Monday, June 15, 2015

blog cedera balik.. jadi balik..

assalamualaikum..

pagi ni.. 15 jun 2015.. jadi balik.. siap header ade sign dilarang masuk.. memang melampau betul ni.. ni nak halau saya dari berblogging ke? jangan la macam tu encik google.. ni la diari online saya.. kenangan untuk anakanak..

jummat lepas dah fix kan dah.. suami cakap.. dia masuk dalam google akaun saya.. tengok semua gambar yang ada sign tu duduk dalam trash.. jadi dia restore balik.. semua kembali pada asal.. dan kali ni.. jadi balik.. sekali header..

header hilang terus..

adakah google akaun saya dijangkiti virus? saya memang tak pernah godek.. bukak mainmain pon tak pernah.. apetah lagi delete gambar dalam google akaun.. risaunye.. lepas ni kene minta suami tolong lagi.. harap boleh la betulkan dan berkekalan.. doakan korang.. 

kalau korang ada cara sila lah kongsi.. terima kasih sangatsangat..

yang kesedihan.. :(

Friday, June 12, 2015

barbie doll cake..

assalamualaikum..

sebenarnye seronok sangat.. tak sabar sangat nak update tentang barbie doll ni.. tapi saya tetap sabar sebab asyik lupa snap gambar sijil menghadiri kursus 3D barbie doll cake ni.. dan sampai ke saat ini.. saya masih tak snap gambar barbie doll cake tu.. miahahaha.. lantak la.. nak cerita jugak tentang barbie doll cake ni..

alhamdulillah.. 26 mei 2015 saya ada menghadiri kursus membuat 3D barbie doll cake.. korang.. saya terpaksa ambil cuti tahunan untuk ke kursus ni.. moga berbaloi la cuti saya.. ikut hati.. saya nak mula aktif 'membakar' semula.. asyik tertangguh..

sekarang saya nak asah skill dulu.. berlatih harihari.. saya nak berlatih buat buttercream rose.. moga makin lembut la tangan ni.. dan bila dah mahir.. inshaAllah saya akan mula ambil tempahan.. dan harga pasti berpatutan.. saya nak kena buat buku resepi dulu.. cake mana yang orang suka.. yang stable.. doakan saya ya..

kelas yang saya join tu memang best.. cikgu banyak bagi teknikteknik buat cake dekat saya.. teknikteknik nak kenal jenisjenis 'pengacau' bahanbahan.. macammacam lah saya belajar.. inshaAllah saya akan practickan.. nak tengok cake saya? ade dekat bawah ni..





ufairah seronok tengok kek yang ibu buat.. 
barisan model..

blog cedera parah...

assalamualaikum..



korang.. saya perlukan pertolongan.. korang reti tak atau tahu tak cara nak selesaikan masalah blog saya ni.. gambar banyak hilang.. jadi tanda dilarang masuk tu.. sedihnye bila teringat blog.. baru nak simpan azam rajin mengarang balik.. dah jadi macam ni.. demotivate tau.. 

korang kalau korang ada cara.. atau kenal sesiapa yang tahu nak selesaikan masalah ni.. tolong bagutahu saya.. komen kat bawah ni.. tak pon emailkan ke conterashop@gmail.com.. kalau dikenakan bayaran pon tak kisah.. asalkan berpatutan dan di bawah budget saya..

cuba korang explore blog ni.. sedihnya bila berbicara tentang blog ni.. kalau tak sempat explore pon takpe la.. saya tepek gambargambar saya printscreen kan.. saya juga ada contact kak zakie.. sebab dulu blog dia pon lebih kurang macam ni.. alhamdulillah dah setlle.. harap sangat blog saya sihat sejahtera balik..



sedih bile tengok gambar ni.. banyak gambar hilang.. :(

as at 5.26pm.. 12 mei 2015.. blog dah ok.. suami dah buatkan.. terima kasih korang.. terima kasih julia sebab tolong semakkan..

