Friday, November 11, 2011

tak selese, sesak nafas, kelaparan vs kebulurandan bangun lambat!~

assalamualaikum!~

malam tadi aku tido awal.. dalam pukul 10lebih.. awal ke? standard kot bagi orang yang memerlukan banyak rehat macam aku ni.. tapi mase mule nak tidur tu.. masyaAllah, punye la susah.. bukan susah ape.. susah nak menentukan posisi badan.. kan best kalau ade maternity pillow.. aku da penah mintak da dekat en. suami.. nanti aku cerite next entry.. pusing sane tak kene.. pusing sini tak kene.. kalau tak selese je takpe la jugak.. layankan je.. mate pejam lupe la tak selese tu kan? masalahnye bukan takat tak selese.. siap boleh sesak nafas.. nak bernafas pon tak cukup.. ikut hati nak je aku g klinik ambil O2.. cakap macam pernah ambilkan.. padahal tak pernah pon.. tapi memang cungap.. nafas pendek je..

kesian en. suami tolong settingkan tempat.. bantal untuk aku setting tempat tidur aku je lebih 5.. tapi tetap tak selese.. sampai aku give up.. duduk lunjur kaki sandar kat dinding.. cakap kat en. suami "ayang tidur duduk jela kalau macam ni.. penat da nak setting tempat tidur..".. en. suami tak bagi.. takut aku sakit leher la, pinggang la.. aku pon akur cakap die.. last sekali aku buang semue bantal tinggalkan 1 untuk kepale, 1 lapik perut dan 1bolster untuk peluk.. lepas tu aku baring mengiring badan sandar kat dinding.. pusing 3 4 kali aku pon tertidur.. en. suami da pergi tengok tv mase tu.. die masuk bile pon aku tak sedar..

nenyak aku tidur sampai pukul 2.30 aku nak pee pee aku pon bangun.. lepas bangun tu rase lapar sangat.. gagaga.. lapar tengah2 malam.. nasi memang ade.. tapi aku tak minat nak makan nasi.. baru aku teringat aku cume makan bubur lambuk and keropok lekor je untuk dinner.. aku makan sekeping roti gardenia lepas tu aku solat isya'.. baring balik untuk tidur tapi tak tertidur-tidur sebab lapar.. terpakse aku kejut en.suami.. aku penakut (selalu lepas solat mesti datang perasaan tu.. sebelum solat tak pon).. cakap aku lapar.. pukul 2.50 en. suami bangun buatkan milo untuk aku.. terime kasih abang.. :) aku minum dan cube untuk tidur.. akhirnye aku pon tertidur..

paling tak boleh bla.. aku terjage je aku tengok langsir tingkap.. cerah semacam.. aku pon pandang en. suami sambil cakap.. "abang kenape kat luar ni macam cerah je" selalu bangun tidur gelap lagi.. en. suami capai phone die.. tengok jam.. "yang.. da 6.30!" haaa.. selalu kiterang bangun 6.10 paling lewat 6.20.. keluar rumah paling awal 6.40 paling lewat 6.50.. terjun katil la en. suami.. aku relex 2 3 minit bangun mandi.. selamat sempat sampai ofis on time.. kalau tak naye je punch card kami berdue merah..

nota bawahtangge entry -->mungkin aku da sampai ke fasa susah nak tidur dan lapar ditengah malam kot.. pengalaman baru.. even susah, even penat, even sakit.. aku tetap tabah demi memberi zuriat untuk suami tercinte..


5 comments:

Anonymous said...

What's up, this weekend is nice designed for me, as this point in time i am reading this impressive educational post here at my residence.

My page; payday loans
my page - payday loans

Anonymous said...

Heya i am for the fiгѕt time herе. I cаme across
this board аnd I find It truly helpful &
it helped me out much. I am hoping to provіdе one thіng back and аid οthеrs
ѕuch аs you аiԁeԁ me.


my weblog; payday

Anonymous said...

Greеtings! Τhis is my 1ѕt comment here sο I just wаnted
to gіvе a quicκ shout out and saу I really еnjoy rеadіng уour blog рoѕts.
Сan you rеcοmmend anу other blogs/websites/foгums that
coѵer the sаme topiсs? Thank you
so much!

My site ... payday loans online

Anonymous said...

Eѵeгything publiѕhed maԁe а bunch оf senѕe.
Howeνer, ωhat about thіs? ѕuppοsе
you tуped a catchіeг tіtle? I mеаn, I don't want to tell you how to run your blog, however what if you added something that grabbed a person's аttеntіοn?
I mеаn "tak selese, sesak nafas, kelaparan vs kebulurandan bangun lambat!~" iѕ
a little bοring. Υοu should рeek at Yahoo's front page and see how they create news headlines to grab viewers to click. You might try adding a video or a picture or two to get readers interested about what you've wrіtten.
Јuѕt my opinion, it woulԁ bring уour website а little lіѵeliеr.


my homерage; Same Day Payday Loans

Anonymous said...

It's appropriate time to make some plans for the future and it's tіme tο be haрpy.

ӏ've read this post and if I could I want to suggest you few interesting things or suggestions. Maybe you could write next articles referring to this article. I want to read more things about it!

My weblog - payday advance

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...