Friday, November 28, 2014

treaser - ipoh - november2014

assalamualaikum..

tajuk entry macam tajuk folder gambar.. miahaha.. nak tanye korang.. macam mane korang save gambar yang beriburibu lemon? saye punye bercampur aduk.. susah nak kelaskan.. tapi tadi macam baru dapat idea.. nak kelas ikut masa.. contoh tahun 2014.. senang sikit nak carikan..

cuma teaser.. haha.. saje nak tayang gambar je.. hotel mane? nanti saye reveal.. saetakat duduk situ alhamdulillah syok.. klu orang tanye ok tak.. saye jawab ok.. tapi ade jugak consnye.. hahaha.. saye gile kondem orang.. wakaka.. mane tak.. duduk pullman pon banyak komplen.. padahal duduk free..

sejuk mate memandang bile langkah masuk bilik ni..

Wednesday, November 26, 2014

port dickson - final - part 5..

assalamualaikum..

sebab tak mengsimpulkan entry port dickson.. jadi marilah kite mensimpulkan entry port dickson.. takde ape yang menarik sebab aktiviti kami cuma mandi kolam.. ade yang bertanye bab makan.. dinner kami makan dekat kedai mane ntah.. makan biasebiase je.. setakat tomyam seafood, telur dadar, kailan ikan masin dan sotong goreng tepung.. tak lupe nasi putih.. same je dengan kedaikedai lain..

tapikan.. waktu breakfast kawan saye yang keluar belikan makanan.. kami tak dapat join sebab suami menguruskan hal dengan hotel.. aircond kami freez.. haha.. tak tau dekat mane kawan saye beli.. tapi breakfast die super duper sedap.. nasi lemak memang cukup lemak.. sambal pon sedap.. rase macam makan nasi lemak zaman duludulu.. terbaik..

settle sarapan hari kedue.. aktiviti seterusnye.. mandi kolam.. habis mandi kemas barang check out.. singgah cendol bakar.. lepas singgah cendol bakar gerak balik singgah teluk kemang.. bagi ufairah main pasir.. nak bagi mandi malas.. haha.. buakn sebab ape.. renyah kot nak tukar baju semue.. kami lepak minum coconut shake gempak.. hihi.. memang gempak la.. besar gile kot.. agak ufairah dah puas main pasir.. kami gerak balik.. habislah entry port dickson saye.. TAMAT..

 
ufairah tak habishabis dengan pelampung.. gambar sebelum balik.. 
ni la coconut shake gempak.. tapi saye suke klebang punye lagi..
kek permintaan ufairah.. ibu nak kek orang.. hahaha..

Tuesday, November 18, 2014

port dickson - kolam renang RPP port dickson - part 4..

assalamualaikum..

dah habis tentang bilik di rumah peranginan persekutuan port dickson.. jom kite cerite tentang kolam.. memang saje nak kelaskan cerite macam ni.. sebab boleh buat entry pendekpendek.. haha.. penat dah nak type panjang.. nanti korang pon bosan nak bace..

sudahnye dari bilik nampak kolam.. ufairah dah terjeritjerit.. nak mandi kolam.. nak mandi kolam.. pakej melompat di atas katil sekali.. selagi tak bawak turun kolam.. selagi tu melompat excited.. kami sebagai parent mithali ni pon.. bawak la ufairah ke kolam..

kolam die besar.. cukup lah untuk kami mandi.. mungkin sebab hari biasekan.. jadi yang mandi 3 4 family je.. mungkin sabtu ahad penuh kot.. dekat kolam kanakkanak ade papan gelongsor.. tapi dekat papan gelongsor tu tulis.. 12 tahun ke bawah.. 

sebab ufairah nak naik.. saye memang tak berani lepas die sorang.. suami pon naik.. selamat tak sangkut dekat tengah.. hahaha.. hari pertame die naik dengan suami.. esoknye.. die naik sorangsorang weh.. siap jerit.. abah jangan ikut.. sampai atas jengah bawah.. nak tengok abah follow ke tak.. berani jugak anak dare saye tu.. sudahnye maksud ufairahkan berani..

memang kami duduk situ.. spend mase mandi kolam je.. tu jela aktiviti kami dekat sane.. nak tengok tv memang tak la.. tv kecik je.. chanel biase je kot.. memang tak usik tv pon.. semalam lupe cerite pasal tv dekat bilik.. sorry.. ok dah.. jom tengok gambar..

ulwan pon nak join mandi kolam..
bapakbapak layan anak..
tengok ufairah dah jauh.. besar kolam die..
bapak banyak anak.. 
ufairah naik gelongsor dengan abah..

notabukulali              > gambar ufairah naik gelongsor sorangsorang ade dekat phone suami..

