Friday, September 25, 2015

saya kehilangan saya yang dulu..

assalamualaikum..

hampir sebulan.. hampir sebulan saya tak update blog.. rindu sangat tak payah nak cerita.. harihari teringat.. harihari terngiang.. di office baru.. terlalu sibuk.. mungkin saya yang tidak pandai bahagi masa kot.. atau pon baru nak belajar step by step cara kerja di sini.. kelam kabut sikit..

masalah gangguan emosi dan fizikal pon menjadi punca saya lama tak update.. tapi percayalah.. saya rindu sangat dengan korang semua.. rindu nak berfoyafoya di alam maya.. di sini tempat saya meluah.. mencari idea.. di blog korang tempat saya tambah pengetahuan.. 

korang.. mungkin sebab tekanan.. hidup saya totally berubah 100%.. saya kehilangan saya yang dulu tanpa saya sedar.. saya baru tersedar benda ni minggu lepas.. sedih sangat.. macam mana saya sedar? saya ke office lama saya.. sekejap sahaja.. dam 10 ke 15minit.. saya jumpa kawankawan lama saya.. bercerita..

bila keluar pintu office nak ke lift.. nak balik ke office baru.. terdetik dalam hati saya.. lamaaaaanya saya tak segembira ini.. fifi yang suka bergurau hilang.. tapi 10 ke 15minit tu dah buat saya puas.. ohhh.. bergenang waktu type entry ni.. tapi percayalah.. saya makin ok di sini even masih belum dapat siapa saya yang dulu..

korang.. saya suka sangat main game.. blogging.. ini semua aktiviti masa lapang saya.. untuk release tension.. tapi sekarang.. main game pon saya serabut.. susah nak dapat feel main game tu.. blogging? tengok la nasib blog saya.. saya rindu saya yang dulu.. inshaAllah.. doakan saya.. tak lama lagi saya akan dapat saya yang dulu.. nanti saya BW ya.. (((big hug))) dari saya..

Tuesday, September 8, 2015

dilemma

assalamualaikum..

di sini.. terlalu sibuk.. sangat sibuk.. sampai nak tengok phone pon tak sempat.. Allah hu akbar.. terasa sangat bebanan kerja.. nak sesuaikan diri tu.. di sini.. kerja terlalu tough bagi saya.. mungkin tak biasa lagi.. suami selalu berkata.. macam mana kawankawan perempuan dekat sana survive.. saya sendiri tiada jawapan.. tapi.. di sini.. perempuan cuma 8 orang sahaja.. lain semua lelaki..

dalam hati terasa dilemma.. sedang berusaha untuk istikharah.. memohon petunjuk dari yang esa.. tiada sesalan datang ke sini.. mengubah angin.. mungkin ada hikmah disebalik kejadian ini.. mungkin ada sesuatu yang Allah ingin tunjukkan dan sampaikan.. 

tiada apa yang boleh dibuat sekarang.. cuma terus mengorak langkah.. pandang ke depan.. bila terasa nak terduduk.. cepatcepat dekatkan diri padanya.. zikir banyakbanyak.. moga kita sentiasa kuat.. tiada sesiapa yang dapat membantu kita.. melainkan yang maha esa.. doa dari kalian amatlah saya perlukan.. terima kasih..

moga satu hari nanti.. saya akan mendapat petunjuk dan hikmah dari apa yang terjadi ini.. amin.. 

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...