Friday, September 12, 2014

hotel pullman putrajaya - part 2

assalamualaikum..

semalam tak update.. padahal da berjanji pade diri nak update.. maafkan saye.. hari ni pon nyaris2 tak update.. tapi gagahkan diri juga mengupdate.. nak tahu gagah ke tak.. cer korang bayangkan.. saye update pakai PC member kat office.. gagahkan.. kan.. kan.. ngaku cepat.. PC saye problem.. kene hantar repair jadi takde PC.. sebab nak update jugak pakai la PC member.. member MC sakit mate..

korang.. macammacam jadi mase saye tak update.. saye cerite satusatu ikut kronologi.. mulemule berehat di pullman ni la.. setelah meriview segale blogblog orang.. conclusion yang saye dapat.. pullman besar dan ade yang sesat.. ok.. jadi hatihati bile park kerete supaye kereta tak hilang.. 

tempat reception.. meje satusatu..
china lounge sebelah reception
hero saye..
ufairah dan ulwan.. tunggu urusan abah..

memang betul pon.. sane ade 4 blok.. memang kene banyak bace sign untuk ke bilik or ke mane saje.. kami terlajak mase nak masuk lobby.. hihi.. pusing balik.. sebabnye nak ke lobby kene park kat basement then naik lift.. lepas selesai urusan check in.. reception tu akan bagi pete pullman dekat kite untk tunjuk arah bilik.. tapi alhamdulillah tak sesat nak ke bilik.. cume ade sekali due kami salah jalan kene patah balik.. sebab keliru.. ni mase roundround sekitar hotel..

pullman ni sangat besar.. bile time tak ramai orang.. memang sunyi sangat.. dari blok ke blok tu.. kene lalu lorang takde orang.. memang takut la.. saye memang tak keluar bilik kalau suami takde.. bukak semue lampu.. takut.. hahaha.. katil bukan katil divan tau.. katil pakai tiang.. memang kosong kat bawah katit.. terase macam ade bende je bawah katill hahaha.. orang penakut macam ni la.. 

suami pon kate.. sunyi sangat mase jalan dari bengkel (tempat kursus) ke bilik.. kalau nak pergi toilet tu.. jauh.. hujung kene lalu jambatan link ke bangunan lain.. suami kate.. kalau siang die berani lagi nak pergi tandas.. kalau malam rele die balik bilik.. hahaha.. sane terlampau banyak ruang rehat letak sofasofa untuk kite chitchat.. ade satu ruang tu besar dengan rakrak buku alaala gallery.. nak ke tandas kene lalu situ.. suami kate macam ade orang lepak tengok kite je kat situ.. padhal takde orang pon.. takut tak?

ade yang kate bilik pullman macam tak best.. ye saye sokong.. memang bilik die tak best bagi saye.. macam misteri gitu.. sarat sangat.. dengan tiles yang corakcorak tu.. macam kat egypt.. rase tema blok tu memang egypt pon.. saye takut.. macam menimbulkan sesuatu perasaan yang 'misteri dalam diri.. dengan 'lekuklekuk' dinding berserta tiles berkilat tu.. rase macam.. perlu ke bende alah ni.. tapi bagi sesiape yang suke suasane yang egypt egypt.. misterimisteri tu boleh la pergi..

tengok bilik kecil sangat.. rauang nak solat memang takde untuk saye.. ade ruamg sikit saye letak baby cot.. memang terhad la saye nak sembahyang..
ni lekuk yang kilatkilat saye cakap tu.. macam takde function.. mungkin saye tak berseni.. hahaha..

bilik dekat pullman kecil.. bagi saye la.. mungkin la sebab saye bawak sorang toddler sorang baby.. tapi tak jugak kot sebab nak sembahyang ngamngam je.. tu pon kene cover sikit.. hahaha.. memang ufairah nak main terhad la.. kesian ufairah.. memang takde ruang lapang.. nanti korang tengok gambar korang paham kot..

cabinet TV depan katil.. dekat sangatkan..  bawah tu ade mini bar..

ade satu blog review tiles toilet macam geli.. mase bace tu saye macam.. aku ok kot tak cerewet sangat.. sekali masuk.. tiles toilet warne coklat cemane ntah.. macam tuan blog tu kate.. kalau housekeeping tak cuci kite sendiri tak tau.. betul sangat.. tapi masuk jela kan.. takkan duduk sane tak mandi dan tak membuang..

tengok lantai toilet.. warne die.. coklat macam tu.. 

sorry ye korang.. mulemule da review tak best.. ni dari pandangan mate saye la.. kalau korang nak tahu boleh la try.. kot korang suke.. tapikan korang.. ade jugak yang best dekat pullman ni.. next entry saye cerite ape yang best pulak.. standard la.. semue bende ade pro and cont..

notalutut        > tq korang sebab bace pengalam misteri yang merepek saye ni..

ruang ni tak gune pon..

7 comments:

Kopiolimauice said...

alamak! bayar mahal2 seram la plak

ros_reeza said...

aduhai.. macam seram je baca review dari akak ni..

Jari Manis said...

Berapa harga bilik ni per nigh fie, mesti mahal. Dgr dorang ckp mkn kat sini sedap! Ye ke

dalila said...

tgk pun dh serammm..hahaha
weh..lekuk yg kilat2 tu aku ingtkan cermin..kot klu wat cermin ke ok la sket kan..toilet pun..hurmmm..xtau la nk ckp..hotel mahal tuuu..

~Lieza~ said...

Eerr..seram plak... tp lantai toilet tue btul la...kalu xcuci pn xtau... ok..tnggu review part yg best plak pasnie..

Niena Mz said...

Best je bilik tu..tp rasanya toilet sgtlah luas...suka sgt tmpat tu

Niena Mz said...

Best je bilik tu..tp rasanya toilet sgtlah luas...suka sgt tmpat tu

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...