Monday, November 17, 2014

port dickson - bilik di rumah peranginan persekutuan port dickson - part 3

assalamualaikum..

alhamdulillah.. minggu lepas berjaye buat entry seminggu direct takde cuti.. cume BW ke laut sikit.. tapi alhamdulillah.. hari ni da mule balas kunjungan.. minggu ni tak tau la dapat update direct ke tak.. dalam hati nak.. tapi.. rase tak mampu sebab rabu ni saye dah cuti.. sampai la jumaat.. ke mane? itu nanti..

setelah berjaye mendapatkan cendol bakar.. kami pon teruskan perjalanan.. gune papago je.. senang.. mase sampai tu.. RPP atas bukit.. sunyi pagar berkunci.. sudah.. nak masuk kot mane ni.. sekali turun sikit bukit nampak hotel tinggi.. besar cantik tulis puteri beach resort.. saye cakap kat suami.. kite masuk jela pagar ni.. ke kanan puteri beach resort.. ke kiri RPP..

standard la rumah persekutuan.. alaala old school kan.. kite pon boleh agak.. saye pon suruh suami ke kiri.. naik bukit.. round punye round.. kosong.. sunyi takde penghuni.. reception counter pon takdak.. sudah.. suruh suami turun balik pergi puteri beach resort tanye.. rupenye check in dekat puteri beach resort! hahaha.. bilik pon di puteri beach resort.. kihkihkih.. terkene..

dah check in dapat bilik naik bilik.. view.. memang cantik sebab mengadap laut.. rasenye semue bilik dekat sini beach view.. nampak pulak grand lexis tak salah saye.. cantik.. bilik betulbetul mengadap kolam.. tautau jela ufairah punye gaye bile nampak kolam.. hyperactive terus.. tak terlayan.. jom saye bawak round bilik..

suami dengan anakanak.. beg kecik je sebab tidur semalam.. 
tempat beradu kami untuk semalam.. 
ade tea and coffee making facilities.. mini bar pon ade.. 
view dari tingkap bilik.. tingkap boleh kuak separuh je.. 
bilik yang sangat luas.. iron board dan almari yang besar.. 
tandas.. takde bathtub.. cume kotor sikit.. berdaki bagi saye la..

untuk bilik yang super besar ni.. kami cuma bayar RM65 untuk satu malam.. sangat berbaloi.. type die lupe.. haha.. saye pergi dengan kawan office kan.. die pon ambil type yang same dengan kami.. cuma rezeki die.. dapat studio apartment.. mungkin sebab kami berdue kan.. bilik kami bersambung.. ade pintu tengahtengah.. ala.. ape orang panggil tu.. connecting room.. saye dapat tengok bilik die.. tapi takkan nak snap gambar pulak kan.. haha.. jadi.. kami rase macam nak repeat lagi.. tapi kali ni nak duduk 2 malam.. best santai2..

Friday, November 14, 2014

port dickson - cendol bakar -part 2

assalamualaikum..

dipetang hari.. 24 minit lagi nak balik.. tetap nak update sebab dah lame tak update sederet lima hari isnin sampai jumaat.. mase zaman duludulu sehari sampai 3 4 entry.. sebab nak balik dah ni.. entry pendek je.. sambung cerita port dickson..

mase on the way ke sane saye ternampak kedai cendol bakar.. dalam hati macam nak singgah.. tapi da lambat cakap dekat suami.. terlepas.. cakap dekat suami nak singgah.. die tanye nak patah balik ke.. alhamdulillah.. die nak bawak saye.. macam la balik esok tak boleh singgah kan.. hahaha..

