. bagi aku persahabatan, ikatan antare aku dengan kakak-kakak TTC takde nilainye.. sebab derang la aku kuat hadapi dugaan selame setahun lebih ni.. dari derang la aku belajar macam-macam.. dari derang jugak la aku tau ape treatment yang patut aku buat even aku conceive naturally.. aku tetap hargai semue tu..

tak terungkap.. tak tau nak cakap macam mane yang aku sayang sangat dekat kakak-kakak TTC.. I LOVE YOU SO MUCH kak ses, kak lala, kak cinda, kak eam, kak yat, kak sinar, kak yatz, kak liza, kak shady dan sesiape yang saye lupe tulis name.. jangan merajuk.. saye tetap bersame-same akak semue.. saye tetap macam dulu even ape pon yang terjadi.. saye sangat hargai akak-akak semue.. saye sentiase ingat dan doakan akak-akak semue.. (((hug)))




12 comments:

Mrs.Asrul said...

alhamdulillah, masih ada org yg concern ttg org lain spt fifi...sy suka bila fifi kata xnak pkai maternity dress smata2 utk jga hati org lain. inilah hikmah dr penantian fifi slama ni, secara tdk lngsung allah telah mdidik fifi utk tdk riak dgn anugerah allah ygsatu itu, sbaliknya lbh bsyukur..;)..sy pn ttc jgk almost sthun kawen dan pnh miscarriage. mmg sedih nk lalui smua tu..bila sy bc kisah fifi, sy dpt rasa ksedihan itu dan sy juga alaminya..smoaga ujian yg dihadapi ini mjadikan kita hamba allah yg baik, insyaallah..;)

::MRSfie:: said...

alhamdulillah.. dri dugaan ni la yang buat saye bertambah kuat.. bertambah dekat dgn ALLAH.. dri dugaan ni juga la buat saye sedar siape diri kite kat bumi ni.. sekarang saye da 39weeks.. tetap pakai jubah lagi.. alhamdulillah muat.. perasaan org kene jage.. kalau boleh saye taknak org lain rase kesedihan yang saye rase..

Anonymous said...

Whаt a mаterial оf un-ambiguity аnd ρrеserveness οf valuablе familiarity regarding unprеdicted feelings.
my website :: loans for bad credit

Anonymous said...

Paragraph writing іs also a fun, іf
you knοw after that you can wгite
otherwіsе it is complex to write.
Check out my web blog ... loans for bad credit

Anonymous said...

whοah this blog is exсellent i love reading youг
аrtісles. Keеp up thе good ωoгk!

You already knοw, а lot of рersons aгe
looking round for this іnformation, you cаn help
them greatly.

my webѕіte :: bad credit loans

Anonymous said...

Hi i аm κavin, іts my firѕt oсcasion to cоmmenting anуωhere, when
i reаd thіs pοst i thought і could also create comment
due tο this sensible paragraρh.


Feel fгeе to visіt my ωеb
page payday loans

Anonymous said...

buy xanax what is a generic xanax - xanax hair follicle drug test

Anonymous said...

Hі there, thе whole thing is going рerfеctly here аnԁ οfcourse eѵerу one is sharing informаtion, that's actually fine, keep up writing.

my blog post :: Same Day Payday Loans

Anonymous said...

Pretty nicе post. I juѕt stumblеd uрon your weblog аnd wаnteԁ tо saу thаt I've truly enjoyed browsing your blog posts. In any case I will be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!

my homepage payday advance

Anonymous said...

Ιnspiгing quest therе. What ocсurreԁ after?
Take сarе!

Аlso ѵisit my web-site payday loans

Nurul Iman said...

Salam akak..sy pun tgh mengalami situasi mcm akak...sy kahwin skali ngn adik ipar saya(suami dan adik laki suami kawin sama2). Sekarang adik ipar saya tgh mengandung. Tapi saya masih lg tengah menunggu. Sedih sangat rase, tapi xlah tnjuk sgt perasaan sedih tu kt fmly, luah kt suami je. Tmbh2 sy menantu sulung..bayangkan lh adik ipar dlu yg mngandung... doakan sy mengandung lepas ni..
-ulynnuha

Nurul Iman said...

Salam akak..sy pun tgh mengalami situasi mcm akak...sy kahwin skali ngn adik ipar saya(suami dan adik laki suami kawin sama2). Sekarang adik ipar saya tgh mengandung. Tapi saya masih lg tengah menunggu. Sedih sangat rase, tapi xlah tnjuk sgt perasaan sedih tu kt fmly, luah kt suami je. Tmbh2 sy menantu sulung..bayangkan lh adik ipar dlu yg mngandung... doakan sy mengandung lepas ni..
-ulynnuha

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...