Monday, June 8, 2015

floria putrajaya 2015..

assalamualaikum..

da tulis tajuk entry.. nak cerita tentang taman yang best kat KL.. tak jadi la.. nak cerita tentang floria.. floria diraja.. *tangan kat bahu.. mata ke atas*..  sebab macam hothot lagi kan tentang floria.. jadi kita cerita la.. sebenarnya tak rasa nak pergi pon.. tapi sebab nak bawak kakak ufairahkan.. jadi kami pon pergi..

last weekend saya kena overtime.. bila office pon dekat putrajaya.. jadi kami rancang untuk ke floria dulu sebelum ke office.. pagi tak berapa pagi kami keluar.. panas walaupon baru pukul 10 pagi.. parking jauh sebab malas nak sesaksesak cari parking dekat..

sampaisampai kami beli tiket dulu.. RM5 dewasa.. kanakkanak macam H.U.Z tak kena bayar.. jadi tak ambil kesah.. tiket cantik.. kebabom.. cantik dari tiket air asia yang kite print sendiri tu.. hehehe.. bile masuk? pendapat saya la.. so so je.. ni ikhlas dari hati.. tak datang pon takpe..

kaunter nak beli tiket dan rupe tiket.. cantikkan,,

sorry.. terlalu telus.. mungkin la saya datang dah lastlast kot.. jadi bunga tak berapa nak mekar kot.. bukanbukan.. bunga mekar macam biasa.. floria kali ini tak sehebat floria duludulu.. besar.. ada macammacam.. bunga pon tak berapa nak banyak.. tapi penggemar orkid boleh kot datang sebab ade banyak orkid.. best lagi kundasang..

taman fantasi.. sini la macam best sikit..

bunga yang ada..
nampak belakang ufairah.. togel.. kalau tengok gambar atas je.. macam cantikkan..
masih dekat taman DBKL..

taman negeri melaka.. ada beca..

mungkin sebab ade winter and spring season tu kan.. jadi la tarikan.. tapikan.. punye lah ramai nak beratur.. selamat kami datang awal.. jadi pendek beraturnye.. ade satu dewan.. multi purpose hall katenye.. tapi kosong mase saya datang.. ade aircond.. sejuk.. sebelah rumah dua musim ni.. nak beratur beli tiket lebih dari 500 meter kot.. tapi yang panjangnye beratue tengah panas.. lalu la dewan kejap.. kesian yang kena beratur tengah panas tu..
beratur beli tiket.. ade dalam 3 khemah.. lain semua berjemur.. 
tengok slide show sikit.. turun la buihbuih ni dalam 10 saat.. habis..
cantikkan rumah spring ni.. tengok dari sini je ye.. bukan boleh lalu celahcelahn tu pon.. bunge tepitepi tu boleh la pegang.. tu pon tak sempat pegang sebab semue nak cepat.. ramai beratur lagi..
nak ambil gambar pon kene cepatcepat.. turn group next nak masuk tengok slide show..

masuk lah rumah dua musim tu dengan bayaran RM3.. ada apa? ada persembahan.. slide show saje tau.. cuma ada la macam replika salji dekat depan pentas.. untuk musim bunga ada la bunga.. tapi sekadar tengok jela.. rase macam tak berbaloi bayar.. tengok dalam TV.. wah.. ade salji turunturun.. hahaha.. salji turunturun ade la dalam 10 saat lepas habis slide show.. kecewa sangat..

buah hati saya..

habis tengok rumah yang tak berapa nak musim tu.. kami beli makanan.. terus datang office buat kerja.. kalau boleh beri markah.. per 10.. ade la 3 per 10.. sangat mengecewakan.. bagi saya la.. habis.. takde di raja sangat pon..

