Tuesday, June 21, 2011

tak de mood.. kursus asas perakaunan!~

assalamualaikum!~

lame da aku tak update blog.. sekarang ni aku rase macam alah dengan PC.. rase nak muntah bile pandang PC.. bukan takat PC.. handset dan semue alat2 yang seangkatan dengannye.. lagi 1 aku alah dengan ofis aku.. asal sampai ofis.. confirm aku muntah.. kekadang sampai 5 kali.. tu baru dari pukul 8 -12.. memang lembik la.. tak tahan.. jadi susah sikit r aku nak mengupdate blog.. memang hangat2 taik ayam kan? tetambah semalam aku dapat tau aku aku kene kursus..

ye sekarang ni aku tengah kursus.. kursus asas perakaunan.. mule hari ni sampai la kamis.. bosannye YA ALLAH.. dengan badan tak berape sihat.. nak duduk menung dari pagi sampai petang.. memang tak tahan.. hari ni pepagi memang ok la.. ade tenage lagi.. bile masuk petang.. totally out!~ memang da tak boleh bla woo.. memang keluar dari bilik tu.. lepak kat sofa lua.. agak2 5-10minit nak habis aku masuk balik..


Thursday, June 16, 2011

dugaan sungguh..

assalamualaikum..

selamat pagi.. atceli aku tak berape busy pon kat ofis ni.. tapi aku tak larat.. takde mood nak mengupdate blog.. aku tak sihat.. tak bestnye kalau tak sihat ni.. bile la semue ni nak berlalu.. aku tak boleh nak cite lebih.. sebab bende ni aku tak announce secare rasmi lagi.. cukup la sekadar 3 4 orang yang mengatahui.. nnt aku akan announce kan jugak.. cuma masa yang menentukan..

nota bawah entry ni --> cukup la sekadar entry pendek tak bermotif untuk pagi ini.. sekurang2nye aku cube jugak update dalam keadaan serba kekurangan ini

Friday, June 10, 2011

balik kampung atuk dan in-law~

assalamualaikum!~

selamat pagi.. haaa.. amekkauu.. pepagi da update.. macam takde kerje kan? mood ke laut la.. pk esok je.. sebab esok cuti.. i need more rest la.. tak sabar nak tggu esok.. nak lepakKING kat rumah puas2.. nak dating dengan katil n tilam.. wakaka.. bestkan aktiviti hujung minggu dengan melepak.. mane taknye.. kalau dikire-kire.. da lebih 6 weekend lepas aku travel je.. kire tak melepak di rumah mase weekend.. antare tempat diterjah.. kampung (taiping & melake), cherating, kemaman, sungai petani, ipoh, teluk batik, lumut dan pulau pinang.. waaa.. rase nak termuntah bile sebut semue tempat ni.. sebab aku da bosan berjalan.. ade ke org bosan berjalan? hahaha.. macam tak mungkin je.. aku dengan en. suami memang jenis tak lekat kat rumah ni.. harap2 weekend ni lekat la.. sebab nak rehat..

sekarang aku nak mulekan cerite basi pertame aku.. balik kampung.. cerite ini berlaku berbulan-bulan yang lepas.. 15-17 april 2010.. setelah hampir setengah tahun tak pulang ke kampung.. ayat nak skema sebab aku merajuk.. membawa hati.. aku pulang ke kampung gare-gare tak tahan rindu kat kampung.. wahahaha.. memang best r balik kampung.. aman.. damai tenang.. tetambah kampung aku tu memang jauh ke dalam.. jauh dari bandar.. rase hilang kesesakan KL ni.. kalau la dapat tinggal kat kampung berbulan2.. kan best.. aku lupekan KL buat sementare waktu..

paling best mase aku balik kampung.. pokok jambu rumah atuk aku berbuah.. da masak.. tapi bukan jambu susu.. tak kesah la.. janji jambu fresh.. memang puas r aku makan jambu.. sedap.. jambu merah.. aku panjat pokok sendiri gune tangge la.. kalau pijak dahan mau patah.. aku da la besar.. dahan pulak kecik2 je.. ade 2 jenis pokok jambu kat rumah atuk aku.. memang best r.. lepas tu pulak g belakang rumah.. ade pokok cermai.. kebetulan buah die lebat la jugak.. petik2.. terus makan.. memang terbaik dari ladang la.. sedap.. dapat pahale kat arwah mama.. sebab pokok tu arwah mama yang tanam.. tapi sayangnye.. die tak sempat merase.. rindunye kat mama.. semoge mama bersame orang-orang yang beriman jauh di sana..