sampai je dekat cendol bakar tu.. beratur.. 4 5 orang je.. beratur dalam 15saat adik kedai cendol tu cakap.. kak.. tak tau cukup ke tak.. santan dah nak habis.. tak tau sempat sampai kat akak ke tak.. tudia.. kecewa sudah di situ..  orang yang beratur belakang saye da bla..

berdebardebar tunggu.. adik tu tanye.. akak nak tunggu? saye angguk je.. yela.. datang jauh kan.. alhamdulillah.. rezeki saye kot.. saye dapat cendol tu.. sedap.. tak rugi tunggu.. saye beli 2.. satu cendol biase.. satu cendol durian.. dalam tengah berdebar tu ade sorang lelaki cine beratur.. dan lelaki itulah penutup cendol tu.. 2 cawan je dapat kat die.

cendol durian die memang sedap.. sampai mase balik pon saye singgah demi cendol tu.. haha.. yummy.. kat situ bukan ade cendol je,. ade pisang goreng.. cempedak goreng.. aneka sup.. kalau tengah hari ade nasi campur.. otakotak dengan sata pon ade.. sebab kedai tu macam best.. mase on the way balik.. kami singgah lagi..

kedai makan mari makan.. dekat sini la ade cendol bakar tu.. 
saye tak kenal model tu.. 
ini cendol durian.. atas tu durian la..


saye ade snap gambar harge cendol ni.. tapi ntah ke mane pergi gambar tu.. kalau jumpe nanti saye tepek.. sori korang.. tak ingat harge..

Thursday, November 13, 2014

port dickson part 1..

assalamualaikum..

entry ni tak penting pon.. tak bace pon takpe..

taknak entry panjangpanjang sebab hati tengah sedih.. hihi.. ngadengadekan? fikir punye fikir nak cari entry santai.. tak jumpe.. kite buat entry intro untuk port dickson ni jela.. korang.. perasan tak wordless wednesday saye hari selase? hahaha.. biar la.. malas nak betul.. ni name tuan punye blog jiwe kacau.. mihmihmih..

short vacation atau percutian singkat ni terjadi tanpe diduge.. terlalu pantas.. mase tu saye dapat cal dari ex officemate saye mase saye kerje dekat KL.. kawan saye ajak perhi port dickson sebab RPP sane ade kosong untuk bulan 10.. 

sebenarnye.. kawan saye ni pon da pindah ke sini.. satu floor dengan saye cume lainlain bahagian.. walaupon dekat.. kami jarang berjumpe kalau takde hal penting.. malu la.. kami kawan dari bujang sampai sekarang 2 2 da ade 2 anak.. sebab ape saye malu? sebab kawan saye lelaki! hahaha..

lepas bincang punye bincang.. nak pergi ke tak ni sebenarnye.. saye terus setuju sebabnye.. mase 13 oktober 2014 hari isnin pengasuh HUZ minta cuti.. nak balik singapore buat visa.. saye cakap kat kawan saye.. boleh nak pegi.. saye nak pergi hari ahad balik isnin.. isnin yang pengasuh saye cuti tula.. jadi jimat cuti..

setelah settle semuenye kami pon pergi ke port dickson.. tak konvoi pon sebab kami dari kajang.. die dari putrajaya.. kami janji jumpe di port dickson.. mase on the way nak pergi saye sempat singgah cendol bakar.. sebenarnye da terlepas.. siap suruh suami patah balik.. haha.. nak rase punye pasal.. ok sampai sini saje sebab malas nak type dah.. jom layan gambar HUZ..



ufairah tak habishabis geram dekat adik.. gambar sebelum ke PD.. 12102014

gambar pon takde border.. malas.. lalalala

Wednesday, November 12, 2014

air laut dekat air terjun.. cemane tu?

assalamualaikum..

alhamdulillah.. selesai sudah kerje bulanan saye.. hari ni menanti kerja weekly.. mingguan bahase melayunye.. hilang lah sikit busy tu.. harap minggu ni saye berjaye up entry lima hari berturut.. minggu depan nak bercuti ikut suami ke ipoh perak.. ade bengkel di sane.. yeeehaaa.. 

