Wednesday, October 15, 2014

cheese yang merah tu..

assalamualaikum..

isnin tak update.. selase tak update.. rabu baru update.. haha.. isnin sebab keluarge kecik kami jalanjalan.. next update inshaAllah.. semalam pulak sebab saye kerje petang je.. pagi saye time off.. pengasuh takdekan.. petang pulak suami time off.. jadi petang semalam suami dengan anakanak saye ikut pergi ofis.. suami lepak dekat bawah je.. anakanak je yang ikut naik atas.. bile dah bawa anak.. jangan harap nak update blog..

pagi semalam saye dekat rumah dengan anakanak saye.. tunggu ufairah bangun punye la lambat.. penat berjalan isnin tu kot.. memang tidur tak sedar diri.. same la dengan ulwan.. duedue tidur tak ingat dunie ibu bahagie.. sebab ibu pon dapat tidur.. hahaha.. bestkan.. agak bosan golekgolek atas katil saye pon bangun.. turun ke dapur..

sekali ufairah pon terjage.. sebab tu tak suke bangun dari katil.. confirm anak terjage.. dalam 10 minit ulwan pon bangun.. tengok.. kalau tau golek lagi.. mase dekat dapur saye pon ready nak masak lunch.. suami nak balik makan kan.. ufairah pulak nampak roti atas meje..

terus cakap.. 'ibu.. boleh ufairah nak makan roti?' saye balas.. 'boleh sayang.. ambil la..' ufairah terus capai roti.. sambil cakap.. 'ibu.. boleh tak ufairah nak makan roti dengan cheese..' terus saye pergi peti ais keluarkan cheese.. nak buka je plastik cheese tu.. ufairah jeritjerit nangis.. 'taknak ibu.. nak cheese yang warne merah tu..' 

sudah.. pening dah saye nak cari cheese warne merah.. saye buka peti ais tengok atas bawah.. tapi dalam hati dah terdetik.. ni mesti susu pekat.. memang betul.. ufairah tunjuk rak yang ade susu pekat.. terus saye ambil cakap.. 'ni ye sayang..' 'ha.. ni la cheese yang merah tu' saye betulkan.. ,bukan sayang.. ni susu pekat..' opah ufairah la yang ajar makan roti dengan cheese yang merah ni! kalau dengan saye.. tak dapat der..

ade macam budak 2 tahun 9 bulan?

13 comments:

Mar Mansor said...

cheese yang merah? lor susu pekat dia ingat cheese..pandailah ufairah..

wawa yusoff said...

mkn roti + susu.. itu mmg sedap!! hehe

Kopiolimauice said...

ufairah mcm kurus la dh susut ek badan dia

Nazayiena Ayiena said...

sedapnya roti mkn dgn cheese merah,aunty nak sikit,boleh?

Bunda a.k.a KN said...

Kenapa ?..susu pekat dalam tin label warna merah kot yer...sebab tu katanyer cheese merah...

safurara said...

bila dah pandai cakap.semua nak,kan kan.hmmm sama lah anak saya.

Nafira usof said...

hehehehe.. pertama kali dengat cheese merah.. hehehe.. comel~

Chekgu Azrine said...

Alahai pandai ufairah

Jari Manis said...

dh besor dia dh nk masuk 3 tahun ye

Kakzakie said...

Ufairah bubuh nama sendiri sampai ibu naik pening ye:)

dalila said...

amboiii..mkn roti ngan cheese yg merah..hahaha

::EIDA:: said...

roti dgn susu memey sedapp tapi kenapa merah? huuu ~

Julia Johari said...

Suka cara ufairah meminta ibu dia dulu...permission first nak makan roti dan cheese...kan bagus anak2 galap budaya mcm ni...penerapan terbaik

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...