Tuesday, April 22, 2014

pengalaman bersalin haziq ulwan - impian bersalin saya.. #part 4

assalamualaikum..

da boleh BW sikit hari ni.. dapat la jalanjalan dan tinggalkan jejak dekat rumah korang TAPI tak habis round lagi.. kejap lagi sambung balik.. lege rase.. puas dapat lawat orang even dalam alam maya.. kire sillaturahim juga la kan.. tengok tajuk entry macam belum bersalinkan.. padahal da nak habis pantang.. hahaha.. tak sabarnye nak habis pantang..

padahal dalam pantang da pergi langkawi.. balik kampung melake.. da pergi tesco due kali.. selamat tak singgah KFC atau pizza.. hahaha.. godaan sangatsangat.. pergi pon sebab nak beli barang.. padahal boleh je suami belikan.. tapi saye ni memang gedik terlebih kekadang.. release tension sikit.. tak sabar nak tunggu jumaat.. last pantang.. sabtu kite jalan!~ syoknyeeee..

whishlist bersalin saye ni lain dari orang lain.. kire susah nak jumpe lakan.. sebab tu saye tak tulis dekat blog sebelum saye bersalin.. saye takut ade orang bagi advise negatif.. bukan korang la tau.. saye kalau boleh nak stay sepositif yang boleh untuk mencapai impian saye.. wah..impian macam besar sangat..

mule dari sebelum mengandung impian saye nak bersalin normal.. tu la yang saye set dalam minda.. tapi macammane? saye kene usehekan.. alhamdulillah.. ade jalannya.. ade support person yang sangat memahami dan bantu saye dalam macammacam persoalan yang saye rase.. tambahtambah persoalan kalau bende negatif terjadi ketika proses melahirkan..

saye selalu ulangulang cakap dekat suami nak bersalin secare fitrah dan dalam keadaan aurat terjage.. itu cume pendapat saye la.. saye ulang cakap dekat suami.. kalau boleh carikan saye doktor perempuan.. kalau mampu jage la aib saye.. saye pon mule la berangan nak bersalin macam mane.. kalau la saye boleh bersalin dekat rumah.. sebenarnye memang ade keinginan nak bersalin dalam bilik tidur kami.. saye nak bersalin dalam keadaan sujud dan mengadap kiblat.. tak cukup lagi dengan tu.. saye nak bersalin dalam air.. 

lagi saye impian saye boleh exercise atas gymball mase tengah contraction.. buat belly dancing dan menari dengan suami yang ni menang tak boleh blah.. lepak dalam kolam sambil layan contraction.. minum makan kurma sambil chitchat dengan suami.. siap nak suruh suami tengok purple line dilation (kaedah lain menentukan bukaan rahim selain dari vagina examination) konon nak buat experimen..

impian memang tinggi menggunung.. nak tulis kite tengok terrealisasi ke tak tak boleh sebab impian di up selepas kejadian berlaku.. hahaha.. tapi korang taktau secare detail pengalaman bersalin saye lagi kan.. kite tengok.. semue kat atas tu berlaku ke tak.. nanti ye next entry..

Ulwan da 5.3kg mase sebulan 4 hari.. badan berketakketak.. 
bile tengok birth certificate ni.. rase rare sangat tempat lahir tu.. 
tak lupe nak tayang kakak yang sangat penyayang tapi takut nak naik flight.. dulu kecik taktau ape. sekarang da besar nangis..

12 comments:

ANIM said...

hebat ummi ulwan ni..
tak terbayang kak tentang wishlist fifi nak bersalinkan dia..

misz sheyla said...

bersalin pun ade wishlist..hehehe...semangatnye baby...bambam...seronok tgok

Farah Adilla said...

Wewittt.. ak tunggu next entry.. hihihi.. love u fie..

Farah Adilla said...

Wewittt.. ak tunggu next entry.. hihihi.. love u fie..

ros_reeza said...

alahai.. taku ye Ufairah..

Kopiolimauice said...

lain dari yg lain wish nya ;) apa2 pun nk tggu episode seterusnya..

awEEN said...

kagum gan ko fi..kuat betulla semangat ko..tak sabar nak baca pengalaman bersalin ulwan..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum fifi, alhamdullilah. tak salah ada impian kan. bagus awak kotakan impian sendiri. seronoknya baca. heee nanti cerita lagi pasal birth awak ye. singgah menabung lenovo sini~~~

::EIDA:: said...

besttt takkk langkawiii wiwwiiiiwii

dalila said...

nak tau pasal purple line dilation plssss..
aku tergelak utk kali yg ke brape ntah bile tgk gmbr ufairah tu..haha..danish excited nk naik kapatebang..sian plak..bln 5 ni aku terpaksa cancel..sian die..may b gi lps raye kot.. ;(

IbuNoey said...

wah..lama tak jenguk fifi..tak sedor dah ada adik ufairah..hehe..best la dapat sepasang dah..congratulation, darl, for ur newborn..naik 1.6kg dlm masa sebulan..wow...meh auntie nak geget tangan ketul2 tuh..hihi..

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Okey jap nk baca next part..hehehe.

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...