Thursday, October 9, 2014

baby lelaki memang suke nangis ke?

assalamualaikum..

rase sekejap je minggu ni.. dah khamis.. esok jumaat lepas tu cuti.. boleh rehatrehat.. bile anak dah due ni.. tambahtambah anak yang berbeze jantina.. mule la.. fikir kelainan derang.. hahaha.. memang nampak sangat perbezaan.. baby memang unikkan..

ulwan suke menangis.. sangat kerap menangis.. dan memang hobi die menangis.. kesian sangat saye tengok.. berierie menangis.. bukan menangis slowslow tu.. tapi jerit terus.. macam meraung.. sampai tak tau nak diamkan macam mane.. kene pulak saye tinggal dengan abah saye.. memang asyik kene sound je baby nangis..

macammacam dah saye buat.. semue taknak.. kadangkadang stress tau.. tapi alhamdulillah.. sekarang dah ok.. setelah pelbagai care saye buat.. siap pergi jumpe pakar kanakkanak takut ade yang tak elok dekat ulwan.. buat blood test semue.. alhamdulillah ok.. akhirnye ade satu care yang buat ulwan diam..

anak korang macam mane? cube share sikit pengalaman.. anak lelaki dengan perempuan mane lagi cerewet?

saye la baby yang kuat nangis tu..

11 comments:

Kakzakie said...

Kalau ikut petua org tua-tua jgn biarkan babay menangis masa dlm hari sebab nanti akan terbawa-bawa. Bukan kerana jantinalah Fifi..

Tapi tak tahulah sebab anak kakak semuanya perempuan jadi tak dpt nak bezakan..

Raihanah Ahmad said...

bukan sebab jantina. hihih

safurara said...

princess selalu nangis kalau lapar,nk tido,rimas,kalau x ok je.hehehe

#KlikKlikIklanNuffnang

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

sama! Emir pn kuat menangis la fifi..manja terlebih..=D

ANIM said...

anak ke2 kak samalah tum, kuat menangis. orang tua punyalah bising kalau anak asyik menangis tapi bila kabo kat pakcik (doktor) dia kata, tak per....biar paru2 dia kuat. pulak sah, hihi

dalila said...

ape cara tu?danish pun dulu kuat nangis..(skang pun..hak3)..dlm pantang dulu lg la..kul 3 pagi menangis..

aTieYusof Family said...

ohh.. tak pasti plak psl jantina ke tak.. anak sy lelaki masa baby nangis kejap2 jer..tak cerewet sgt..
cuba google petua org2 lama sis..mana tau boleh membantu..:)

Kopiolimauice said...

ank buah sy pon dlu mcm tu tapi bila dh besar skit nnti dia ok la..

::EIDA:: said...

alolololololo cubit ciked pipi ade lesung pipit tu! hehehhe~

Jari Manis said...

apa cara yg membuatkan ulwan boleh kurang menangis skrg ni Fie..kalau budak kecik menangis x henti mmg sawan kita kan...x senag duduk..resah je

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam fifi,
rasanya not related with gender
akak ada ja jumpa baby girl kuat nangis he3
anak akak si fayyadh alhamdulillah tak da la kuat nangis
lapor ja merengek he3

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...