Thursday, September 20, 2012

lamenye tak update & spectra 3 saye buat hal..

assalamualaikum..

lamenye tak update.. sebab ape? sebab busy.. bukan sebab busy.. hihi.. sebab tuan punye blog malas.. hahaha.. malas.. takde mood.. mood ke laut.. actually ade macammacam nak update.. nak cerite nak story.. tapikan.. tu la.. tuan tanah pemalas.. mood ke laut..

sekarang ni mood ke laut.. saye tengah takde mood sebab S3 atau spectra 3 saye buat hal.. sedihnye.. production pon low je.. uwaaa... nak nangis.. sedih.. saye rase s3 saye suction die tak kuat.. saye tak tau la either motor atau corong die buat hal.. saye da call histopoint.. histopoint tempat nak servis s3 ni.. kat malaysia ni.. memang histopoint je tempat servis breast pump.. nun di subang.. selamat saye duduk area kajang.. jadi dekat sikit la.. tapi kalau jauh boleh je nak pos..

orang histopoint kate selalunye kalau suction.. masalah pade corong.. yela.. pump saye tu baru lagi.. beli bulan februari 2012.. tak sampai setahun pon lagi.. takkan motor die buat hal kot.. heavy duty kot s3 ni.. orang histopoint tu tanye lagi.. ade tukar membran tak? saye cakap ade.. baru sebulan due yang lepas.. jadi baru lagi la kan.. membran tu getah tau.. kalau selalu gune getah tu boleh kembang.. saye sedih sangat.. nak pump pon takde mood.. dari hari selase saye call ext. ofismate saye.. die cuti.. semalam pon cuti.. yela.. dekat dalila la saye selalu mengadu.. share suke duke pasal breastfeeding & parenting ni.. die takde due hari lagi la buat saye sedih.. dapat ngadu pon jadi la kan.. kalau ko bace mesti ko terharu kan dalila?

pagi tadi awalawal lagi saye da call die.. alhamdulillah die ade.. saye pon mule la mengadu.. hahaha..mengadengade sungguh mak orang ni perbualan saye dan dalila

sebelum tu cerite hal lain.. hal kenape die cuti lame sangat..
saye: aku rase pump aku problem la
dalila: haah.. aku ade bace kat fb.. ko npe?
saye: ntah la.. aku rase macam takde suction.. rase macam nak beli corong baru..
dalila: ko sure ke corong problem? kalau tak rugi je.. ko try aku punye corong dulu..
saye: haah kan.. pagi ni aku pinjam..
bersambung perbualan lain..

memang betul.. bile saye pakai corong dalila rase macam best pulak.. dapat double dari saye pakai corong saye.. tak sabarnye nak tukar corong  baru.. harap bile ade corong baru.. mood saye kedarat.. saye tak suke bile mood ke laut sebab nanti saye malas buat semue bende.. termasuklah produce mom's milk untuk ufairah.. jadi saye rase macam tak dapat jadi ibu yang baik untuk ufairah.. saye nak jadi ibu yang baik.. nak bagi yang terbaik untuk ufairah.. nak bagi mom's milk untuk ufairah nak bagi antibodi enzim semue dari susu ibu.. jadi saye nak mood saye balik untuk ufairah.. boleh tak? tolong doakan saye ye.. tq all.. love u!~

2 comments:

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

insyaALLAH... amin! moga dapat mud tu (^___^)

fifi said...

terime kasih.. alhamdulillah.. mood da makin pulih..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...