Monday, July 11, 2011

saat-saat mendapat perkabaran gembire~

assalamualaikum!~

selamat pagi.. hari ni aku nak abadikan satu diantare kenangan manis dalam hidup aku.. saat-saat aku mendapat double line.. alhamdulillah.. aku bersyukur sangat.. terime kasih YA ALLAH.. terlalu banyak nikmat yang kau berikan padaku..

aku tak tau nak mule dari mane cerite ni.. kalau difikir-fikir sangat kepale aku bertambah sakit.. aku main cerite jela.. kalau ayat aku tu berterabur.. macam budak tadika korang paham-paham sendiri la ye.. atceli cycle aku disahkan pregnant aku tak fikir langsung pasal anak.. aku malas.. aku biarkan semuenye berlalu macam tu je.. aku cume fokus nak gembire enjoy menghabiskan mase bersame en. suami tercinte.. tak bermaksud aku putus asa.. putus harap.. aku tetap berbincang dengan en. suami untuk menjalani IUI mungkin selepas raye.. jadi sebelum IUI ni aku nak enjoy.. di tambah pulak dengan suhu aku tak menentu..

aku tak ingat either aku penah cerite ke tak tentang BBT (basal body temperature) ini la yang aku buat beberape bulan yang lepas untuk mengenalpasti waktu subur dan waktu nak manaikkan bendere Jepun aku.. kalau suhu tinngi je melepasi DPO(day post ovulation) aku.. maka harapan untuk pregnant tu tinggi .. tapi sayangnye suhu aku rendah je.. YA ALLAH.. mmg la meruntuhkan semanagt aku untuk berusehe ke arah itu.. aku tabahkan diri.. just follow the flow.. aku malas nak fikir sebab taknak nanti aku yang kecewe.. selalu kalau pregnant suhu akan sampai 36.6 ke atas.. tapi suhu aku nak cecah 36.3 pon payah.. dengan tak ovukate lagi.. dalam erti kate lain tak subur lagi.. lagi la menipiskan harapan aku.. kalau nak tau lebih lanjut pasal BBT sebab tak paham ape yang aku tulis.. sile ke link ini.. kak ses a.k.a cikgu beso.. dari kakak ni la aku belajar buat ni semue.. thanks kak ses.. I LOVE YOU LA!~

suhu aku lepas ovulate pon susah nak cecah 36.4.. DPO aku biasenye 16DPO.. tapi mungkin naluri aku kuat mengatekan aku pregnant.. dihasut oleh kakak2 TTC.. aku dengan beraninye membuat UPT.. DPO15 pulak tu aku buat.. derang hasut aku buat pagi 16DPO.. tapi aku tak sabar.. wakaka.. balik keje aku buat.. hahaha.. buruk perangai aku.. tak sanggup nak hidup berteke-teki ni.. dengan penuh tawakal.. lup-dap.. lup-dap dalam hati.. aku tunggu line2 tu timbul.. alhamdulilah.. timbul 2line.. even sangat blur.. aku sendiri pon tak caye.. en. suami memang tak tau.. aku buat diam2 jek.. beli UPT da lame da.. beli pon sorok2.. aku gembire.. tapi takmo nangis.. malu.. lagi pon 50-50 lagi.. sebab suhu tak tinggi n suhu aku pelik bebenor paternnye cycle tu..

even 50-50.. caye tek caye.. aku naik atas.. masuk bilik cube cari envelope.. kenkonon nak surprise en. suami la.. cari punye cari tak jumpe.. siap mintak kat en. suami lagi.. takde la pulak.. last2 aku jumpe angpau.. aku letak dalam angpau jela.. buat ala2 duit raye.. haha.. bagi kat tangan en. suami.. suruh die bukak dalam bilik.. sebelum tu suruh die teke ape.. tapi die tak dapat teke.. atceli aku tak dapat tengok pon reaksi en. suami bile tengok UPT aku double line sebab aku sorok muke bawah bantal.. wakaka.. aku malu siot!~ tapi aku sempat pesan dekat en. suami.. jangan gembire sangat sebab suhu aku tak bape tinggi.. tak serupe orang lain yang pregnant..

esok pagi aku test lagi.. double line tapi kabur jugak.. aku da mule risau.. sebab tak yakin.. petang tu aku ke klinik.. doc pon sahkan positive.. aku tetap tak percaye sebab die pon buat UPT.. same jela macam aku buat kat rumah.. aku buat lagi.. aku rase 4 ke 5 kali aku buat UPT gare2 tak percaye.. last-last yang buat aku percaye 70% aku g klinik lain.. aku cakap kat doc.. doc saye da 5 kali UPT kelime-lime positive.. tapi saye tak percaye.. boleh scan untuk saye.. ambek ko.. ku cakap direct je.. scan cume nampak titik.. tapi doc kate rahim da tebal.. tande pregnant tu ade.. tapi aku masih kurang percaye..

akhir sekali aku call LPPKN.. aku buat appoinment kat sane.. selepas di TVS aku nampak kantung.. cume heartbeat takde lagi.. aku masih risau sebab takut baby tak develop.. lepas tu doc yang selalu rawat aku buat next appointment.. 3weeks lagi.. akhirnye baby aku disahkan normal cume..... nanti aku sambung next entry.. penat dah..

bye!~

5 comments:

Cinda... said...

majuk la... name kite xde pon .. :(

shahliza81 said...

bila nak sambung citer ni? lama nya menyepi..miss u

Wanita2u said...

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

cda said...

salam nak tanye g berubat dgn ustaz dimana yer???

::MRSfie:: said...

salam.. saye g berubat dekat cheras.. kat rumah ustaz rashid.. sometimes ustaz ni ade kat darul syifa bangi.. nak tau lagi email saye @conterashop@gmail.com.. nnt saye bg fon no sy ke.. senang nak contact.. :)

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...