Monday, September 29, 2014

nuffnang..

assalamualaikum..

pertame kali nak tepek gambar CPUV.. sebab eksaited kot.. hihi.. duit tak banyak pon.. tak boleh nak cashkan pon lagi.. haha.. maklum lah.. bende jarang dapat.. tu lain macam sikit.. terime kasih korang sebab sokong keluarge kecil kami.. moga Allah merahmati korang..




hotel pullman putrajaya - swimming pool - part4

assalamualaikum..

seminggu korang.. seminggu tak bukak blog.. seminggu tak BW.. seminggu tak pakai PC.. PC saye kritikal sangat agaknye.. sampai ke hari ni tak siapsiap lagi.. kebetulan ade staff bertukar balik ke wilayah asal.. jadi kerje kene re shuffle.. dapat la menumpang di PC orang.. yezzaaa.. melepaskan rindu..

hari ni nak BW sebanyak yang boleh.. nak jalanjalan puaspuas.. nak balas komen.. mesti banyak kene bace sebab nak tahu perkembangan korang.. satusatu ye saye pergi.. jangan lupe.. biskut kering dengan kopi o pon jadi la.. tai sebelum tu.. nak cerite sikit tentang swimming pool hotel pullman.. sambung cerite pullman dulu la kan..

disebabkan kids club tutupkan.. kami pon decide nak ke kolam.. kot ufairah excited dapat mandi kolam.. tak tau nak cakap cemane.. haha.. lame tak mengarangkan.. kolam dekat pullman ni dekat tingkat dua.. nak kate besar tak besar mane pon.. boleh lah nak mandi.. tapi kalau peak season full kot.. tapi yang bestnye.. dari kolam boleh nampak bumbung harrot watt.. sangat mengagumkan bagi saye yang suke green on earth ni!~

nampak tak bumbung harrot watt belakang tu.. ade rumput!~

ade la kerusi baringbaring dekat tepi kolam.. cume mase kiterang pergi tu nak hujan.. cushion untuk kerusi tu derang da stack antare satu same lain.. jadi nak baringkan ulwan.. gigihlah kene angkat sendiri.. kolan ade due.. satu splash pool.. untuk budakbudak.. tapi ufairah takut air yang turun tu.. miahaha.. jenuh nak ajak mandi.. tapi ajak balik taknak.. lagi satu kolam dewase.. dalam sikit la.. lepas la nak berenang..

anak teruna saye bersantai..
kolam kanakkanak.. nampak air pancut tu? menangisnangis ufairah taknak pergi
ufairah mandi dengan abah..

towel tak boleh bawak balik bilik.. jadi kene tukar baju siapsiap la kat pool tu.. toilet die buruk.. hahaha.. macam tandas awam.. takde bilik salin.. tukar baju dalam toilet.. takkan korang nak jalan jauhjauh.. lintas jambatan ke jambatan lalu lobi semue basahbasah.. malu kot.. lain la kalau bilik dekat blok tu jugak.. dekat pullman ade jugak bathrobe.. jadi kalau korang jenis tak kesah.. sarung jela bathrobe tu dari pool ke bilik.. sebab saye tengok mat salleh buat macam tu.. miahaha..

dekat perempuan belakang kami tu la toiletnye.. ade due untuk perempuan.. nak tukar baju pon payah.. takde tempat gantung..

mulemule suami yang teman ufairah mandi,, tak tahan saye tengok.. terjun jugak.. ulwan tinggal sorang.. best dapat berenang.. dapat main air dengan ufairah dalam kolam..tapi kene hatihati sebab ade lagi due group dalam kolam tu.. takut terbelage.. almaklum lah.. kolam so so je.. tak segah design bangunan.. ape pon alhamdulillah.. dapat duduk free pon da cukup syukur.. kan....

 ufairah dengan ibu.. berlatar belakangkan picc.. 
last gambar ibu dengan ufairah.. agak besar tak kolam die?

Wednesday, September 17, 2014

wordless wednesday #52 - petua anak batuk..

assalamualaikum..

dulu ufairah kene.. sekarang turn ulwan pulak.. cerite malam tadi ni.. detail bolehlah klik dekat link ni.. dekat entry ni ade cerite macam mane saye buat dekat ufairah dulu..

 
kaki ulwan dengan bawang putih.. 
abaikan selimut pink.. recycle kakak punye.. 
my hensem boy!~ 
minyak untuk sapu dekat dada dan belakang.. homemade you!~

notabukulali              > sampai sekarang update entry pakai PC orang oiii!~

Monday, September 15, 2014

hotel pullman putrajaya - Part 3

assalamualaikum..

monday blues.. mesti ramai yang cuti hari ni kan.. cuti kepit.. mesti orang suke.. saye kerje.. sayang cuti.. kalau kepit pon bukan boleh ke mane.. duduk rumah je pon.. tak pon buat sesuatu yang saye masih belum ceritakan di sini.. inshaAllah satu hari nanti..

