Friday, October 10, 2014

dalam kenangan..

assalamualaikum..

alhamdulillah.. dah jumaat.. esok cuti.. ahad cuti.. yeay.. isnin pon sambung cuti.. hahaha.. sebabnye pengasuh saye takde.. die balik singapore ambil visa die.. pengasuh anak saye orang singapore dan sangat baik dan penyayang orangnye.. alhamdulillah.. dapat pengasuh macam tu.. ok.. nak cerite entry throwback..

sebenarnyekan korang.. selepas keluarge kecil kami pergi pullman.. next week tu kan.. atuk saye meninggal.. ummi (mak tiri  yang saye dah anggap macam mak sendiri) saye punye ayah.. sebenarnye.. pagi tu saye half day untuk bawak ulwan ke klinik pakar.. balik dari klinik nak siapsiap pergi kerja.. terus abah cakap.. dah korang tak payah pergi kerje.. atuk meninggal.. jadi cutilah kami..

dari siapkan barang nak hantar anak ke rumah pengasuh dan pergi kerja.. jadi la siapkan barang balik kampung.. tapi urusan mandi kafan semue dibuat di rumah singgah abah saye dekat je dengan kampung.. jadi memang kene cepat balik la sebab tuan rumah abah saye.. capai ape yang patut je.. terus gerak.. call kawan bagitahu.. call pengasuh semue.. alhamdulillah sempat sampai sebelum arwah dimandikan dan dikafankan.. dapat lah bace yassin sekali..

terase la jugak kesedihan dihati ini.. yang paling saye kesian tengok adik beradik ummi saye la.. merahmerah hidung menangis. sembab mukemuke sampai saye tak cam.. mase atuk meninggal tu.. muke atuk bersih sangat.. saye asyik dengar orang bisikbisik.. macam tidur je.. atuk saye cikgu dan orang masjid.. senang sangat urusan atuk.. sembahyang jenazah pon dibuat 3 kali sebab ramai sangat yang melawat.. moga urusan mati kita pon macam tu kan.. al-fathihah..

waktu tulis entry ni.. saya teringat kenangan saya waktu arwah mama pergi.. 'moga mama bahagia di sana.. along rindu mama sangatsangat.. inshaAllah.. di syurga nanti kita akan bertemu.. amin'

 
dihari kejadian..

11 comments:

Kakzakie said...

Takziah dari kakak Fifi.. Org baik pengurusannya semua dipermudahkan. Moga rohnya tenang di sana.

dalila said...

takziah fie..
moga rohnya tergolong dlm kalangan org beriman..

aTieYusof Family said...

Salam Takziah sis. moga tabah menghadapinya... Al-Fatihah buat arwah atok.. moga rohnya tenang di alam sana..

Kopiolimauice said...

Innalillah semoga roh atok dicucuri rahmat...

::EIDA:: said...

Takziah............

Raihanah Ahmad said...

takziah u

Raihanah Ahmad said...

takziah u

LYAfrina said...

salam takziah ..
al-fatihah buat arwah..semoga rohnya tenang disana.. byk bersabar ye..

Chekgu Azrine said...

Innalillah..
Al fatihah

Jari Manis said...

Al-Fatiah buat arwah...amin

Julia Johari said...

Salam takziah utk keluarga fifi ye...baguslah muka arwah atok bersih je masa pergi mengadap Allah...bahagian kita macam mana ye...subhanaAllah

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...