macam biase.. selalunye.. hampir setiap hujung minggu.. ufairah takde dengan saye.. atuk dengan opah ufairah akan bawa ufairah balik melake.. mulemule saye sedih juga.. tapi akhirnya saya pasrah.. yela.. orang tue berdue.. sunyi.. ufairah lah peneman.. 

sebab rindukan ufairah.. saye 3G ummi saye.. tak dapat.. tige kali 3G tak berjaye.. niat asal nak tayang ulwan naik buai die kat depan rumah.. haha.. niat dah tak betul.. jadi malas nak call dah.. saye dengan suami gerak pergi pasar malam.. mase dekat pasar malam dapat call.. dah agak ummi saye..

perbualan dengan ufairah..
ibu: assalamualaikum ufairah..
ufairah: waalaikumsalam.. ibu best ufairah mandi laut.. (nada suare bukan main eksaited..)
ibu: (seakanakan wow..) iyeee.. ufairah mandi laut.. dekat mane sayang..
ufairah: best ibu.. dekat air terjun.. best ibu ufairah mandi laut..
ibu: iye..

hahaha.. mandi laut dekat air terjun.. kau hado?? haaa.. saye tahu ufairah mandi laut.. bukan air terjun sebab rumah abah saye dekat melake dekat dengan laut.. tapi memang rare la mandi laut dekat air terjun.. haha.. ufairah buat saye happy sangat.. care cakap penuh yakin macam betul.. ibu coretkan ini untuk kamu sayang! besar nanti kamu mesti ketawe..

itu sahaje cerite saye hari ini.. sekian saye upah gambah ufairah di tepi laut..





Tuesday, November 11, 2014

wordless wednesday #53 - BW gathering..

assalamualaikum..

gathering bulan lepas.. kami naik public transport sambil BW.. sangat mudah.. 
kami dalam tren.. ramai pandangpandang.. 
nak masuk KLCC.. 
lepaklepak dekat taman..
kami dengan KLCC.. 

Monday, November 10, 2014

majlis pertunanagn adik dan aqiqah ulwan..

assalamualaikum..

sebelum ni saye ade cerite kisah gigi pertame ulwankan.. dalam entry tu saye ade janji nak bagitahu kenduri ape yang kami buat di melake.. da bagitahu dekattajuk entry kan.. majlis pertunangan adik saye dan majlis aqiqah ulwan..

pade 25 oktober 2014.. majlis pertunangan adik ketige saye berlangsung.. same dengan hari lahir die.. majlis berlangsung di melake.. alhamdulillah semuanya berjalan lancar.. dan pade hari tu jugak.. ulwan selamat di aqiqahkan cume aqiqah dengan seekor kambing.. lagi seekor.. inshaAllah kami akan usehakan.. dan majlis ini fully sponsored by atuk taib HUZ.. termasuklah kambing seekor.. terime kasih abah.. abah memang best!~

gambar memang takde.. memang tak sempat saye dan suami snap.. suami menjage kambing bakar.. due ekor.. saye pulak sibuk dengan macammacam urusan.. siapkan hantaran la.. cairkan coklat untuk coklat fountain la.. mase type entry ni baru saye terfikir..

ya Allah.. memang takde sekeping langsung gambar ketika majlis.. eh,. ade.. gambar roti sarang lebah.. nanti saye ceritakan tentang roti tu.. gambar orang gambar suasane memang takde langsung.. gambar roti ni pon saye snap sebab cakap nak tulis pasal roti ni kat blog..

hari majlis tu memang penat sangat.. pukul 12 tengah hari ade orang masjid sampai untuk tahlil.. siap makan semue satu rombongan.. pukul satu lebih kot.. rombongan dari sekolah tahfiz adik saye yang bongsu datang.. bace tahlil lagi.. round kedue majlis.. pukul 2 lebih ke 3 lebih rombongan pihak lelaki pulak.. tige round sehari.. memang takde mase nak snap gambar.. penat sangat..

majlis settle dekat pukul 7.. sampai pukul 6 lebih masih ade tetamu.. siap kemas semue barang.. basuh pinggan periuk semue.. saye dan suami zass beransur pulang ke rumah.. tak tidur di melake.. memang terbaik la.. all out hari tu.. esoknye pulak kakak ipar nak datang rumah.. memang super duper busy sejak akhirakhir ni.. gambar majlis? akan saye kumpulkan dan buat entry nanti.. sebagai ganti.. gambar due beradik ni boleh ye!~

macammane pon.. ufairah tetap nak pegang adik.. adik pon sibuk nak merabe kakak..

