Tuesday, May 13, 2014

kasih ibu.. kasih anak..

assalamualaikum..

minggu lepas hari ibu.. siape sambut? fifi? ntah.. sambut ke tak tak tahu.. rase biasebiase je.. nak harap anak sambut.. anak baru 2 tahun dengan 2 bulan.. jangan berangan lebih.. nak sambut dengan ibu? mama dah meninggal.. dengan ummi mak tiri? die balik kampung sambut dengan parent die kot.. jadi sambut ke taktak tahu..

nak post kat facebook takut.. yela.. mesti fifi puji arwah mamakan.. lepas tu selit name ummi ucapucap sikit.. takut tersalah cakap ummi rase tersisih ke ape.. jadi abaikan.. tapi jauh di sudut hati ade perasaan yang tak dapat nak digambarkan tentang fifi dengan mama.. mungkin dulu ade tapi tak perasan.. sejak ade anak.. due pulak tu.. terase besarnye pengorbanan seorang ibu.. 

fifi sedih sebab tak dapat nak bercerite dengan mama.. bercerite tentang betape fifi rase mama banyak berkorban untuk fifi.. semalam hari istimewa buat ibu.. harihari lain pon same.. fifi cume mampu kirimkan doa.. ya.. cuma doa.. tanpa pelukan.. tanpa kucupan.. Allah hu Rabbi.. sarat hati ini dek perasaan rindukan mama..

biar gambar berbicara
waktu mama mengandungkan saya.. masih mampu tersenyum.. 
status saya pada hari ibu.. tak ucap selamat hari ibu pon..

Mama tiada gantinya.. kadang2 terase macam mama masih ade.. bile renung tenung gambar ni.. tersedar mama dah tiada.. terasa rindu yang amat tapi tak dapat diluahkan.. terasa ingin memeluk erar tapi tak rase.. terasa ingin mengucup dahi tetap tak terasa.. Allah hu rabbi.. temukan kami di syurga kelak agar aku dapat rasa semua nikmat itu.. 


Bukan tidak cukup nikmat yang kau berikan.. lebih ya Allah.. banyak.. tapi aku teringin membalas jasa pada insan yang bersusah payah mengandung dan membesarkan aku.. moge mama bahagia di sana..


7 comments:

Kakzakie said...

Samalah kita Fifi. Kakak pun sudah tak punya ibu ketika kakak masih belum pandai berdikari lagi. Dpt tumpang kasih MIL pun sekejap dia dah pergi juga...

Moga roh-roh mereka dicucuri rahmat Allah hendaknya. Doa buat mereka setiap waktu... amin.

Nafira usof said...

Al-Fatihah buat mama fifi.. Moga tenang di Sana..InsyaAllah~

kirimkan seberapa banyak doa dan amal untuk mama fifi di sana.. semoga Allah menerimanya.

Sis pon x dapat pelok cium Mak sis. jauh kan.. Hanya dapat berbual di telefon ajelah.. InsyaAllah.. hujung bulan nih baru ade kesempatan untuk balik kampung~

dalila said...

al fatihah buat mama ko..siyes sedih..akhirnya air mata aku jatuh jgk..doa byk2 utk arwah..in sha Allah dia menanti ko kat syurga..jasa dia memang kita tak terbalas fie..semoga dia tenang di sana..

Kopiolimauice said...

al-fatehah smga arwah mama tenang di sana... sedih plak bca T__T

Mimi Azirah said...

Al fatihah utk arwah mama fifi

zarena heeney said...

as salam fifi
lama ena menghilang dr dunia blog

ibu adalah segala2nya
syukur ena masih ada lg ibu di sisi
doakan ibu fifi di sana yea...

::EIDA:: said...

AlFatihah ;(

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...