Thursday, June 4, 2015

haziq ulwan.. cloth diaper hello kitty..

assalamualaikum..

gambar april lepas.. ulwan kecewa.. mogok.. sebab nenek (BS) pakaikan cloth diaper hello kitty.. abah yang bekalkan.. kakak punya cloth diaper.. selalu ulwan pakai saja cloth diaper hello kitty.. tapi kali ini ulwan pakai baju lubanglubang.. nampak.. semua orang tegur.. tapi ulwan kecil lagi tak paham..

cerita di atas.. ibu kata ulwan mogok tu sekadar rekaan.. kan ulwan tak paham lagi bila orang tegur baby boy pakai hello kitty..  tapi bab cloth diaper hello kitty tu betul.. gambar di bawah.. sekadar hiasan.. ulwan menangis.. dan mogok.. tapi sebab lain.. sebab ibu letak ulwan dekat bawah.. tapi ulwan nak dukung.. hehe.. ibu suke sakat!~ dan ibu sayang kamu!~

ulwan nangisnangis tanda protes..

besar nanti.. bacalah.. macam ni perangai kamu.. hehe..

Wednesday, June 3, 2015

'me time..'

assalamualaikum..

bila ade infant ni.. nak dapat 'me time' sangat susah.. selalunya suami yang jagakan anak.. ibu bersenangsenang.. sejak suami ada kelas mengaji.. malam selasa sampai malam jumaat.. 'me time' ibu ke laut.. tapi tidak mengapa.. ada anakanak.. ibu bahagia.. tapi.. satu malam.. selepas ulwan minum susu ibu.. ulwan tidur.. walaupon tak sampai 30 minit.. ibu tetap dapat 'me time'.. nikmat ooo..

tengok muka anak sambil pump susu.. LDR kot.. sejuk mata pandang..
ibu sayang kamu anak!~



Tuesday, June 2, 2015

anak teruna saya.. haziq ulwan..

assalamualaikum..

minggu lepas dah cerita tentang ufairah.. jadi hari ni kena la berlaku adil.. bercerita tentang haziq ulwan.. satusatunya anak teruna saya buat masa sekarang.. alhamdulillh..  anak teruna saya masih extended exclusive breastfeed..  maksudnya.. sehinga hari ini... di usia 15bulan (tahun islam) ulwan masih kekal dengan air kencing sebagai najis ringan.. saya percaya.. pasti ada hikmah disebaliknya..

ulwan membesar bagaikan juara.. nanti korang tengok gambar ulwan dekat bawah.. macam baby dah makan.. walaupon tak berketak.. bulatbulat.. fizikal ulwan macam baby yang lain.. ulwan masih kekal dengan meniti.. hahaha.. masih tak lepas berjalan.. boleh ikut kakak ufairah.. lambat sikit berjalan.. gigi nak masuk 8 batang kot..

dari lahir.. sehingga kini.. susu ibu sahaja..

mulut ulwan? bising sangat! sangatsangat.. BS pon cakap.. ade potensi nak jadi becok macam ufairah.. suke ketawe.. dan suke sangat menangis!~ sangat manja.. ya Allah.. nak berpaut je.. tak boleh tinggal.. mungkin baby EEBF ni manje terlebih kot.. yela.. dari lahir dengan 'nenen' die saje..

ulwan dah tau mane nak cari ibu dengan abah bile ibu dengan abah jauh dari mata.. laju je meghala ke bilik.. dah pandai tunjuktunjuk.. mintak.. mulut bising.. dan pandai sangat memberontak bile tak dapat ape yang die nak.. walaupon ulwan EEBF.. ulwan sangat suke dengan cawan.. memang peminat cawan.. biar tak berisi.. asalkan cawan.. ulwan suke main cawan..

muke bajet comel.. buat orang geram!~

sekarang ulwan dah pandai main tolo car.. naik turun sendiri.. dan bile nampak phone.. mulut bising cakap hello.. sangatlah suka dengan air.. main air.. kalau mandi tu,.. sanggup menangis bile orang angkat naik dari air..

ulwan sangat sayang kakak ufairah.. bangun tidur.. usik kakak dulu.. ape pon.. mesti kakak dulu.. sebenarnye.. banyak sangat cerita tentang ulwan sampai tak tau nak cerita apa.. lagi satu.. ulwan pandai ekspress feeling dah.. kalau naim main syiling 50sen tu.. bukan main die goyangkan badan macam naik kude.. nanti sambung lagi... nak 'marmet' jap..

bukan main goyang lagi naik bende alah ni.. 

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...