Friday, November 7, 2014

gigi pertama dan kedua ulwan..

assalamualaikum..

lame sangat tak cerite tentang anak.. sebenarnye.. lame sangat tak update lime hari straight tanpe miss.. haha.. sekarang sibuk.. sekarang banyak masalah meninpa.. :( moge saye dan suami tabah.. doakan keluarge kecil kami baikbaik saje..

23 oktober 2014 yang lepas.. ambik ko.. cerite bulan lepas.. baru nak cerite sekarang.. ai is busy ok.. hihi.. sehari selepas cuti depavali.. pukul 4 pagi ulwan menangis.. merengek.. layan la kite ni.. mase ni tak tau ape pon.. saye cume ingat die tak selese.. tapi risau nak hantar ke rumah pengasuh.. sebab? sebab ulwan kuat nangis.. kan saye pernah tulis entry baby lelaki ke perempuan kuat nangis tu..

dalam risaurisau tu.. saye hantar jugak.. sayang cuti kot.. nak simpan kalau ade emergency lain.. tapi dalam hati tetap risau ulwan mengaruk dekat rumah pengasuh.. esoknye 24 oktober 2014.. ulwan merengek pukul 4 pagi lagi!! siap bonus demam.. dedar la.. lagi la risau.. mane tahan kalau harihari bangun pukul 4 pagi.. haha.. ibu kuat tidur..

pukul 6 pagi kepale weng garegare dua hari berturutturut bangun pukul 4 pagi.. ufairah dah takde.. ikut atuk dengan opah balik melake.. keesokannye 25 oktober 2014 ade kenduri sikit.. kenduri ape? next entry ok.. inshaAllah esok. hihi.. sebab kepale weng.. walaupon tak kene buat bekal ufairah.. saye decide EL.. dasar pemalas kan.. oppsss.. bukan tau..

sebenarnye saye nak observe kenape la anak bujang yang handsome ni menangis pukul 4 pagi 2 hari berturutturut.. jadi saye layankan anak bujang ni jela.. kakak ufairah dah berjimba dekat melake.. masih taktau kenape la anak bujang saye merengek.. sebab nak balik melake hari ni.. esok kenduri.. suami pon time off petang tu..

tengah hari suami sampai rumah.. saye buat kerje rumah sikit.. suami baringbaring dengan ulwan.. sekali suami jerit.. 'yang.. gigi ulwan tumbuh..' cepatcepat saye pergi tengok.. eksaited sangat.. sekali dua tumbuh.. pada 24 oktober 2014 ulwan mendapat gigi.. satu anugerah pinjaman dari Allah.. patutlah menangis tiaptiap pagi.. tutup kes!~




Thursday, November 6, 2014

brainy bunch islamic montessory - BBIM part 2

assalamualaikum..

masih ingat entry sebelum ni? kat sini..  ala.. entry sebelum ni je pon.. cerite tentang anak kawan office di BBIM.. kali ni nak sambung pasal management BBIM pulak.. macammane derang handle kes ni.. dari entry lepas kalau korang bace.. korang da tau macammane layanan derang dekat pelanggankan.. jom sambung lagi..

keesokan harinye aiman dihantar ke sekolah seperti biase.. aunty lain yang sambut.. datang pulak aunty yang jage aiman dan kite namekan die aunty S.. aunty S tengok kesan lebam tu semue dan cakap tidak tahu sape yang buat.. aunty S dengan mak aiman siap bersalaman minta maaf semue.. taknak kes ni berpanjangan.. tapi akak ni cakap kat saye.. die tetap risau.. kalau saye pon saye risau.. dah kalau balik ade je kesan.. mane tak resah hati ibu ni kan..

