Wednesday, July 15, 2015

kad raya ceria.. kad raya kedua..

assalamualaikum..

korang.. saya masuk office sekejap ke hari ni.. tapi sempat buat kad raya kedua.. ok.. khas untuk korang!~


Tuesday, July 14, 2015

selamat hari raya AIDILFITRI 1436h

assalamualaikum..

semalam dah pos salam akhir ramadhan.. sekalikan dengan persiapan raya.. jadi hari ni.. kita up entry.. ucapan 

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

tahun ni saya sempat buat 3 4 kad raya.. salah satu kad raya tu saya snap gambar dan jadikan kad raya online.. hahaha.. malas nak edit gambar punya pasal.. saya kena ucap selamat hari raya hari ni sebab esok saya dah balik kampung..

giliran raya tahun ni rumah mertua saya.. saya jenis tak kesah.. manamana pon ok.. rumah mertua.. setengah jam saja dengan rumah arwah mama saya.. tempat persinggahan sebelum ke akhirat arwah mama saya pon dekat situ.. jadi saya tetap rasa seronok nak beraya di rumah mertua..

jika giliran rumah saya.. saya seronok juga sebab dapat beraya dengan abah.. cuma suasana kampung kurang sikit.. lagipon saya kan tinggal dengan abah.. harihari jumpa abah.. jadi raya dengan abah atau tak.. tak menjadi masalah.. harihari jumpa..

hati ni memang dah sampai kampung.. dah terfikir nak buat macammacam.. cuma sedih saya tak boleh cuti lama.. kena simpan cuti sebab.. nanti lah.. hehe.. mungkin ahad atau isnin saya dah balik sini.. dan mula bekerja.. paling lewat selasa masuk kerja.. ok korang.. 

selamat hari raya aidilfitri.. saya minta maaf sangatsangat jika ada terlebih terkurang di dalam ukhwah yang terjalin selama kita kenal ni.. paling penting.. hatihati di jalan raya.. samasama kita doakan keselamatan sesama kita sepanjang cuti raya.. bahagia selalu korang.. assalamualaikum..


Monday, July 13, 2015

salam ramadhan.. persiapan raya..

assalamualaikum..

lame sangat tak mengarang.. mood sangat ke laut.. sangat sibuk di bulan ramadhan.. sampai lupa nak ucap salam ramadhan buat korang semua.. tinggal tiga hari lagi nak raya.. masih berbaki 3 hari untuk kita habiskan ramadhan.. jadi..

SALAM AKHIR RAMADHAN!

masih tak terlambatkan.. korang.. lama sangat saya tak BW.. saya sibuk.. mood ke laut.. hari ini mood tu datang.. niat nak ucap selamat hari raya terus.. tanpa salam ramadhan.. hahaha.. rase macam kejam sangat pulak.. jadi salam ramadhan dulu la..

bila dah ramadhan mesti ada persiapan rayakan? persiapan raya? ala kadar semampu yang boleh.. baju anakanak yang saya dan suami utamakan dulu.. baju kami.. cukup la seorang sehelai baju melayu dan kurung moden di pagi raya.. untuk suami sehelai baju t-shirt kolar.. sepasang selipar pagi raya.. (tak boleh beli sandal dah sebab baru beli.. hahah) saya pulak kasut dua pasang.. sebab murah.. hahaha.. beg satu..

beli yang ada less saja.. tak beli new arrival.. selagi boleh jimat..

nak shopping baju seluar untuk suami isteri nanti2 la.. yang ada masih elok.. tak terpakai.. buat apa beli lagikan.. jadi cukuplah.. dapat lah kami jimat duit sikit.. yang penting pagi raya tu kita raikan.. selebihnya ala kadar.. untuk anakanak.. kita lebihkan sikit..

alhamdulillah.. dengan cara macam nikan.. duit gaji awal kami masih tak berusik.. syukur.. saya paling takut terusik.. habis kami ogos nanti.. paling nak kena jaga tu.. saya cakap saya sibukkan.. memang sibuk.. bulan ramdhan.. dah enam tahun saya jual kuih raya.. alhamdulillah.. duit untung kuih raya tu saya buat duit minyak dan tol untuk balik raya.. jimat duit gaji..

dan ada lagi satu yang saya buat akhirakhir ni buat saya sibuk tak menang tangan.. saya buat homemade balm.. tu nanti saya akan cerita dekat entry lain.. ok.. korang got to go.. pukul 930 nanti saya ade meeting indeks harga pengguna malaysia.. assalamualaikum..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...