Friday, August 28, 2015

takut.. takut..

assalamualaikum..

selamat pagi korang.. alhamdulillah setakat hari ni.. saya makin ok.. terima kasih atas katakata semangat dan doa dari korang.. minggu ini 3 hari saya bercuti.. semalam first day masuk kerja untuk minggu ni.. makin positif.. kerja makin teratur..

weekend lepas saya balik kampung dan terus ke alor star.. inshaAllah saya akan ceritakan dekat blog ni.. tapi hari ini saya nak cerita tentang ulwan.. anak teruna saya yang dah besar tu.. alhamdulillah.. hampir setahun setengah dah usia ulwan.. 

banyak dah perkataan perkataan yang keluar dari mulut ulwan.. paling latest takut.. kalau dia nak mintak dukung.. dia berdiri.. sambil buatbuat nangis.. sebut.. takut.. takut.. takut.. akal tak akal.. nak dukung punya pasal sanggup tu.. tapi ape yang di takutkan pon tak tau..

mase dekat alor star kami pergi muzium padi.. best.. nanti saye cerite.. kat muzium tu ade patung kuda.. besar.. saya nak suruh ulwan pagang.. dia punya angkat kaki.. takut.. hahaha.. lawak.. sambil nangis manja sebut takut.. takut.. suka betul saya mengusik dia.. jadi sekarang ulwan dah tau erti takut..

sekarang tak boleh type panjangpanjang.. kerja banyak.. gambar ulwan nanti saya masukkan.. bye korang.. doakan saye ye..

Wednesday, August 19, 2015

lamanya tak update blog.. segalanya baru..

assalamualaikum..

lama sangat tak update blog.. saya busy sangatsangat.. termasuk jatuh sakit selama seminggu.. jadi memang tak sempat langsung nak update apaapa.. sekarang dalam proses recovery.. ya Allah.. korang.. saya menaip ni di office baru.. saya tak tahu la nak menangis ke nak ketawe di office baru ni.. macam 50-50..

segalanya baru.. dari segi work load.. masa bekerja.. enviroment.. tak tahu nak describe macammana.. hari ini hari ketiga saya di office baru.. sebenarnya.. semalam saya dah menangis.. hahaha.. sebab taktau la.. macam bercampur baur perasaan tu.. 

saya tak cerita dekat tempat lain.. dekat suami dan sini ja.. facebook lagi la taknak.. kalau boleh saya nak elak cerita.. saya sebenarnya dah takda hati nak kerja.. dah bertahun.. jadi saya akan cuba berpindah dan cari enviroment baru.. sekarang saya dah dapat enviroment baru.. tapi macam tak membantu.. mungkin terlalu awal atau saya terlalu negatif..

saya dah cuba positif.. tapi.. orang sekeliling.. orang office ni semua blame saya.. takuttakutkan saya.. cakap rugi tukar office.. sana kerja senang.. sini workload banyak.. memang betul pon.. saya nampak dari langkah pertama saya masuk sini.. tapi sini dekat dengan rumah abah saya.. dekat dengan pengasuh.. korang.. doakan saya.. ya Allah.. rasa macam bergenang je air mata ni..

kepada dalila mammadanish.. kalau kau bace ni.. kau jangan ketawe tau.. hahaha.. aku cuba untuk jadi seposotif yang boleh.. kalaulah korang bagi katakata semangat.. mau meniik air mata saya baca sebab sekarang ni pon duk menahan air mata dari tumpah..

inshaAllah sabtu ni saya akan balik kampung.. dan terus ke kedah ikut suami bekerja.. harapnya.. dapat la saya rehatkan minda.. hilangkan stress.. doakan saya ya kawankawan.. moga terus positif.. :) inshaAllah..

 
tempat kerja baru saya.. saya kehilangan 2/3 work space dari sebelum ni.. tapi menerima work load yang bergandaganda..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...