Wednesday, April 29, 2015

langkawi 2015 - part 8 - private beach at holiday villa..

assalamualaikum..

lame tak menulis dekat blog ni.. jom sambung cerita langkawi.. walaupun tak sabar nak cerite tentang holiday yang baru je lepas ni.. tapi kene sabar jugak.. nak settlekan hal langkawi dulu.. sebab hari pertama tak dapat lepak pantai.. jadi hari kedue.. suami pergi beli breakfast dekat padang mat sirat..  beli bungkus je.. balik bilik kami lepaklepak dekat balkoni.. 

pukul 12 tengah hari turun pergi pantai.. plan nak makan dekat sane.. tapi tak boleh bawak makanan dekat pantai.. tu makan dekat bilik dulu.. lepak punye lepak.. tu yang pukul 12 tengah hari baru turun.. tapi memang terkejut tengok pantai die.. cantik sangat.. putih bersih.. air 'lutsinar'.. sampai ke dasar nampak.. 

jumpe sekumpulan anak bilis berenang.. memang best sangat..  clear sangat.. saye yang excited kejar bilis tu.. haha.. pantai lapang.. bersih.. banyak sangat kerusikerusi nak baringbaring.. lepaklepak.. tapikan.. mat saleh yang seksi pon banyak melepak.. jarang nampak malysian..  jom tengok cantik tak cantik pantai die.. mesti korang rase macam nak pergi je..

pantai lapang.. bersih cantik.. terase macam bukan kat malaysia..
ooppsss.. abaikan uncle tu..
cantik sangatkan pantai die..
tengok pondok banyak.. kerusi lepak..
tengok orang lepak kat pantai.. semue mat salleh..
air pantai clear.. cantik..
pasir pantai putih sangat..

nanti saye share aktiviti kami di tepi pantai.. di tengah hari..

Thursday, April 23, 2015

langkawi 2015 - part 7 - dinner at holiday villa..

assalamualaikum..

sambungan dari entry sebelum ni.. entry sebelum ni kami pergi muzium 3D.. puas tangkap gambar.. penat sangat.. rase nak balik bilik dan tidur.. plan nak lepak tepi pantai.. pergi kolam.. ditangguhkan.. lagi pon kami sampai hotel dah nak maghrib.. niat jamak akhir siapsiap.. tapi kami tak boleh balik bilik lagi.. sebab..

saye dah janji dengan suami saye.. saye nak dinner dengan die.. konen nak candle light tepi pantai.. survey punye survey.. tak jumpe tempat yang menarik minat di hati.. jadi keputusan yang saye buat.. dinner dekat hotel je.. 


tengok banner dekat atas ni macam menarik je.. saya call hotel.. tanyetanye.. rase ok la kot.. tapi mase kami datang.. kebetulan valentine.. memang ade buat fine dining.. memang menarik.. memang saye suke.. tapi 50-50 kot.. mane tak 50-50.. rase macam huru hare je nak fine dining dengan sorang toddler dan sorang infant.. haha..

jadi kami pilih BBQ buffet.. tapi dekat restoran lagenda.. under hotel ni.. boleh la.. not bad.. tak mahal sangat.. rasenye dalam RM75 ke RM85.. tapi ni sebelum GST tau.. total RM100++.. tapikan.. macam ade salah paham sikit mase nak bayar.. sebab staff tu cakap.. kalau kite gov under JPM.. akan dapat 20% discount.. saye sendiri tak paham ape maksud bawah JPM tu.. bukan semue gov bawah JPM ke? malas nak ambik kire.. bayar je total tanpa 20% disc tu..

makanan dekat sane not bad.. boleh la nak makan.. tapi saya tak enjoy the food sangat.. sangat penat plus nak melayan dua anak.. syukur sangat tak pilih fine dining.. inshaAllah satu masa nanti.. ade banyak seafood.. ikan.. udang.. sotong.. ketam.. ade nasi goreng jugak rasenye.. pizza.. spaghetti.. salad.. desert die pon superb.. cume variety of food die kurang sikit la..

tak tau nak terang macam mane.. sebab.. saye fikir... datang.. makan.. balik.. tapi alaala candle light jugak la.. sebab ade lilin atas meje.. hehe.. alhamdulillah.. seronok sangat anniversary ke  lima kami.. dengan kehadiran dua orang cahaya mata.. moga yang masih menanti akan cepatcepat dapat baby.. jom tengok gambar makanan..

 salad.. 
fruit salad and cheese.. 
pizza 
udang dan seabass.. 
pinggan saye.. 
meja sebelah kami.. ade lilin kecik kan.. kan? hehe.. 
desert.. i love desert..

tak semue gambar makanan saya snap.. penat dah snap gambar kat muzium 3D..

