Wednesday, February 25, 2015

antara kakak dan ibu..

assalamualaikum..

lameeeeeeeee sangat tak menulis dekat sini.. rinduuuuuuuu.. harihari buka.. cuma pandang.. idea banyaaaakkkk sangat.. tapi malas.. mood suamsuam kuku.. tapi sampai bile nak macam ni.. kenangan kene abadikan dalam ni.. 

korang.. rasenye.. hard disc saye memang betulbetul hilang.. sedih sangatsangat.. banyak gambar yang hilang.. lagi malang ade yang belum update dalam blog.. kalau dah update lege sikit.. ade la kenangan.. gambar sekeping dua..

korang.. barubaru ni saye pergi langkawi.. anniversary ke lima.. alhamdulillah.. dah lima tahun.. nanti saye akan ceritakan pengalaman kami.. atleast kalau apeape jadi.. masih ade kenangan tu di sini.. kankan.. takde la terkilan sangat.. tapi paling sedih.. segale thesis suami dalam tu.. die lupe transfer masuk hard disc die.. rase bersalah sangat.. sorry abang..

baru mula nak mengarang ni.. kite buat entry santai jela.. kisah adikberadik.. ufairah dan ulwan.. ulwan ni kan.. sangat rapat.. sangat sayang dekat kakak die.. haziqah ufairah.. malammalam mase melepak bersame.. saye sebut.. kaaa.. kaaak.. ulwan ikut.. ka.. ka.. ulang lagi due tige kali.. ulwan ikut.. 

bile tukar.. iii... buuu.. die diam je pandang saye.. saye ulang pon die buat taktau.. bile ulang sebut.. kaaa.. kaaak.. die sebut.. ka.. ka.. nampak sangat sayang kakak lebih dari ibu ni.. pagi tadi.. ulwan terjage.. terus sebut.. ka.. kaa.. ka.. kaa.. panggil kakak die.. ibu takde ye.. jangan harap la nak panggil ibu.. nak kate sedih tak juga.. saye suka.. suka hubungan adik beradik mereka..

sayangnye ulwan dekat kakak die.. memang terserlah.. petangpetang pergi ambil ulwan dari rumah BS bawa ufairah.. (ufairah selalu balik setengah jam awal.. opah singgah ambil dulu).. ufairah juga yang ulwan pandang sambil sengehsengeh.. mulut vising.. ibu depan mate panggil.. die buat taktau je.. siap ubah pandangan lagi tengok akak.. 

anak oh anak.. sungguh cerdik kamu berdua.. soleh dan solehah.. moga ulwan menjadi pelindung pada kakak ufairah.. dan semoga kakak menjadi pembimbing untuk ulwan.. ibu sayang kamu berdua.. kamu nyawa ibu.. semoga kamu berdua dibawah lindungan dan rahmatNYA..

tengok gaye mereka tidur malam tadi.. ulwan punye port.. atas tangan ufairah.. ufairah pulak macam pegang kepale ulwan.. ibu kat sebelah ulwan tak heran.. ka.. ka.. jugak..

sajenakbagitahu              > lepas menyusu.. ulwan gerakgerak.. sampai rase ufairah.. da dapat letak kepale atas tangan ufairah.. sambung tidur balik..

11 comments:

Kopiolimauice said...

kasih kakak kpd adik ye..sedap je dia tido ats tgn kakak dia..

Najib Ariyan said...

pengalaman menarikkan... anak kali pertama bercakap... lagi dia panggil ibu... aduhai... suka giler...

btw kalau dah ada gambar tu terus buat... pilih, edit dan masukkan sebagai draft ke dalam blog... jangan tangguh2... incase jadi apa2... dah ada backup dalam blog

Didie Kamila said...

alolo sweetnye die dgn kakak die..

Ninie said...

Salam singgah...

adoi...bab thesis ni memahami sgt sakitnya if jadi lagu tu...xpe la. Mohon dia bersabar. btw, congrats ye anniversary....moga kasih kakak juga berpanjangan..sweet mueet.

http://thebeautyofsplendid.blogspot.co.uk/

::EIDA:: said...

suweetnya dua beradik ni! moga2 jadik anak yang terbaik dunia akhirat yaaaaa

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam fifi,
he3
manja sangat ulwan ngan kakak yer :)

IbuNoey said...

mak aih,rapatnya dorang berdua..suka nengoknya..moga hubungan macam ni kekal sampai dewasa.in shaa Allah.

macam mana nak bagi anak-anak rapat eh?anak-anak IbuNoey ni kadang ok,kadang gaduh.adoi la..

Julia Johari said...

Ulwan sayang betul dgn kakak dia ye...akrab betul dua beradik ni....huwaaaaaaaaaaa plis hard disk...jgn hilangkan gambar kenangan...sedih ju dengar

Jari Manis said...

tak jupe lagi HDisk tu Fifi...maybe rezeki hdiak tu tal lama ngan fifi tu so sabarlah ye..usah di kenang nanti semakin susah hati

aahhaah..si ibu jgn jellly pulak ulsan lebih syg sama kakak.....maybe si ulwan tu mudah nk sbut kaaa dari iiii tu, sbenarnya ulwan tu syg ibu jgk kan ulwan :-)

mardiana abu darin said...

Diana pun pernah kene kes mcm ni. Cm main skit je. Hard disk dijangkiti virus. Memang totally lost. Sejak tu..APA sj gambar campak kat computer sikit...simpan kat hardisk skit. Simpan kat comp Opis skit. Bersepah-sepah file. (^_^)

dalila said...

hahaha..suwiiittt sgtt..
tau ade bau kakak..klu danish jgn harap laa..klu tido tu aku xharap sgt klu letak sebelah darwish..kang kejap je kaki dh kt atas..lasak gle tido..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...