ni salah satu pokok jambu tu.. pokok jambu ni tepi rumah je.. lebat sangat buat die.. lepas tu takde serangge macam semut or kerengge.. so senang la nak ambil buah.. berplastik2 aku ambil.. siap tapau bawak balik kajang..



ni pulak pokok jambu lagi 1.. jambu die gemok sikit dari pokok atas.. buah die lagi manis.. tapi tak boleh panjat sebab penuh sangat dengan kerengge.. buah die pon tak selebat pokok sebelah rumah.. ni pokok belakang rumah.. aku dengan en. suami ambil buah ni pakai galah.. hujung galah letak botol air potong 2.. jadi buah tak jatuh kat atas tanah la.. bawah tu pulak buah cermai.. kecur liur tengok..

esoknye pulak.. hari last aku di kampung.. aku melepak rumah mertue aku.. ye r.. kampung da dekat2.. kene pandai bahagikan la.. kene selang2.. kalau tak kecik hati orang tue.. aku g memancing dengan mak mertue aku.. memancing kat parit je.. takut nak g sungai.. ayah mertue tak ikutkan.. takut bahaye.. tapi aku dapat ikan.. hebat jugak aku mancing.. dapat ikan sepat ke puyu.. aku bukan kenal pon.. kiterang mancing dari 9 pagi kot sampai tengah hari.. pukul 12.. redah kelape sawit dengan baju tidur je.. hahaha..


hasil tangkapan aku.. aku la tu yang berbaju biru.. memang pesan kat en. suami.. jangan ambil muke.. mane taknye.. muke baru bangun tido.. jangan tersalah tefsir ye.. ikan tu sekor je.. posing yang lebih.. hahaha.. ikan same je semue..


ni la hasil tangkapan kami.. ye.. kami.. hakhakhak.. takat dapat 1 2 ekor yang lebih mother in-law yang dapat.. die da terer.. tau lubuk.. aku dengan en. suami dapat pelepah kelape sawit je yang banyak.. yang dalam bekas pink tu umpan.. umpan macam cengkerik.. aku tak berani pegang.. geli.. mintak tolong mother in-law jugak.. kalau mintak tolong en. suami.. tercabut kepale binatang tu dulu baru lekat kat kail..

habis memancing balik rumah kemas2 gerak balik ke KL.. percutian yang sangat seronok.. rase macam taknak balik kajang.. taknak keje kat KL.. boleh tak?

notakukukakitakdecagu --> penat mengingat ape yang berlaku dikampung.. bende da basikan.. tapi takpe.. ade jugak secebis kenangan..



Thursday, June 9, 2011

setelah lame........

assalamualaikum..

setelah lame....... ye.. setelah lame tak mengupdatekan blog.. terase ke kekokan menjadi seorang blogger.. hahaha.. masih banyak hutang aku untuk semue.. hutang cerite.. aku ade banyak cerite basi untuk korang.. inshaAllah.. aku akan cube kembali aktif..

aku sendiri pon malu nak bukak blog ni ha.. bukan sebab ape.. sebab lame sangat terbiar.. tapi aku tebalkan jugak la muke aku ni ha.. menaip kisah2 hidup aku untuk generasi aku akan datang.. hahaha.. aku da mintak en. zairi transferkan pic jambu aku mase kat kampung tu.. nnt bile da ready.. aku post pasal pengalaman balik kampung setelah setengah tahun tak balik.. merajuk kekdahnye..

alhamdulillah jugak sebab kat keje kat ofis ni semakin rede.. jadi ade la mase sikit aku nak ber blog + BW after ni..


notakaki --> sampai sini je kot aku tulis.. da lame tak menaip.. tak reti pulak nak olah ayat.. sape cekgu BM? sile ajar saye..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...