Monday, September 29, 2014

hotel pullman putrajaya - swimming pool - part4

assalamualaikum..

seminggu korang.. seminggu tak bukak blog.. seminggu tak BW.. seminggu tak pakai PC.. PC saye kritikal sangat agaknye.. sampai ke hari ni tak siapsiap lagi.. kebetulan ade staff bertukar balik ke wilayah asal.. jadi kerje kene re shuffle.. dapat la menumpang di PC orang.. yezzaaa.. melepaskan rindu..

hari ni nak BW sebanyak yang boleh.. nak jalanjalan puaspuas.. nak balas komen.. mesti banyak kene bace sebab nak tahu perkembangan korang.. satusatu ye saye pergi.. jangan lupe.. biskut kering dengan kopi o pon jadi la.. tai sebelum tu.. nak cerite sikit tentang swimming pool hotel pullman.. sambung cerite pullman dulu la kan..

disebabkan kids club tutupkan.. kami pon decide nak ke kolam.. kot ufairah excited dapat mandi kolam.. tak tau nak cakap cemane.. haha.. lame tak mengarangkan.. kolam dekat pullman ni dekat tingkat dua.. nak kate besar tak besar mane pon.. boleh lah nak mandi.. tapi kalau peak season full kot.. tapi yang bestnye.. dari kolam boleh nampak bumbung harrot watt.. sangat mengagumkan bagi saye yang suke green on earth ni!~

nampak tak bumbung harrot watt belakang tu.. ade rumput!~

ade la kerusi baringbaring dekat tepi kolam.. cume mase kiterang pergi tu nak hujan.. cushion untuk kerusi tu derang da stack antare satu same lain.. jadi nak baringkan ulwan.. gigihlah kene angkat sendiri.. kolan ade due.. satu splash pool.. untuk budakbudak.. tapi ufairah takut air yang turun tu.. miahaha.. jenuh nak ajak mandi.. tapi ajak balik taknak.. lagi satu kolam dewase.. dalam sikit la.. lepas la nak berenang..

anak teruna saye bersantai..
kolam kanakkanak.. nampak air pancut tu? menangisnangis ufairah taknak pergi
ufairah mandi dengan abah..

towel tak boleh bawak balik bilik.. jadi kene tukar baju siapsiap la kat pool tu.. toilet die buruk.. hahaha.. macam tandas awam.. takde bilik salin.. tukar baju dalam toilet.. takkan korang nak jalan jauhjauh.. lintas jambatan ke jambatan lalu lobi semue basahbasah.. malu kot.. lain la kalau bilik dekat blok tu jugak.. dekat pullman ade jugak bathrobe.. jadi kalau korang jenis tak kesah.. sarung jela bathrobe tu dari pool ke bilik.. sebab saye tengok mat salleh buat macam tu.. miahaha..

dekat perempuan belakang kami tu la toiletnye.. ade due untuk perempuan.. nak tukar baju pon payah.. takde tempat gantung..

mulemule suami yang teman ufairah mandi,, tak tahan saye tengok.. terjun jugak.. ulwan tinggal sorang.. best dapat berenang.. dapat main air dengan ufairah dalam kolam..tapi kene hatihati sebab ade lagi due group dalam kolam tu.. takut terbelage.. almaklum lah.. kolam so so je.. tak segah design bangunan.. ape pon alhamdulillah.. dapat duduk free pon da cukup syukur.. kan....

 ufairah dengan ibu.. berlatar belakangkan picc.. 
last gambar ibu dengan ufairah.. agak besar tak kolam die?

5 comments:

LYAfrina said...

Bestnye mndi kolam

Kopiolimauice said...

bestnya cantik tak ramai org tu yg best

dalila said...

makaiiii..ulwan ko tgglkan cmtu je???aku tau, aku gi colek aritu..dpt gigit2 drumstik die tu..hahaha..

Julia Johari said...

syok la mandi kolam...lg2 kt hotel ternama...mmg best gilaaaaaaaaa rasa xmo naik2 kt hotel kan hehehhe

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam fifi,
ufairah macam fayyadh
penakut pahit he3
memang tak mo la ayor pancut2
yang macam mushroom tu lagi dia takuit he3

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...