Monday, May 12, 2014

kasih ibu.. barang keperluan bayi yang murah..

assalamualaikum..

semalam fifi, suami dan ulwan pergi jalanjalan.. sebenarnye pergi bangi je pon.. pergi D.I.Y bangi.. ngadengade.. padehal D.I.Y kajang dari rumah kami dalam lime minit je.. hahaha.. gedik tersangat ok.. tujuan utame nak pergi kasih ibu.. tempat beli stok sabun H-A-D dan A-B-D kami.. murah dekat situ.. ok.. kalau korang nak cari sabun pureen H-A-D dan A-B-D yang murah boleh pergi situ.. beze harga dalam RM2 dengan jusco.. banyak kot.. kalau beli 5 botol da dapat jimat RM10.. dekat kasih ibu RM15.90.. kalau korang ade jumpe tempat lagi murah inform fifi ye..

fifi suke kedai tu sebab banyak pilihan.. dari segi breastfeeding pump pon banyak.. spare part semue ade.. semalam habis lebih RM300.. berat hatiku ingin membayarnya.. hahaha.. barangnye satu palstik besar je pon.. nampak macam mahal.. seplastik 300+.. tapi tengok jugak barang kami tu..

nak beli H-A-D 5 botol tapi habis stok.. dapat 2 je.. takpe la.. A-B-D beli satu je sebab dekat rumah ade lagi 2 botol.. botol MAM trainer, legging ulwan 2, baju tidur ulwan 1 (RM11.90), botol susu 8 botol, berus botol dan puting, puting doctor baby 3 kotak dan barang paling mahal.. membrane freestyle fifi.. 1 je RM64.. dah tentu kene beli 2.. nak taknak pasrah jela.. lagi satu.. baby organic ease flu chest rub..

nanti fifi up resit.. kot korang nak telekkan.. kalau korang duduk area bangi, kajang putrajaya boleh la shopping dekat kasih ibu ni.. paling best semalam kasih ibu buka khemah depan kedai.. pre-walk RM15 je.. murah kot.. cantikcantik.. teringin nak beli.. da ukur kaki ulwan.. suami buat muke tak berminat.. ok fifi paham.. sebenarnye ulwan da ade 3 pasang kasut.. fifi terlebih teruje g shoppingf kat sogo barubaru ni.. tu tak cerite lagi.. nanti ye.. yang tu lagi la.. 4 angka habis.. memang koyak poket kami!~

sile abaikan tilam single  yang tak bercadar tu.. sikit je kan barangnye.. tapi berbaloi bagi kami..

tak terang.. :( memang resit die pudar.. jegilkan la mate korang. hihi..

perlukebagitahu?             > ufairah? korang perasan ufairah tak ikut kami? ufairah takde.. ufairah pergi enjoy dengan atuk dan opah.. balik melake.. bertuah punye anak!~



6 comments:

Mar Mansor said...

ufairah nak bagi chance mama papa dia dating

Kopiolimauice said...

barang zaman skrg kan..takde yg murah..sikit je pun dah beratus...

Time Traveller said...

Tiada salah pun sekali sekala nak tukar mood pi yang jauh sket huhuu.. :D

Salam Kenal :D - http://timetravelafif.blogspot.com/2014/05/kembara-england-part-8-buckingham.html

::EIDA:: said...

makk oiii seplastikkkk dah tiga rat? hukhukhukhuk

dalila said...

sian ufairah..hukhuk..
hahaha..*saje nk bg ko sedih*
tp ufairah lg suke kot dpt manja2 ngan atok n opah..kikiki

zarena heeney said...

ufairah bg change ibu ngan babah dia dating...

dah lama tak shopping brg2 bby
rindu rasanya

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...