Thursday, October 23, 2014

busy sangat ke?

assalamualaikum..

seminggu tak update.. actually ade la seperenggan entry untuk disambung hari ni.. konon nak publish.. entry tentang brainy bunch.. pengalaman kawan.. sebetunye ex officemate.. pengalaman best ke tak best.. tunggu entry tu muncul.. isnin selase memang saye tak sempat update blog.. sebabnye kerje luar.. rabu pulak public holiday.. hari ni jela..

sekali masuk ofis hari ni.. kawan @ teamate saye emergency leave.. sekali dengan bos pon emergency leave.. jadi segale kerje yang patut diselesaikan dengan kadar segere saye kene buat.. dengan itu.. tak jadilah saye menyambung cerite brainy bunch islamic montessory tu.. sebab saye nak kene bace balik email atau surat kepade BBIM tu.. whatsapp lagi.. cek bahan bukti lagi.. jadi macam tak sempat.. dan..

sebagai tande rase bersalah.. perlu ke? saye belanje satu gambar..

ade banyak lagi gambar versi ni.. nanti saye belanje lagi..

Wednesday, October 15, 2014

cheese yang merah tu..

assalamualaikum..

isnin tak update.. selase tak update.. rabu baru update.. haha.. isnin sebab keluarge kecik kami jalanjalan.. next update inshaAllah.. semalam pulak sebab saye kerje petang je.. pagi saye time off.. pengasuh takdekan.. petang pulak suami time off.. jadi petang semalam suami dengan anakanak saye ikut pergi ofis.. suami lepak dekat bawah je.. anakanak je yang ikut naik atas.. bile dah bawa anak.. jangan harap nak update blog..

pagi semalam saye dekat rumah dengan anakanak saye.. tunggu ufairah bangun punye la lambat.. penat berjalan isnin tu kot.. memang tidur tak sedar diri.. same la dengan ulwan.. duedue tidur tak ingat dunie ibu bahagie.. sebab ibu pon dapat tidur.. hahaha.. bestkan.. agak bosan golekgolek atas katil saye pon bangun.. turun ke dapur..

sekali ufairah pon terjage.. sebab tu tak suke bangun dari katil.. confirm anak terjage.. dalam 10 minit ulwan pon bangun.. tengok.. kalau tau golek lagi.. mase dekat dapur saye pon ready nak masak lunch.. suami nak balik makan kan.. ufairah pulak nampak roti atas meje..

terus cakap.. 'ibu.. boleh ufairah nak makan roti?' saye balas.. 'boleh sayang.. ambil la..' ufairah terus capai roti.. sambil cakap.. 'ibu.. boleh tak ufairah nak makan roti dengan cheese..' terus saye pergi peti ais keluarkan cheese.. nak buka je plastik cheese tu.. ufairah jeritjerit nangis.. 'taknak ibu.. nak cheese yang warne merah tu..' 

sudah.. pening dah saye nak cari cheese warne merah.. saye buka peti ais tengok atas bawah.. tapi dalam hati dah terdetik.. ni mesti susu pekat.. memang betul.. ufairah tunjuk rak yang ade susu pekat.. terus saye ambil cakap.. 'ni ye sayang..' 'ha.. ni la cheese yang merah tu' saye betulkan.. ,bukan sayang.. ni susu pekat..' opah ufairah la yang ajar makan roti dengan cheese yang merah ni! kalau dengan saye.. tak dapat der..

ade macam budak 2 tahun 9 bulan?

Friday, October 10, 2014

dalam kenangan..

assalamualaikum..

alhamdulillah.. dah jumaat.. esok cuti.. ahad cuti.. yeay.. isnin pon sambung cuti.. hahaha.. sebabnye pengasuh saye takde.. die balik singapore ambil visa die.. pengasuh anak saye orang singapore dan sangat baik dan penyayang orangnye.. alhamdulillah.. dapat pengasuh macam tu.. ok.. nak cerite entry throwback..

sebenarnyekan korang.. selepas keluarge kecil kami pergi pullman.. next week tu kan.. atuk saye meninggal.. ummi (mak tiri  yang saye dah anggap macam mak sendiri) saye punye ayah.. sebenarnye.. pagi tu saye half day untuk bawak ulwan ke klinik pakar.. balik dari klinik nak siapsiap pergi kerja.. terus abah cakap.. dah korang tak payah pergi kerje.. atuk meninggal.. jadi cutilah kami..

dari siapkan barang nak hantar anak ke rumah pengasuh dan pergi kerja.. jadi la siapkan barang balik kampung.. tapi urusan mandi kafan semue dibuat di rumah singgah abah saye dekat je dengan kampung.. jadi memang kene cepat balik la sebab tuan rumah abah saye.. capai ape yang patut je.. terus gerak.. call kawan bagitahu.. call pengasuh semue.. alhamdulillah sempat sampai sebelum arwah dimandikan dan dikafankan.. dapat lah bace yassin sekali..

terase la jugak kesedihan dihati ini.. yang paling saye kesian tengok adik beradik ummi saye la.. merahmerah hidung menangis. sembab mukemuke sampai saye tak cam.. mase atuk meninggal tu.. muke atuk bersih sangat.. saye asyik dengar orang bisikbisik.. macam tidur je.. atuk saye cikgu dan orang masjid.. senang sangat urusan atuk.. sembahyang jenazah pon dibuat 3 kali sebab ramai sangat yang melawat.. moga urusan mati kita pon macam tu kan.. al-fathihah..

waktu tulis entry ni.. saya teringat kenangan saya waktu arwah mama pergi.. 'moga mama bahagia di sana.. along rindu mama sangatsangat.. inshaAllah.. di syurga nanti kita akan bertemu.. amin'

 
dihari kejadian..

