Thursday, January 5, 2012

tahun baru.. majoriti baru..

assalamualaikum!~

selamat pagi semue.. selamat tahun baru even da terlewat 5 hari.. actually tak berape nak best wish selamat tahun baru sebab mase awal muharam aku tak wish pon selamat tahun baru kat sini.. patutnye tahun islam la kene dulukan kan? tahun baru ni semue orang dengan azam baru.. kalau boleh nak semuenye baru.. ala ala hari raye la kan.. cume tak berape melibatkan kos.. nak setting goal baru.. sebabnye ramai orang kat dunie ni buat tahun ke tahun sebagai time frame derang untuk achieve goal or set goal baru..

azam aku? hihi.. actually aku tak paham ape itu azam.. wakaka.. ayat kejam terhadap diri sendiri.. bukan sebab ape aku tak paham.. aku tak paham secare terperinci dan aku taktau ape yang aku nak setkan dalam hidup aku.. kalau la blog aku ni ade readers.. confirm readers tu akan cakap aku ni ala ala tak ade mase depan.. ouhh.. sungguh kejam jugak bagi aku untuk ape set setkan azam tapi bile sampai bulam march azam tu semue kite akan lupe.. da disember baru nak ingat balikkan? cume yang aku boleh cakap.. azam aku.. aku cume nak jadi yang terbaik dari tahun yang sebelumnye.. tu jela kot azam aku sebab aku tak pernah mengkaji secare terperinci yentang hidup aku.. aku just go with flow je.. simple n tak serabut..

even aku seorang individu yang tak berape nak berazam.. hihi.. aku da lalui pelbagai perubahan dalam hidup diawal tahun ni.. yang aku impikan tapi tak usehe bersungguhsungguh untuk ke arah tu.. tapi Alhamdulillah Allah permudahkan segalegalenye.. terime kasih YA ALLAH..

dari awal aku pregnant lagi aku da berangan angan nak tukar office dari KL ke putrajaya.. bukan sebab office mate or keadaan persekitaran.. cume aku nak dekat dengan rumah dan bangunan office en. suami dekat kota damansara pon akan berpindah ke putrajaya.. kalau aku dapat tukar ke putrajaya senang la en.suami nak ambil dan hantar aku ke office tambahan pula rumah kiterang kat kajang.. dekatkan berbanding KL.. perasaan nak tukar tu bertambah bile bulan puase (ogos) die secare officiallynye bertukar ke putrajaya.. tapi.. tapi.. tapi..

aku takut nak mintak tukar.. mase tu keadaan aku sangat la menyedihkan tak mengizinkan.. aku still tak boleh adapt dangan morning sickness aku.. kalau kat office lame.. kawankawan dan bos da paham keadaan aku.. kalau tak larat aku boleh baringbaring dan rehat dekat surau.. kalau kat putrajaya aku tak tau kat mne nak rehat nak baring nak sapu minyak.. tambahan pula putrajaya ni kan HQ.. banyak bosbos atasan.. terbatas sikit pergerakan.. aku biarkan je tanpe minta tukar.. ala.. just go with the flow kan..

secare tak sengaje akhir november aku dapat tawaran kursus dekat HQ dan ditakdirkan aku berjumpe dengan seorang kakak yang nak tukar ke KL.. dengan sepantas kilat pantas kami buat surat tukar suke same suke.. tak sampai 2minggu permohonan kami diluluskan.. 28 disember 2011 aku dapat surat pertukaran.. Alhamdulillah.. 3 januari 2012 aku da diarahkan melapor diri di putrajaya.. alhamdulillah Allah permudahkan cume perlu banyak bersabar yang penting REDHA.. sebab tu la aku tak suke berazam.. aku lebih suke ikut je rentak hidup..

skarang da 2012.. aku da lalui perubahan besar seawal 3 januari 2012.. aku ke ofis baru, jalan baru, meje baru, tempat baru, pc baru, enviroment baru, aliran kerje baru dan banyaklagi yang baru yang perlu aku pelajari.. sebab tu azam aku saban tahun untuk jadi yang lebih baik dari tahun sebelumnye.. aku kene lalui semue bende baru ni dengan rase syukur..

dan sekarang aku sedang menghitung hari untuk mendapat gelaran baru iaitu IBU.. alhamdulillah.. terime kasih YA ALLAH.. aku bersyukur dengan nikmat serta dugaan yang Kau berikan.. setiap dugaan ade hikmat yang tersyembunyi tanpe kite sedari dugaan itu adalah satu nikmat dariMU..

2 comments:

Muhammad Fajar said...

PERTAMAXX... Happy new year...

::MRSfie:: said...

happy new year too!~

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...