Wednesday, February 25, 2015

antara kakak dan ibu..

assalamualaikum..

lameeeeeeeee sangat tak menulis dekat sini.. rinduuuuuuuu.. harihari buka.. cuma pandang.. idea banyaaaakkkk sangat.. tapi malas.. mood suamsuam kuku.. tapi sampai bile nak macam ni.. kenangan kene abadikan dalam ni.. 

korang.. rasenye.. hard disc saye memang betulbetul hilang.. sedih sangatsangat.. banyak gambar yang hilang.. lagi malang ade yang belum update dalam blog.. kalau dah update lege sikit.. ade la kenangan.. gambar sekeping dua..

korang.. barubaru ni saye pergi langkawi.. anniversary ke lima.. alhamdulillah.. dah lima tahun.. nanti saye akan ceritakan pengalaman kami.. atleast kalau apeape jadi.. masih ade kenangan tu di sini.. kankan.. takde la terkilan sangat.. tapi paling sedih.. segale thesis suami dalam tu.. die lupe transfer masuk hard disc die.. rase bersalah sangat.. sorry abang..

baru mula nak mengarang ni.. kite buat entry santai jela.. kisah adikberadik.. ufairah dan ulwan.. ulwan ni kan.. sangat rapat.. sangat sayang dekat kakak die.. haziqah ufairah.. malammalam mase melepak bersame.. saye sebut.. kaaa.. kaaak.. ulwan ikut.. ka.. ka.. ulang lagi due tige kali.. ulwan ikut.. 

bile tukar.. iii... buuu.. die diam je pandang saye.. saye ulang pon die buat taktau.. bile ulang sebut.. kaaa.. kaaak.. die sebut.. ka.. ka.. nampak sangat sayang kakak lebih dari ibu ni.. pagi tadi.. ulwan terjage.. terus sebut.. ka.. kaa.. ka.. kaa.. panggil kakak die.. ibu takde ye.. jangan harap la nak panggil ibu.. nak kate sedih tak juga.. saye suka.. suka hubungan adik beradik mereka..

sayangnye ulwan dekat kakak die.. memang terserlah.. petangpetang pergi ambil ulwan dari rumah BS bawa ufairah.. (ufairah selalu balik setengah jam awal.. opah singgah ambil dulu).. ufairah juga yang ulwan pandang sambil sengehsengeh.. mulut vising.. ibu depan mate panggil.. die buat taktau je.. siap ubah pandangan lagi tengok akak.. 

anak oh anak.. sungguh cerdik kamu berdua.. soleh dan solehah.. moga ulwan menjadi pelindung pada kakak ufairah.. dan semoga kakak menjadi pembimbing untuk ulwan.. ibu sayang kamu berdua.. kamu nyawa ibu.. semoga kamu berdua dibawah lindungan dan rahmatNYA..

tengok gaye mereka tidur malam tadi.. ulwan punye port.. atas tangan ufairah.. ufairah pulak macam pegang kepale ulwan.. ibu kat sebelah ulwan tak heran.. ka.. ka.. jugak..

sajenakbagitahu              > lepas menyusu.. ulwan gerakgerak.. sampai rase ufairah.. da dapat letak kepale atas tangan ufairah.. sambung tidur balik..

Monday, February 9, 2015

bulu ketiak..

assalamualaikum..

korang..(taktau la siape yang korang tu) even kite tak pernah jumpe.. tak pernah rapat.. tapi terase nak meluah jugak.. haha.. ngadengade tak? sebenarnye.. rase takde mood.. rase sedih.. rase serbe tak kene.. senang cerite.. kalau buat test anxiety.. memang saye tergolong la tu.. rase macam ade bende tak done..

mungkin sebab kes hard disc tu.. ye.. sampai sekarang tak jumpe lagi.. tak mengharap dah.. cume.. sedih dengan file dalam tu.. rase sedih tak tentu hale.. takde mood tak tentu hale.. waaarrrggghh.. susahnye nak cerie macam dulu.. cepat terase.. faktor umur ka? 

selalunye.. rase macam nak pindah je.. taknak duduk klang valley da.. nak pindah duduk kampung.. duduk kawasan yang tenang.. close to nature.. contoh kelantan.. tak pon cameron highland.. sejuk dekat dengan alam.. tak pon langkawi.. nak duduk kat tempat yang tak perlu bersesak.. tak perlu bayar parking.. tak ponnak duduk dekat rumah yang sebelah office je..

rase nak merantau.. nak cube duduk tempat orang.. nak rase sendiri. nak keluar dari kesesakan klang valley.. nak keluar dari kos sara hidup yang tinggi.. tapi.. ade kekangan.. nak taknak kene hadap jugak kot.. moga makin tabah.. jadi untuk hadap bende ni.. saye rase macam nak jadi bulu ketiak je.. ade kaitan ke? tengok gambar kat bawah..


Friday, February 6, 2015

missing..

assalamualaikum..

korang.. hard disc saye.. hilang or miss place. tak keruan hati.. rase tak tenang.. bukan kesah dengan hard disc tu.. tapi kesah dengan isi kandungan hard disc.. Allah hu akbar.. tengah belajar untuk redha.. doakan saye tenang..

tak tahu nak mengadu kat siape.. jadi mengadu kat sini jela.. even kite tak kenal rapat.. dapat kurangkan bebanan dalam diri.. saye sayang gambargambar kenangan.. dalam setahun yang lepas.. ade la backup.. saye sync kan.. ni yang pakai camera.. huwarghhh.. sedihnye..

takde idea nak type dah.. cume saye nak failfail dalam hard disc saye.. :(

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...