sekali pukul 9pagi macam tu.. mak aiman dapat whatsapp yang panjang berjela.. yang menyatakan bahawa derang dah berbincang dan bersepakat supaya akak ni mencari alternatif lain.. dalam erti kata yang lain.. tamatkan persekolahan aiman.. mase tu jugak segale keburukan aiman aunty S tu tulis.. ade ke nak salahkan budak 3tahun.. macam tak logik.. 3 tahun mase nak explore.. mase kite nak terangkan ape elok ape tak elok.. die bukan tau baik buruk pon..

tak sedap hati.. akak  ni terus call aunty S.. lemah lembut cakap dalam fon.. lepas dah bincang.. aiman akan ditamatkan persekolahan hujung ogos ni sebab dah bayar yurankan.. bukan murah.. mahal kot.. aunty S ade nyatakan yang deposit pon akan dipulangkan.. habis je call.. tak lame lepas tu akak ni dapat whatsapp lagi.. katenye akak ni je yang selalu complain.. ade je budak lain yang kene tapi parent tak complain.. kalau saye jadi akak ni pon saye complain.. lain la bende ni jadi 2 3 bulan sekali.. ni macam dah selalu.. banyak tempat pulak tu... sudahnye akak ni jugak dipersalahkan.. memang perlu cerewet kot sebab kebajikan anak kan..

sebab tak sedap hati.. akak ni ambil time off.. kerja separuh hari.. nak ambil anak awalkan.. dan pade waktu ni jugak akak ni di removed kan dari group whatsapp parent tanpe notice.. mase ni baru awal bulan.. kene hantar anak sampai hujung bulan.. belum tamat sekolah lagi anak akak ni.. da kene removed dari group.. ape korang rase? panas kan..

akak ni sampai je BBIM tekan loceng.. takde repond langsung.. terus akak ni call aunty S tanye aiman kat mane.. sebab BBIM ni kat atas.. jadi akak ni kene tunggu dekat bawah.. takde sorang pon yang bukakan grill untuk akak ni naik dan tengok anak die.. lame sangat die tunggu aiman.. mase aiman datang dekat die macam anak die baru lepas nangis.. dan bukan aunty S yang hantar.. dalam kerete akak ni tengok anak die.. ade kesan cubit korang!!! tapi tak seteruk semalam.. memang nak dekat harihari kene.. 

ape yang akak ni simpulkan.. BBIM dotdotdot terlalu ego untuk terima kritikan.. taknak buat penambahbaikan langsung.. kesian aiman.. trauma.. tiaptiap pagi akan akan cakap 'no school' dekat parents die.. akak ni ade tulis dalam surat tu jugak.. bukan die sorang yang tak puas hati dengan BBIM branch ni.. banyak lagi ibu bapa yang taknak panjangkan hal ni terus berhentikan anakanak.. ade yang taknak pergi sekolah sebab takut dengan kawankawan.. takut dengan aunty..

setakat ini sahaja cerite BBIM dotdot dari saye.. hal bayaran deposit dan separuh yuran bulan ogos tu saye taktau akak tu berjaye dapat balik ke tak.. trauma bile nak ade anak kecil ni.. tak tau nak hantar ke mane.. kan best kalau kite boleh jadi surirumah sepenuh mase..

sampai terkopek kulit kene cubit.. mesti kuat.. 
belakang bahu.. 
ni gambar luke dekat mate tu..
dalam sehari kene  banyak macam ni.. ape korang rase? sedap??

