Monday, May 11, 2015

part 10 - langkawi 2015 - aiskrim gulung sedap..

assalamualaikum..

tak habishabis entry langkawi lagi.. dah tiga bulan kot.. duk mengarang lagi.. hahaha.. part pulak dah sampai 10.. mane tak nye.. menulisnye ciput je.. gambar banyak sangat.. tak sampai hati nak letak satu entry 20 30 keping.. hahaha.. sebenarnye.. malas.. blur nak mengupdate..

kebetulan mase kiterang pergi sanekan.. kecoh pasal aiskrim gulung.. teringin sangat nak makan.. google punye google.. ade kat langkawi.. terus masuk dalam itinerary..  hari ke tiga kami berkesempatan pergi ke sana.. agak susah nak cari kedai ni.. yela.. sebab bende ni baru lagi.. info kurang..

yang saye dapat info dekat google.. sebelah mcD dekat the zone.. saye suruh suami park depan the zone.. minta suami tunggu dengan anakanak dalam kerete.. nak turun berempat.. buang mase.. nak beli aiskrim je pon kan.. saye round dekat 20minit kot.. sampai kedai tepitepi jalan.. tak jumpe!~

punye teringin.. saye pergi dekat kereta bagi tau suami.. takut suami tunggu lame.. saye sambung cari.. gigih sangatkan? haha.. lastlast give up.. masuk kerete.. kebetulan nampak adikadik 7e.. terus ting.. terase nak tanye derang.. saye turun kerete tanye adikadik tu.. 

ruperupenye.. kedai aiskrim tu DALAM the zone.. punye la saye round tepitepi jalan dekat 300meter tepi jalan tau.. ruperupenye dalam the zone.. hahaha.. saye bayangkan macam kedai sebiji.. rupenye stall.. direction die.. masuk pintu the zone.. pintu utama.. belok kiri.. terus.. nanti nampak la stall aiskrim tu..

bile dah sampai boleh lah order.. mulemule saye tercongok depan stall tu.. ramai yang tengok adik tu buat aiskrim.. sebab pelik kan.. tengoktengok.. ricky.. rupenye order dan menu ade kat belah belakang.. selamat la dah 5 minit tunggu terase nak tanye.. cemane nak order.. bukan main dugaan manecari aiskrim gulung.. ok.. jom layan gambar..

stall aiskrim gulung..
menu aiskrim gulung..
harga junior cup RM6.90..
large cup RM10..
adik ni tengah buat aiskrim oreo.. saye order untuk puteri ufairah saye.. 
bubuh toping!~
tadaaaa.. siap dah aiskrim untuk ufairah..
lain kan? sebab aiskrim atas saiz large.. orang lain punye.. hahaha..
 
aiskrim untuk saye dan suami.. mix berry + banana..
saya suka berry.. suami suka banana..
jadi kami mix kan.. sehati sejiwa..
ni la mix berry yang adik tu akan mixkan dengan bancuhan aiskrim..
tadaaa.. dah siap mix berry + banana..
kiri 1st round.. kanan 2nd round..
nampak sedap sangatkan..
gabungan cinta.. hahahaha...
ape lagi korang.. kalau pergi langkawi.. try la.. tak menyesal punye!~

10 comments:

Khai♥Rin : anies said...

dlm the zone? mmg laa kami x jupe aritu ;-)

Raihanah Ahmad said...

sedapnya aiskrim dan menarik pulak tu

tiga lalat said...

Salam cik kak fifi tuu, rasanya cik kak selalu gi blog sy yg lama., sila ke blog sy yg baru yee :

http://tigalalat.blogspot.com/

tq ;p

Kopiolimauice said...

wowweieee sedapp nye menejes alioo tgok eskrem ni ;p

Mar Mansor said...

aiskrim gulung?? terujanya..

dalila said...

mcm penah tgk org buat tp xtau kt mn..xpe..aku pegi langkawi bln 9 ni aku nk carik plak..

::EIDA:: said...

menu baru langkawi ke! nampak benor ida lama tak g langkawiiii huhuhuhu.. eskem gulung? hmm hmm

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam fifi,
alaaaaaaaaaa
banyaknya tak tau hidden foods langkawi sob3

nik ros said...

tgk gambar pun dah sedap.kalau dah 2nd round tu maknanya sedap la tu.hihi

IbuNoey said...

hehe..tak pernah dengar pasal aiskrim gulung.macam-macam idea bisnes sekarang kan?asalnya aiskrim tapi dibuat gulung.jadilah aiskrim gulung.

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...