Wednesday, April 2, 2014

pengalaman bersalin haziq ulwan - wordless wednesday #46 saat kehadiran amanah Allah yang kedua.. #part 3

assalamalaikum..

ingat nak mengarang hari ni.. tibetibe teringat hari ni hari rabu.. mihmihmih.. jadi kite reveal dulu la siape second HUZ saye.. pade yang nak tengok entry reveal HUZ pertame.. boleh klik sini.. nak jage hati ufairah! lepas tu boleh la korang bandingkan muke HUZ duedue ni.. secare realnye.. saye tengok muke derang same.. sebiji.. adik beradik kan..

alhamdulillah.. saye telah selamat melahirkan putera pertama yang tercinta pada 13 mac 2014 pada pukul 12.00 tengah hari.. kelahiran secara alami atau fitrah seorang perempuan yang diciptakan Allah.. bersama suami yang menyambut dan memotong tali pusat putera pertama kami.. alhamdulillah.. proses kelahiran dikawal sepenuhnya oleh saya.. sangat tenang dan damai..

alhamdulillah.. syukur sangatsangat baby seberat 3.7kg  dapat lahir normal.. ufairah pula 3.6kg.. lebih kurang je berat derang.. tinggi pula 53cm.. ufairah? tengok kat link atas tu la.. hihi.. ukur lilit kepale 35cm dan ufairah 33cm.. ni kene bagitau sebab kat link atas tu takde.. syukur sangatsangat.. kelahiran ni tiada koyakan.. seronok.. gambar baby? jap..

sejam lebih selepas lahir.. atas katil dalam bilik tidur.. 
ha.. ni gambar semalam.. si gagah perkase saye..

my baby boy..
HAZIQ ULWAN BIN ZAIRI

wordless ke macam ni wei? hahaha.. gian nak bercerite.. macam ni la gayenye





14 comments:

Kopiolimauice said...

bam bam nya bb ;) best nya dh dpt sepasang..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum fifi, alhamdullilah. hensem sangat baby Haziq Ulwan .. ehh tak koyakan langsung? share camne boleh jadi gitu? bestnya dipermudahkan urusan bersalin anak kedua secara normal... cerita lah pasal bersalin awak ye? hehe

awEEN said...

tahniah fi..semuge fi, anak2 n keluarga sihat2 je..xsabar nk tggu entry pengalaman bersalin HUZ ke2 keluar ni.. hehe

dalila said...

wahh..memang gagah perkasa la..haha
tembam gle..memang tepat la pilihan bsalin ko..aku rs klu gi sepital dh kene potong dh..

DYatie said...

Fi. Tak sabar nak baca pengalaman alami fifi.

ANIM said...

Tahniah fifi. Sepasang dah. Rezeki Allah. Hampir seusia anak menakan kak anim. Lum buat entry lagi..tak sempat, huhu. Cantik nama. Mesti ufairah pun seronok kan

::EIDA:: said...

tiada koyak? waaa bagus.. nory kesian banyak koyak die.. hencem nye diaaa. amboi amboiiiiii

Aeen said...

comeynye baby....geram tgk pipi dy tu..amboii pic last tu...sedapnye tidooo...lapang rasanye yeh..heheh

Umi Qi said...

Haziq Ulwan...sedpapp ye nama kamu sayangggg...gerammmm yer nak gomollllllllll mmuahhhh :*

Nafira usof said...

Tahniah fifi..
selamat berpantang~

Fifi Nadhrah said...

Byk koyak? Ya Allah.. mesti sekse.. kesiannye nory..

Kakzakie said...

Aduhai sayang.. seronoklah seisi rumah bila dah ada hero comel ni. Si kakak mesti tak sudah menelek muka adik...

Walaupun sakit tapi bila dah melihat wajahnya bagaikan satu ubat/penawar kan Fifi..

Mizz ErMa said...

wah, k.fifi dah selamat bersalin? alhamdulillah..tahniah kak, encem baby boy..hehe

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Alolo...comelnya baby awak fifi... =D

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...