Monday, March 3, 2014

cameron highland - pasar pagi dan kampung sedia #part 6 (final)

assalamualaikum..

jom sambung cerite cameron.. susah nak jumpe kisah percutian keluarge kecil kami yang ade part final ni.. hahaha.. saye ingat lagi.. hutang cuti dekat langkawi.. final part.. hutang cerite ke gambang berpartpart.. tak masuk cuti sarawak yang da dekat 2 tahun lebih.. hahaha.. abaikan? takde la.. inshaAllah saye try recall cerite seingat yang boleh.. azam lepas habis cameron part final ni.. nak buat final langkawi.. lepas tu boleh buat gambang dan seterusnye..

selepas penat berhempas pulas turun naik bukit nak balik ke pekan brinchang dari big red strawberry farm sampai la kami ke pasar pagi.. saye suruh DH jalan dulu sebab DH kene dukung ufairah.. kiterang lupe bawa carrier ufairah.. haha.. DH da sampai atas bukit saye kedekkedek dekat bawah lagi.. bile sampai pasar pagi saye duduk tepi dulu ambil nafas baru jalan..

da penatpenat nak jalan.. urm.. takde ape pon yang saye beli.. ingat nak beli cactus.. tak beli pon.. sayur pon tak beli.. lastlast saye beli buah strawberry dengan jagung je kot.. ade la barang sikitsikit lagi.. lepas tu terus balik bilik.. mase tu da pukul 11 kot.. pukul 1230 da kene check ou.. bilik sepah tahap gaban.. kiterang rehat kejap.. kamaskemas bilik.. ngamngam pukul 1230 baru chek out.. manfaatkan mase sewaan sebaiknye.. haha..
saye nak check out da..

siap check out naik kerete terus pergi kampung sedie.. memang destinasi pilihan tiap kali ke sane.. tujuan ke sane.. pergi rumah saudare sepupu DH sebab nak beli ice cream malaysia strawberry.. memang homemade dan islam yang buat.. terbaik.. sekali pergi mesti beli 60 - 70 batang bawak turun.. heaven sangat kot.. da dapat ice cream idaman terus la kami bergerak balik ke kajang.. 

gambar ice cream takde.. tapi kalau korang perasan atas meje tu ade sebatang.. ni gambar mase tahun 2010.. siap kene jamu dengan air strawberry lagi.. rumah sedarekan..

sebelum tu kami singgah ke taman ramerame.. padahal mase tu ufairah da tidur dalam kerete.. saye  mintak DH dukung terus anak solehah tu bangun.. ape lagi.. teruskan aktiviti menjelajah taman ramerame.. yang tak boleh bla.. ufairah takut ramerame.. anak solehah saye ni memang fobia serangge terbang.. memang nak berdukung sentiase sampai saye tangkap satu ramerame letak dekat bahu DH.. jangan kate dukung.. DH nak pegang tangan pon die taknak.. haha..

muke budak baru bangun tidur..
da naik jambatan ni baru nampak ufairah segar sikit..
ramerame..
tu ha ramerame yang saye letak dekat DH.. dapat la DH rehat dari dukung ufairah sekejap..

nak kate best ke tak taman ramerame tu.. bagi saye la kan.. tak singgah pon takpe kot.. ikhlas sangat tak? takde ape pon.. ade ramerame (da name pon taman ramerame kan), banyak jenis ular, lipan, labahlabah, serangge la.. ade jugak arnab.. chipmunk yang comel, katak, itik.. kecik je tempatnye.. tapi kalau nak merase boleh la singgah.. habis round kami terus balik kajang.. tak berenti mane dah.. cume berhenti sembahyang jama akhir dekat cheras.. dalam pukul 8 malam.. kami pon sampai ke pangkal jalan..

ufairah dengan peace dan chipmunk! 
gelikan tengok lipan ni.. banyak lagi serangge yang saye geli.. 
gambar ufairah dengan ramerame.. jenuh lekekan die sebab nak letak ramerame dekat die.. memang die tak sedar ade ramerame.. bile da puas snap.. baru saye jerit.. ufairah.. ramerame.. saye tunjuk baju die.. terus ufairah lari dekat saye muke cebek.. kesian anak ibu kene buli.. hihi.. kenangan sangat.. bile da besar.. ntah dapat ke tak kenangan ni.. semoge membesar jadi anak yang solehah baby ibu dan abah!~

lupe.. harge tiket taman ramerame.. RM 5 untuk seorang dewase.. kanakkanak tak tahu sebab ufairah free je!~





4 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum fifi, hehe banyaknya hutang review. hahaha. ufairah dah besar, nampak sangat wajah 'akak' tu. hehe tak sabar nak tgu adiknya keluar.. bila due fifi?

Kopiolimauice said...

hihi....comey je rerama kt bahu ufairah tu ;)

dalila said...

tgh berusaha pujuk laki aku naik cameron ahad ni..alang2 kan sbb dr kg xjauh dah..nnt klu ade jambu susu aku bwkkan ye?tp jgn bsalin dulu tau..kekeke

Nafira usof said...

hehehehe.. comel ufairah bergambar dengan rama2 tuh..:)

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...