Wednesday, January 11, 2012

gelisah hati bakal ibu.. mampukah?

assalamualaikum..

selamat pagi.. hari ni rase segar sikit.. bertenage.. sebab malam tadi dapat tidur dengan nyenyaknye.. tanpe gangguan ketidakselesaan.. tanpe menahan ketidakselesaan perut mengeras.. hihi.. nak tau sebab ape? mungkin sebab sebelum tidur aku da cakap kat baby macam ni..

" baby tidur ye.. nikmati malammalam terakhir di dalam perut ibu yang selese ni sebelum keluar menghadapi nikmat dunie, dugaan dunia dan cabaran dunie.. dunie cume satu persinggahan.. kematian adalah permulaan.."

kekadang takut nak melahirkan.. sebab takut tak berjaye didik anak.. takut anak terleke dengan keindahan dunie.. YA ALLAH peliharalah zuriatku.. semoga dia menjadi insan yang soleh serta solehah.. berjaya di akhirat dan di dunia..

en. suami pujuk bile aku cakap takut tak terpikul tanggungjawab.. die cakap kalau takde anak cemane nak sambung zuriat? nak ade waris.. aku jawab..

kenape kite nak anak sebab nak tutup mulut orang yang asyik bertanye? kenape kene ikut cakap orang? puaskan hati orang? tak boleh ke kite buat hal kite tanpe pedulikan soalan bile nak bertige? bile nak ade anak? orangorang yang asyik tanye itu dan ini.. berhenti la kerana kadangkadang soalan itu menyakitkan..

2 comments:

PutriesNoora said...

betul tu..memang menyakitkan...tapi awak jangan fikir pape pasal kemampuan..InsyaAllah..tersangat mampu..happy2 k..doakan noora dapat zuriat gak k..take care tau=)

::MRSfie:: said...

orang yang pernah alamainye je tau macam mane rase sakit tu kan.. even sakit kite tetap tersenyum.. menutup kesedihan yang kite tanggung.. even saye da berjaye.. tapi kesakitan dulu tetap terkesan dalam hati.. tambah2 bile bace kisah2 TTC org lain.. sedih sangat2 sebab saye pernah laluinye.. saye sentiase doakan pasangan2 lain yang sedang menanti zuriat akan berjaye..

tanggungjawab tu saye tetap takut.. zaman skrg banyak sangat hiburan.. kelekaan kelalaian.. saye takut dulu saye mintak2 dekat Allah.. bile Allah da bagi saye tak jage.. sedangkan ramai lagi kat luar sane tengah meminta.. :(

ok.. akak pon jage diri.. :)

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...