Friday, April 18, 2014

huru hare

assalamualaikum..

rindu sangat dekat korang.. jap.. kasi tiup dulu bungebunge yang gugur kat blog ni.. lame tak bukakan.. tak main la tiup habuk.. sekarang musim bunge.. jadi kite tiup bunge la.. kibaskibas sikit pakai tangan. bunge kering ambil simpan dalam mangkuk letak kat meje.. wah.. imaginasi sangat infiniti..

sebenarnyekan..sebelum ni rindu sikitsikit dekat blog.. tapi ntah kenape.. dari semalam asyik teringat je dekat blog.. teringat nak BW.. mesti banyak cerite saye terlepas.. huwarghh.. takpe.. akan ku terjah slowslow.. sumpah.. mane datang feeling tu tak tau.. ni lagi satu feeling perasan saye.. terase macam. kesian kawankawan yang singgah sini tapi takde cerite.. maaf korang.. tapi ade orang heran ke? miahaha..

nak bagi tau ni.. anak da due.. dunie jadi huru hare even ufairah saye hantar ke rumah BS.. tetambah pantang sendiri even duduk dengan mak ayah.. mak ayah kerje.. jadi semue atas bahu sendiri.. cume abah dengan ummi banyak tolong tengokkan ufairah.. nasi pepagi suami masakkan.. lauk pandai sendiri.. nanti la cerite hal pantang ni..

penerangan perkataan sangat karangan tentang huru hare.. dulu anak sorang senang la sikit.. bile anak tidur kite pakat ramairamai diam.. punye taknak bagi anak bangun.. bile anak da due? baby ulwan tidur.. kite pakat ramairamai diam.. ssshhh.. balik ufairah.. sekuat suare.. 'assalamualaikum ibu!!!' kite pon cepatcepat shhhh.. lagi kuat suare die.. yang tak tahan.. masuk bilik.. lajulaju panjat katil tepuk ulawan sambil cakap kuatkuat.. 'ibu.. baby aluwan nak bangun' tak masuk bab.. ufairah je boleh tepuk ulwan tidur.. ok.. takde siape boleh pegang ulwan termasuk saye dan suami.. sayang sangat dekat adik die.. dan macammacam kejadian tak diingini berlaku lagi..

nak marah tak boleh.. please jangan marah anak yang besar.. bagi saye.. hati die da cukup terguris bile tengok ade pengganti die.. jadi gune la pendekatan yang lembut.. mak taknak kadangkadang adik kene mengalah.. tapi yang selalu jadi mangse.. ibu abah la sebab bile ulwan tak tidur atau time tidur terganggu kene ribe jela.. paling parah bile kejadian tu jadi pukul 11 12 malam.. mau abah derang tak tidur layan ulwan.. anak oh anak.. nak taknak kene layan.. amanah dari Allah serta ujian dari Allah juga..

4 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum fifi, alhamdullilah. update pun story. takpelah, kuatkan semangat jaga amanah daripada Allah. Ufairah sayang sangat kat adik Ulwan. seronoknya dengar ~~~

Kopiolimauice said...

takpe sabar2 masa kecik ni mmng kna struggle kan habuan nya bila dh besar tgok anak2 berjaya ;)

dalila said...

aku br nk ckp kt ko, berpantang xsemestinya blog pun kene bepantang..kikiki..biasalah..sbr wehh..dugaan tu..pandai jgk ye ufairah jg adik..nasib xde jelez2 kat adik..

*aduhhh..bile la nk gi tgk ko ni*

Nafira usof said...

selamat berpantang yer..
bertabah lah.. memula jer huru hara.. dah lama sket nanti okeh lah~

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...