Thursday, October 9, 2014

baby lelaki memang suke nangis ke?

assalamualaikum..

rase sekejap je minggu ni.. dah khamis.. esok jumaat lepas tu cuti.. boleh rehatrehat.. bile anak dah due ni.. tambahtambah anak yang berbeze jantina.. mule la.. fikir kelainan derang.. hahaha.. memang nampak sangat perbezaan.. baby memang unikkan..

ulwan suke menangis.. sangat kerap menangis.. dan memang hobi die menangis.. kesian sangat saye tengok.. berierie menangis.. bukan menangis slowslow tu.. tapi jerit terus.. macam meraung.. sampai tak tau nak diamkan macam mane.. kene pulak saye tinggal dengan abah saye.. memang asyik kene sound je baby nangis..

macammacam dah saye buat.. semue taknak.. kadangkadang stress tau.. tapi alhamdulillah.. sekarang dah ok.. setelah pelbagai care saye buat.. siap pergi jumpe pakar kanakkanak takut ade yang tak elok dekat ulwan.. buat blood test semue.. alhamdulillah ok.. akhirnye ade satu care yang buat ulwan diam..

anak korang macam mane? cube share sikit pengalaman.. anak lelaki dengan perempuan mane lagi cerewet?

saye la baby yang kuat nangis tu..

Wednesday, October 8, 2014

nuffnang lagi.. no so wordless wednesday..

assalamualaikum..

alhamdulillah.. berderetderet masuk walaupun ade yang amount die 0.00.. hihi.. sebenarnye bukan nak kejar sangat.. tapi rase macam.. wah.. alhamdulillah.. makin maju.. terime kasih kerane support blog 'melukut di tepi gantang' ni.. hihi.. walaupon duit secoet.. tak boleh cashkan pon.. saye happy.. inshaAllah.. nanti saye akan buat giveaway sebagai tande terima kasih untuk korang.. :)


Tuesday, October 7, 2014

selamat hari raya aidil adha

assalamualaikum..

hari ni hari raye lastkan.. masih sempat lagi keluarga kecil kami mengucapkan selamat hari raya aidilahdha..
maaf zahir dah batin..

gambar lain menyusul nanti..
malas nak update blog..

Wednesday, October 1, 2014

hotel pullman putrajaya - makanan -part 5

assalamualaikum..

sebab hari ni hari rabu.. jadi kite wordless jela.. semalam da berkobar taknak wordless tapi bile dah petangpetang ni jadi malas.. jadi kite wordless jela je.. ayat sesikit je.. alhamdulillah saye berpeluang merase makan dekat pulman.. breakfast lunch dan dinner.. ni pon sebab tumpang name bos suami yang datang lewat dan terpakse balik sehari awal..

dinner.. bos suami sampai pukul 10 malam.. jadi saye ganti.. breakfast dan lunch bos suami kene pergi bengkel tempat lain.. pukul 6 pagi dah check out.. ape lagi.. saye dari office gigih datang makan kat sane.. makan free kan.. jadi haruslah gigih.. jimat duit breakfast.. dapat makan alaala raja dekat hotel yang gah..

makanan dekat sini banyak pilihan.. rasa dari segi main dish bolehlah.. mungkin sebab saye tak suke makanan tu kot.. tapi pada penggemar makanan main dishes.. memang akan cakap sedap.. best.. power.. very recomanded.. main dishes dia.. ade dari chinese sampai ke mamak.. malay memang tak boleh tinggal.. memang banyak..

desert memang best dan banyak.. dan deco die? memang high class la.. bagi saye yang jarangjarang makan alaala raja ni la.. tak kedekut kot makanan dekat sini.. atas kek die.. main letak je raspberry.. blueberry.. dengan coklat atas cake yang sedap.. ice cream cedok sendiri.. ade 6 jenis aiskrim.. tak terase ke enam enam aiskrim.. dengan kek pelbagai jenis..

panacota (tapi panacota bangi golf resort lagi sedap).. ke sebab saya dah kenyang? hehe.. cream puff pon ade due jenis kot.. dark choc punye dengan milk coklat.. puding dengan buah tak payah cerita la.. banyak jenis puding.. dari size kecik sampai size besasr.. sedap.. saye suke!~ desert dekat sana dari white choc sampai dark choc.. dari lembut ke keras.. dalam banyakbanyak tempat saye pergi.. desrt dekat sini la paling best.. yummeh~! dah jom tengok gambar..

ruang makan dekat pullman.. sekali tag office suami atas lantai kace.. seriau suami kate.. 
ufaiah kesayangan saye!~ 



barisan desert.. saye suke desert.. jadi gambar desert je yang saye snap.. hihi..

ice cream with topping.. ade 8 jenis toping kot.. 
main dish.. ini je yang saye makan.. siap ambil macammacam jenis keju nak rase..

suami tengah ambil makanan..

secare keseluruhan.. makanan dekat sini best!~

terase macam bukan wordless pulak tetibe!~

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...