Monday, May 25, 2015

part 13 - langkawi - cable car again!~

assalamualaikum..

habis dah cerita tragedi langkawi.. kesian ufairah berjahit.. esoknye main pasir kepale berbalut.. habis main pasir.. kami balik bilik.. ready untuk check out.. selalunye.. lepas check out.. jalanjalan kejap.. saya terus pergi rumah kakak angkat saye..sementare tunggu flight.. kebetulan waktu kami datang.. anak die kene chicken pox.. kami tak singgah lah..

kesan jahit ufairah..

memang dah rancang.. hari last lepas check out nak naik cable car.. dah siap semue.. kami pon gerak ke tempat cable car.. malas nak cerite dah.. sebab sebelum ni dah cerite tentang cable car ni.. dekat sini.. hahaha.. inilah akibat setiap tahun ke langkawi..

sebenarnye.. teringin.. nak bagi ulwan rase naik cable car.. ufairah dah pernah naik kan.. tapi kali ni.. macam ade pembaharuan.. satu tiket naik harga.. haha.. macam mahal sangat dari sebelum ni.. ruperupenye.. sebelum naik cable car.. kene masuk ape bende ntah.. dome kot namenye.. tapi memang best naik dome tu... cume pening sikit..

die macam.. kite duduk dalam sesuatu yang berbentuk semi spera.. lepas tu ade la macam video keliling dinding semi spera tu.. video roller coaster!~ memang real.. terase kot kite diawangawangan.. mase cerite ni kan.. saye terbayang.. ni pon rase peningpening.. tapi saye tak puas naik tu!~ hehe..

ni tunggu turn nak masuk dalam dome.. tu pintu dome tu la..

settle masuk dome tu.. baru la kite boleh naik cable car.. kate suami.. derang buat dome tu.. taknak bagi kite gayat kot mase atas cable tu.. mungkin la kan.. saye tak rase perbezaan.. sebab alhamdulillah.. saye tak gayat.. spend time sekejap je kat atas tu.. tangkap gambar semue..

dalam cable car.. nak naik atas..
ade yang gayat?
abaikanlah tuan tanah yang comot..
sempat lagi nak menggeram adik!~
tengok.. masih tak nampak sempadan laut dan langit.. subhanAllah..

almaklumlah.. anak dah due.. tenage berkurangan dah.. melayan kerenah anak.. nak siapkan derang lagikan.. tapi alhamdulillah.. kami enjoy dekat atas tu.. menang best.. tapi bile bawak anak berjahit dahi.. terbatas la sikit pergerakan.. dan yang paling terkilan.. 

saye masih tak dapat sampai ke hanging bridge!!~ kene tracking sebab derang tengah buat escalator nak ke sane.. ai is redha.. sebab sahsah lah saye takkan tracking.. lebih kurang 800m kot.. mane taknye.. nak carry anak.. nak bawak anak berjahit dahi,.. dengan baju yang tak proper.. jadi saye simpan hasrat saye.. rase dah lebih 3 kali naik cable car.. tapi sekali pon tak dapat sampai hanging bridge.. ai is hangin sangat!!!

3 comments:

Miss Xyz said...

saya pun dulu ada kesan jahitan kat dahi (ala2 harry potter)..

saya cadangkan rawat cepat2 parut tu, takut makin lama susah nak hilang nnt ehehe.

pssst, kalau sempat malam ni, jomlah join giveaway saya ehehe

Kopiolimauice said...

haah hanging bridge tu mmng kena jln skit jln nye pon sikit licin tapi bila sampai mmng syokkk angin kuattt sgt ;)

dalila said...

tahun ni pegi aku xnaik dah kot..danish pun dah naik..darwish pun kecik lg nk naik..aku ni pun dh cuak dh naik..hahaha

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...