Tuesday, March 4, 2014

haaa.. ambik ufairah ni..

assalamulaikum..

ufairah sekarang makin la becok.. kalau ambil dekat rumah pengasuh.. selalu pengasuh cakap.. kalau ufairah bercakap.. dari pagi tak berenti.. semue nak ditegurnye.. sekarang musim panas.. lepas mandi pon.. 'nenek.. panas la' amboi.. terpakse nenek pakaikan singlet.. bile da pakai singlet.. berdiri depan kipas sorangsorang conquer.. anak oh anak.. cerdik kamu..

sebelum ni kan saye ade cerite ufairah takut dengan serangge terbangkan.. saye kalau boleh taknak takutkan ufairah dengan hantu ke gelap ke.. sebab tu susah nak atasi.. dengan serangge terbang ni pon saye tak tahu mane ufairah belajar untuk takut.. takut pon kene belajar ke?  hahaha..

sampai saye cari patung ramerame.. alaala 'replika' tu.. ade saye jumpe fridge magnet.. memang saye letak dekat frame tingkap bagi lekat.. tapi ufairah tau tu tipu.. hahaha.. bile kite bagi dekatdekat ufairah takut.. tapi bile kite ambil letak kat die selambe die pegang.. geram betul..

kalau baju yang saye pakai gambar ramerame ke.. ufairah mesti sebut.. eeeii.. ramerame.. takut.. tapi bile kite bagi pegang.. elok je buat muke geligeli.. kalau jumpe yang betulbetul.. yang boleh terbang tu.. memang ufairah peluk kite tak kan lepas.. haha..

sebenarnye nak cerite tentang ni je.. kalau nampak ramerame atau serangge yang ufairah takut.. ayat ni akan keluar dari mulut ufairah.. ulang sekali lagi.. mulut ufairah.. 'haaaa.. ramerame.. ambik ufairah ni'  macam kite selalu cakap kalau nak takutkan die.. hahaha.. boleh pulak takutkan diri sendiri.. anak oh anak.. geram dengan gelagat kamu.. care macam mengusik diri sendiri!~

'ufairah.. meh ibu gambar' inilah mukenye.. serius je.. nak suruh senyum punye la payah..

10 comments:

jaja_NorLiza said...

budak cerdik! budak comel! cegini la bdk nak membesar..petah bercakap..rasa sonok sangat melayan kaletah kanak2 ni tau..geram tgk pic ufairah tu..hikhik

Sheila Salim said...

Assalamualaikum fifi, hehe comelnya telatah ufairah. hehe alaa muka ketat je kakak ni... hihi ~~~

nuyui a.k.a miss YUI said...

senyumana dia mahal tu.. pyh tgk..hihih

dalila said...

danish pun dulu payah nk senyum klu amik gambar..bile tny mana gigi br tunjuk..jadik la..mcm senyum la jgk kan..haha..nasib baik skang dah tau nk senyum klu amik gambar..

Mizz ErMa said...

dah besar kak ufairah nie, nasib baek pompuan, kalau laki misti kena ejek sebab takut rama2..hihihi

Kopiolimauice said...

serius sebab memikirkan lepas ni ibu dah ada adik lain plak ;)

Umi Qi said...

Ufairahhh...cenyum sikit kt Umi Qi bleh...nak tgk dia senyum...mesti tambah2 lawa lg hehhehe

Nafira usof said...

anak2 senang ngikut ape yang kita cakap kan~

serius sangat muka ufairah..:)

ros_reeza said...

suka teletah dia,.. Ufairah pun dah makin cerdik :)

IbuNoey said...

cerdik benor la budak tecik nih.boleh pula nak takutkn diri sendiri.. atau dia cakap cam tu sebab konon nak beranikan diri?hehe..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...