Tuesday, January 13, 2015

hari kedua - kinta riverfront hotel ipoh - part 5

assalamualaikum..

lame sangat tak menulis di sini.. bukan tak buka.. harihari bukak.. bile nak menaip je.. ade je halangan.. ade je yang mengganggu.. baru ni pon jadi.. saye baru nak bukak folder gambar untuk cerite.. ade call untuk kerje.. buat dulu.. niat nak update simpan ketat.. tapi kali ni tak boleh mengalah.. habis kerje terus taip entry.. kalau tak.. ke laut balik la.. haha..

lame tak menulis.. sampai tak tau nak mule macam mane.. ni nak cerite pasal ipoh tak habishabis lagi.. padahal pergi bulan 11.. 2 bulan yang lepas.. selamat la ingat sikitsikit dengan gambar.. malam habis sharing session tu.. balik tidur macam biase.. pagi tu.. duduk la saye anak beranak dekat bilik.. sebelum tu kami breakfast dulu dekat bawah.. suami terus ke dewan.. saye bawak anakanak naik bilik.. cerite makan kemudian ye..

habis makan.. tengok ufairah dengan ulwan mengatuk.. saye sorongkan bantal.. hahaha.. tidur la mereka berdue dengan aman.. derang tidur je..saye tadah la air dalam tub.. berendam la.. nak berendam lamelame takut ufairah bangun.. settle hal saye tu.. saye pon.. terus buat photoshot.. hahaha.. pakai handfon cikai je.. dapat la gambar yang menarik buat cover photo facebook.. da bosan sangat tak tau nak buat ape.. jadi photographer la.. agak dah bosan tangkap gambar.. saye bukak buku nak bace.. tak ingat buku ape saye bawak time tu.. terase mengantuk.. tapi nak tidur tak boleh.. 


gambar dua beradik sedang tidur..

kemas la bajubaju.. kutip apeape yang bersepah dalam bilik.. maklumlah.. toddler dalam bilik.. pahampaham jela.. kemas beg sikitsikit jadi senang lah nak balik nanti.. dalam hati tak sabar nak tunggu tengah hari.. suami balik. boleh pergi makan.. anak bangun saye mandikan.. sorangsorang.. siap mandi layankan derang berdue..

cerite petang? nantilah.. sebab cerite petang hari kedue.. saye nak bagitahu korang.. sama ada berjaya tak kami masuk adult pool.. haha.. kan hari pertame kami tak boleh masuk.. kesian ufairah mandi dekat kolam paras lutu die je.. ke pinggang macam tu.. cerite ade di sini.. KLIK

11 comments:

Julia Johari said...

Sibuk yer fifi...baru dpt update ye...hmmmm sonok ye anak2 fifi bercuti di ipoh...diorang pandai sebut hotel tak fifi hehhehe

Kopiolimauice said...

sama la kita klu kerja dgn blog dh tentu kna siap kn keje dlu kan...amboii syok nya si adik berendam dlm sinki ke tu?

Azian Elias said...

memang lah kan jadi ibu ni..tak cukup2 masa kengkadang.. blog tu kena ikut mood dan kelapangan..

Kakzakie said...

Penat berseronok anak-anak mudah nak lena Fifi. Bila anak lena memang kita yg mudah pula nak berkemas..

::EIDA:: said...

sibuk ye? ni kes taip cepat2 lah ni ye....sampai tajuk pun typo hehehhehehhehee.........

IbuNoey said...

IbuNoey pun kadang macam tu la..taip entri,ada kerja,save dulu entri.lepas tu,hilang dah idea nak sambung..

ros_reeza said...

elok je duduk kat sinki tu yer. hihi

nik ros said...

comel aje budak yang duk dlm sinki tu..haha

Najib Ariyan said...

erkkkk... anak bangun tak ajak gi jenjalan ker?? Ipoh best nya... tapi kalau minat sejarah lah...

LYAfrina said...

amboi,,kemain lagi berendam dlm sinki..tp cute sgt

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

letih sangat tue anak2 sampai ketidoran.. tapi ok la ada 'chan' fifi berendam dalam bathtub kan..=D

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...