hari ni nak cerite ape yang best dekat hotel pullman.. paling best boleh nampak bangunan harrot watt.. hahaha.. klu tak duduk sini pon boleh nampak.. green tech punye building.. cantik.. saye suke.. tapi sayang.. macam tak siap lagi.. sebenarnye suasane kot.. kalau sape suke bersiarsiar.. boleh la jalanjalan keliling hotel.. kami tak sempat pon.. dah name abah pergi kerje..

gambar kat atas ni mase kami on the way nak ke kids club.. alaala bersiar la sebab due kali salah jalan dan jalan agak jauh..

bath tub hotel ni best.. besar..tu je la yang menarik kot untuk bilik air.. memang best kalau boleh berendam.. tapi saye bawa baby and toddler.. memang tak sempat la.. toddler mungkin seronok la kot dapat main air dalam tub.. tapikan.. ufairah takut.. mungkin sebab suasana bilik tu.. bile time die nak mandi saye kene teman.. jenguk kepale ikut tingkap tak aci ye.. nak suruh saye duduk atas toilet bowl tunggu.. memang susah la sebab ade ulwan.. kalau tak boleh je..

pintu bilik air.. due pelepah.. tapi kalau kite kunci pon.. orang tolak tengah terbukak.. haha.. selalu kene dengan ufairah.. nak membuang jenuh jerit jangan bukak.. die takutkan ibu takde..
macam ni je boleh tangkap gambar tub.. takde angel dah.. saye tak berseni kot..

siaran TV dekat pullman ni ade 20 lebih kot.. banyak gile.. 23 ke 24 siaran.. agak kalau korang nak check in untuk lepaklepak kat bilik sambil tengok tv boleh la.. standard hotel biase kite pergi dalm 4 5 je kan.. tapi sini ade banyak.. tu memang best bagi siape yang kaki TV.. saye tengok afc dengan 104 je.. saye takut nak bukak FOX ke ape ke.. takut keluar cerite hantu.. hahaha..

dekat pullman ni ade kids playroom.. tiap kali bace review orang yang bawak anak majority bawak anak ke kids club ni.. saye teringin sangat bawa ufairah.. dan saye dah suami berjaye curi mase untuk bawak ufairah ke sini.. tapi sayang.. saye tak dapat review sebab.......

nampak.. berbalut papan gelongsornye.. tapi tengok dari luar.. untuk kids da boleh buat derang happy..

pasrah jela.. nak ubatkan kekecewaan ufairah kami ke pool.. pool nanti buat satu entry..

ape lagi yang best dekat sini ye.. jap kene fikir.. pekerje die kot.. sangat friendly.. mase kami sampai siap ade yang escort hantar sampai ke lobby.. bile masuk bilik saye request baby cot tak sampai sejam derang call balik tanye ade dapat tak baby cot tu.. memang layanan derang tip top la.. rasenye tu je kot.. nanti ade saye tambah..  terase macam sikit pulak kan.. tapi tu je la kot..

notauntukkakakJMdanlainlain            > makanan dekat sane? nanti saye share ye..

Friday, September 12, 2014

hotel pullman putrajaya - part 2

assalamualaikum..

semalam tak update.. padahal da berjanji pade diri nak update.. maafkan saye.. hari ni pon nyaris2 tak update.. tapi gagahkan diri juga mengupdate.. nak tahu gagah ke tak.. cer korang bayangkan.. saye update pakai PC member kat office.. gagahkan.. kan.. kan.. ngaku cepat.. PC saye problem.. kene hantar repair jadi takde PC.. sebab nak update jugak pakai la PC member.. member MC sakit mate..

korang.. macammacam jadi mase saye tak update.. saye cerite satusatu ikut kronologi.. mulemule berehat di pullman ni la.. setelah meriview segale blogblog orang.. conclusion yang saye dapat.. pullman besar dan ade yang sesat.. ok.. jadi hatihati bile park kerete supaye kereta tak hilang.. 

tempat reception.. meje satusatu..
china lounge sebelah reception
hero saye..
ufairah dan ulwan.. tunggu urusan abah..

memang betul pon.. sane ade 4 blok.. memang kene banyak bace sign untuk ke bilik or ke mane saje.. kami terlajak mase nak masuk lobby.. hihi.. pusing balik.. sebabnye nak ke lobby kene park kat basement then naik lift.. lepas selesai urusan check in.. reception tu akan bagi pete pullman dekat kite untk tunjuk arah bilik.. tapi alhamdulillah tak sesat nak ke bilik.. cume ade sekali due kami salah jalan kene patah balik.. sebab keliru.. ni mase roundround sekitar hotel..

pullman ni sangat besar.. bile time tak ramai orang.. memang sunyi sangat.. dari blok ke blok tu.. kene lalu lorang takde orang.. memang takut la.. saye memang tak keluar bilik kalau suami takde.. bukak semue lampu.. takut.. hahaha.. katil bukan katil divan tau.. katil pakai tiang.. memang kosong kat bawah katit.. terase macam ade bende je bawah katill hahaha.. orang penakut macam ni la.. 