Tuesday, April 21, 2015

langkawi 2015 - part 6 - muzium 3D

assalamualaikum..


muntahlah korang tengok gambar!~

cerita langkawi lagi.. rasenye sempat kot habiskan sebelum weekend ni.. hari petama.. pagi pergi ke buffalo farm.. lepas lunch pergi mardi.. perancangan seterusnya.. balik hotel dan bawak anak ke pantai dan swimming pool.. bile ade anak ni.. bab jalanjalan memang saya kurangkan.. banyak lepaklepak.. kate percutian santai..

dalam perjalanan balik ke hotel.. tibatiba dapat wasap dari kakak angkat saya.. die memang duduk langkawi.. suami orang langkawi.. wasap die memang buat saye tak keruan.. memang niat saya nak ke sana nak ke muzium 3D.. tapi saya rancang nak pergi pagi.. tak penat sangat.. lagi pon.. kalau pergi petang mesti tak sempat bawak anak lepaklepak..

masalahnye sekarang ni.. wasap tu bergambar.. dan katakata dalam gambar tu buat saya rase macam.. kalau tak pergi rugi ni,. kalau pergi pon rugi.. sebab dah petang sangat.. nanti kene datang balik untuk cable car.. tak sempat nak buat dua aktiviti sekali gus.. ok ni gambar yang di wasap tu..


percuma untuk perempuan!!! tak ke korang rase macam.. eh.. eh.. percuma.. macam rugi je tak pergi.. lastlast.. pikir punye pikir.. kami pon pergi.. haha.. katenye sebab woman day.. hari tu 14 februari 2015.. hari kenduri rumah perempuam.. anniversary kami.. 13 februari kami nikah!~

mase beli tiket tu saye tanye la.. ramai tak kat dalam.. macam biase la jawapan budakbudak kaunter tu.. ramai.. standard la.. bende free.. siape yang tak nak.. typical malaysian.. hahaha.. memang ramai kat dalam.. nak bergambar pon kene beratur.. saya bayangkan tempat tu kecik.. jadi saya banyak habiskan masa dekat 2 room yang pertama.. tunggu turn.. berkejar dengan anakanak..

tengok.. nak tunggu kosong tempat ni.. memang tak la..

korang.. kene ingat pesan saye.. gambar dalam ni terlalu banyak.. kalau boleh simpan tenaga untuk bergambar sampai ke hujung.. macam saya.. bila dah lastlast.. dah tak larat.. anakanak pon macam penat.. padahal gambar lastlast pon cantik.. memang terasa rugi.. kene pulak dekat 2 room yang pertama ramai orang.. kalau saya tau.. saya pergi tempat lain dulu dan patah balik.. agaknye derang pon saye.. ingat tempat ni kecik..

tiket masuk sini sorang RM30.. kalau tak ramai orang berbaloi la kot pergi.. bawak camera canggih sikit.. kalau ramai.. pergi due orang.. RM60.. macam tak berbaloi.. itu pendapat saye la.. tapi korang kene ingat.. dalam ni sangatsangat luas.. macammacam kawasan ade.. sediakan tenaga untuk pergi..  saya yang malasmalas nak ambik gambar mase lastlast pon dekat 400 gambar.. dekat dalam muzium ni je tau.. kalau rajin mau beribu.. dah.. jom tengok gambar terpilih.. 











penat suruh ufairah bergaye.. 
ni kebetulan kot ufairah bergaye macam tu.. 

mu baby panda!~ 
ufaiarah bile tengok gambar ni.. 'ibu.. kenape kakak masuk dalam botol..' 



muke ufairah sebek.. kene marah..  
ini pon kebetulan ufairah bergaye macam tu.. 



candid.. ntah siape punye beg plastik la tu.. 
pijak paku tu.. 






dah.. jom balik.. kesimpulannya.. sangat memenatkan tangkap gambar.. tak masuk bagi arahan dekat toddler.. tak masuk bab nak layan kerenah toddler.. ambik gambar banyak salah angel.. rase macam kene repeat lagi.. tapi tunggu lah!~

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...