Tuesday, November 29, 2011

maternity pillow..

assalamualaikum!~

selamat petang.. da lame da kot aku cakap nak update pasal maternity pillow.. waa.. macam best je kan kalau ade maternity pillow.. bak kate orang-orang yang berpengalaman.. kalau pregnant ni susah nak tidur.. telentang tak selese.. mengiring kiri tak selese.. kanan pon same.. kalau meniarap confirm lagi tak selese.. cemane la nak tidurkan?..

disebabkan zaman sekarang da maju.. wujud la maternity pillow.. mase mule-mule dulu.. mase akhir da nak masuk 30weeks tu.. aku berangan la jugak nak ade maternity pillow ni.. meh aku tunjuk dulu rupe maternity pillow ni..

yang ni yang advance punye kot..


care pakai macam-macam gaye la kot.. tengok gambar pon tau kan..

tapi yang biase aku tengok orang malaysia pakai jenis yang C tu je.. ala.. yang bentuk ala2 huruf C.. tak pon bentuk bulan sabit.. ala.. macam ni ha..




bile tengok gambar ni rase seronok je bile dapat tidurkan.. kalau berangan fikir kelembutan bantal-bantal ni.. mau malam ni jugak cari.. yela ade 1 malam tu aku tak dapat tidur kan.. tak selese dengan pelbagai posisi yang aku da try.. esoknye terus google la mane nak korek binatang beli bantal ni.. search punye search.. sangat la sikit tampat nak jumpe.. kalau ade pon nursing pillow.. boleh la buat maternity pillow ni..

mase aku cakap-cakap kat en. suami.. die pelik.. siap tanye.. " ade ke maternity pillow ni sayang" aku pon google la gambar bagi en. suami tengok.. die siap cakap.. "macam lembut je bantal nikan.. jom la beli.. tapi abang geli la tengok bantal ni dalam gambar.. macam ulat" hahaha.. berterabur aku ketawe..

lepas survey punye survey.. tak jumpe pon tempat aku nak membeli bantal ni.. last-last aku decide nak beli mase maternity and children expo yang da lepas 2 minggu lepas.. last2 aku tak beli pon sebab satu malam tu je aku tak boleh tidur.. malam-malam berikutnye.. asal letak kepale.. aku confirm zzzzz.. en. suami selalu cakap.. bile pagi-pagi die terjage.. selalu letak tangan kat perut aku.. baby kiterang aktif.. asyik gerak je.. tapi sekali pon aku tak pernah rase.. nampak sangat tidur mati.. hahaha.. jadi perlu ke bantal ni untuk aku?

coretanhatiaku---> malam tadi agak susah nak tidur.. pusing sane sini jugak. maternity pillow memang takde r.. sekarang da 34weeks.. kalau nak beli pon terase macam tak berbaloi.. hope fully malam ni boleh tidur macam biase supaye aku takde la hasrat nak membazir duit beli bantal ni..



5 comments:

Min @ Mama Dhia Farhah said...

Waa..cam best jer. Mau nak jugak nih..(chewah,standby bila pregnent lagi nanti) ..Kakk min sampai sekarang pergelangan sakit,dulu tak tahu kenapa,tapi bila dah nak dekat bersalin baru tau sakit sebab masa tido dok jadikan tangan ssebagai bantal kat kepala,pastu tido tak sedarkan diri..huhu.. (Ops! Lupa plak,salam perkenalan ye,thanks baca blog k.min,tu luahan masa dalam pantang dulu,skrg Alhamdulilah,rasa dah semakin ok kot..hehe..Apapun semoga fifi and baby selamat ye...)

RnH Collection said...

pregnancy pillow .. kami ada jual kat www.facebook.com/rnhcollection ...

farid aswan said...

SMS @ CALL:
Kak Ani - 0128458400
Aisyah - 0198748309
https://www.facebook.com/MaternityPregnancyPillow

SofeaSuhaimi said...

Salam, sememangnya sakit pinggang bila perut dah dah besar! Jemput singgah di blog saya untuk survey maternity pillow..

MomLove Pregnancy Pillow said...

Mohon maaf. Tumpang sharing. Semoga bermanfaat.

MomLove Pregnancy Pillow yang diperbuat daripada 100% kekabu asli dengan harga promosi RM199 (Free Pillow Cover + Pos ke 1Malaysia). Selesa, sejuk dan tahan lama.

Berminat & info lanjut, boleh terus ke https://www.facebook.com/MomLovePregnancyPillow

Terima kasih.

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...