suami pon kate.. sunyi sangat mase jalan dari bengkel (tempat kursus) ke bilik.. kalau nak pergi toilet tu.. jauh.. hujung kene lalu jambatan link ke bangunan lain.. suami kate.. kalau siang die berani lagi nak pergi tandas.. kalau malam rele die balik bilik.. hahaha.. sane terlampau banyak ruang rehat letak sofasofa untuk kite chitchat.. ade satu ruang tu besar dengan rakrak buku alaala gallery.. nak ke tandas kene lalu situ.. suami kate macam ade orang lepak tengok kite je kat situ.. padhal takde orang pon.. takut tak?

ade yang kate bilik pullman macam tak best.. ye saye sokong.. memang bilik die tak best bagi saye.. macam misteri gitu.. sarat sangat.. dengan tiles yang corakcorak tu.. macam kat egypt.. rase tema blok tu memang egypt pon.. saye takut.. macam menimbulkan sesuatu perasaan yang 'misteri dalam diri.. dengan 'lekuklekuk' dinding berserta tiles berkilat tu.. rase macam.. perlu ke bende alah ni.. tapi bagi sesiape yang suke suasane yang egypt egypt.. misterimisteri tu boleh la pergi..

tengok bilik kecil sangat.. rauang nak solat memang takde untuk saye.. ade ruamg sikit saye letak baby cot.. memang terhad la saye nak sembahyang..
ni lekuk yang kilatkilat saye cakap tu.. macam takde function.. mungkin saye tak berseni.. hahaha..

bilik dekat pullman kecil.. bagi saye la.. mungkin la sebab saye bawak sorang toddler sorang baby.. tapi tak jugak kot sebab nak sembahyang ngamngam je.. tu pon kene cover sikit.. hahaha.. memang ufairah nak main terhad la.. kesian ufairah.. memang takde ruang lapang.. nanti korang tengok gambar korang paham kot..

cabinet TV depan katil.. dekat sangatkan..  bawah tu ade mini bar..

ade satu blog review tiles toilet macam geli.. mase bace tu saye macam.. aku ok kot tak cerewet sangat.. sekali masuk.. tiles toilet warne coklat cemane ntah.. macam tuan blog tu kate.. kalau housekeeping tak cuci kite sendiri tak tau.. betul sangat.. tapi masuk jela kan.. takkan duduk sane tak mandi dan tak membuang..

tengok lantai toilet.. warne die.. coklat macam tu.. 

sorry ye korang.. mulemule da review tak best.. ni dari pandangan mate saye la.. kalau korang nak tahu boleh la try.. kot korang suke.. tapikan korang.. ade jugak yang best dekat pullman ni.. next entry saye cerite ape yang best pulak.. standard la.. semue bende ade pro and cont..

notalutut        > tq korang sebab bace pengalam misteri yang merepek saye ni..

ruang ni tak gune pon..

Wednesday, September 10, 2014

menyelam sambil minum air di pullman putrajaya

assalamualaikum..

wah.. macam hebat je tak update blog seminggu kan.. isnin cuti.. confirm no blogging.. selalse? saye half day.. petang saye jage anak.. sebenarnyekan.. sabtu saye dapat sms dari pengasuh kate adik ipar die yang kene cancer dah nazak jadi die nak minta cuti sampai khamis.. saye memang dah ready minta cuti sampai rabu sebab 2minggu sebelum tu die ade hint nak balik singapore nak tengok adik die.. sekali nazak die cuti sampai khamis.. saye tak kesah sebab pengasuh saye jarang sangat cuti..

kebetulan mase ni suami ade kursus dekat pullman.. elok sangat la tu.. saye pon apply cuti.. pengasuh takde jadi bolehlah kami ikut.. kalau suami tak kursus duduk rumah jela kami.. kire jage anak di rumah.. bile suami kursus.. up sikit grade saye.. mengasuh di hotel.. hahaha.. ade kene mengene ke?

suami saye kursus dari selase sampai lah hari ni.. jumaat.. selase pagi suami tolong jage ufairah dengan ulwan.. tengah hari saye balik.. kire selalse tu suami half day pagi.. saye half day petang.. jimat sikit cuti.. siapsiap terus gerak ke pullman.. suami kursus saye jage anak petang tu..

memang seronok sangat.. bile orang dengar je pullman.. wah.. best tu.. wah.. seronoknye.. memang syokla.. selame hari ni jalanjalan dekat luar tu je.. tepi tasik tu je.. ni dapat stay kat situ.. satu rahmat la kan.. petang time suami pergi kursus.. saye cume lepak dekat bilik.. anakanak pon tidur.. penat agaknye.

sebelum pergi sane saye bace review orang supaya tak terkejut sangat bile sampai..

entry kat atas ni di taip jumaat lepas ( 050914 ).. selepas kejadian demi kejadian berlaku.. saye cume sempat sambung entry ni petang selase ( 100914 ) tapi dalam keadaan yang sangat celaru.. 


cume nak bagitahu korang yang saye rindu nak publish entry.. nak share macammacam dengan korang.. nak bw sambil leave komen kat korang.. cuma masa tak mengizikan.. doakan segala yang berlaku.. kerje yang bertimbuntimbun campur masalah yang kejap timbul tenggelam cepat berlalu pergi.. better stop here dari korang tak paham sepatah haram yang saye tulis..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...