Monday, November 3, 2014

brainy bunch islamic montessory

assalamualaikum..

entry kali ni entry makmak sikit.. haha.. maaf ye kawankawan.. entry ni saye tulis atas permintaan kawan office lame.. kawan saye nak saye ceritakan ape yang terjadi pade anak die yang dihantar ke sana.. lame dah saye perap cerita ni.. perap email dari die.. gambar dari die sebab takde idea.. saye tak tahu nak mule dari mane..

pertama kali korang dengar brainy bunch.. ape yang terdetik dalam hati korang? saye nak share ape yang terdetik dalam hati saye.. ni mesti tempat mahal.. mesti best dan kalau dah bayar mahal mesti best kalau dapat hantar anak ke sini.. mesti service power.. korang ade tak fikir macam saye? sebab saye tahu.. kawan saye pon akan fikir macam ni.. dah bayar mahal.. mesti layanan mahalkan..

jom sambung cerite brainy bunch..

sebenarnye bende ni dah banyak kali berlaku pade aiman(bukan name sebenar).. sampai satu tahap.. pade 11 ogos 2014.. ade kecederaan yang agak serius dekat aiman ni.. aiman mengalami luke yang teruk di bawah bahagian mata akibat kesan cakaran yang teruk.. kulit terkopek dan berdarah.. belakang tengkuk ade kesan cakaran yang panjang dan melecet serta kesan lebam dua garisan yang pajang di bahagian ketiak.. saye salin dari surat akak tu untuk BBIM ni.. 

bayangkan luke yang banyak dekat dekat anak kite.. campur lebam campur cakar.. kalau korang la kan.. tak ke korang bengang.. kalau esok kene hantar anak ke situ lagi.. tak ke risau.. mengganggu emosi kite tau.. serta menggangu emosi anak kite kan.. mesti keyakinan diri die berkurang bile kene macam tu.. kesian sangat..

bile da jadi macam tu.. akak tu whatsapp aunty yang jage tu.. boleh die kate tak perasan budakbudak main.. siap cakap mase mandikan takde.. takkan la luke tu timbul sendiri.. luke ni bukan pertame kali tau.. dah banyak kali.. cume kali ni paling teruk.. yang tak boleh blah.. boleh die cakap kulit aiman ni sensitive.. dah terangterang nampak kesan buatan orang.. nanti saye attached kan gambar..

akak ni jugak whatsappkan gambar dekat supervisor yang bertanggungjawab mejage BBIM dotdot ni.. supervisor tu tak minta maaf pon.. siap boleh cakap masalah ni masalah kecik je.. tak teruk pon.. takkan nak tunggu sampai patah kaki tangan baru nak bertindak.. takde rase bersalah ke derang ni.. geram pulak saye yang menaip ni.. siap cakap.. betul la.. sorang aunty sepuluh budak.. aunty yang jage tu siap cakap.. saye ade due tangan je.. hangin tak? 

da berape kali dah akak ni complain ape yang tak kene dengan pengurusan derang.. yang dipersalahkan aiman.. aiman tak pandai tu la.. tak panadai ni la.. siap cakap aiman tak pandai cakap.. cakap pon 'tang ting tang'.. ade ke salahkan budak tige tahun.. tak logik! macam ni ke tadika islamic? setiap kali complain cakap kat akak ni.. cari alternative lain.. mentangmentang la BBIM ni mahal.. mungkin untuk golongan professional je.. akak ni kerje biasebiase je.. macam tak bayar yuran!! siap cakap 'we can NO longer work tegether' tak boleh terime kritikan.. asal complain suruh berentikan anak.. macam free kan hantar kat situ.. bengang gile.. 

mase saye tau cerite ni.. saye tengok screen shoot akan ni.. gambar anak die.. surat ke BBIM ni.. panas hati.. bukan murah membayar yuran.. takde skip bayar.. tapi di layan macam kite tak mampu.. kenape nak double standard? kenape nak suruh cari alternatif lain atau bahase kasar.. pindahkan anak bile orang complain? macam tu ke ciriciri islamic? taknak berubah atau tambah baik keadaan tadika ni..

baru separuh surat akak ni saye bace.. panjang lagi.. nanti saye sambung ye.. tak larat pulak korang bace nanti.. surat lepas ni cerite ape kesudahan yang terjadi.. mungkin lebih kepade management BBIM kat bawah ni saye attachedkan sebahagian gambar anak akak tu..

bayangkan kalau luke tu kene mate.. 
ni ape yang di reply oleh supervisor tu..

saye tulis post ni atas kebenaran ibu kepada adik comel dan cute ni..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...