Monday, June 30, 2014

ramadhan kareem dan keputusan pertandingan bekal kasih sayang ibu..

assalamualaikum..

hari ni dua ramdhan.. pagipagi da jadi kes buat saye naik angin.. kurang pahale puase saye tau.. tapi bile settle kes tu.. kami suami isteri ketawe.. hahaha.. memang cemas sebab da lambat.. bile da settle rase lawak.. hahaha.. sekarang ni pulak ade lagi perkare yang menduge iman.. parcel saye dekat city link da 2 minggu kot tak sampai kat tangan saye lagi.. dalam hati nak memaki je.. tapi cover.. city link servis pos paling teruk bagi saye.. nanti kalau rajin nak cerite ape yang terjadi..

ok habis dah dugaan tambahan puase.. marah jugak la.. nafsu.. kepale angin betul saye ni.. kurang pahale puase.. hari ni dua ramadhan.. rasenye tak terlambat lagi kot saye nak ucapkan salam ramadhan buat semua.. ramadhan kareem korang.. saye minta maaf sangatsangat kalau ade buat silap terkasar bahase atau perlakuan.. kosongkosong ye.. settle bab ramadhan..

link ni.. korang dah tengok kot.. saye tayang gambar bento super duper meletup yang pernah saye buat.. quail egg dengan pasta bento paling cantik yang pernah saye buat rasenye.. haha.. puji diri sendiri.. lantak la.. sebab lainlain semue buruk bento saye.. yang ni pon buruk sebenarnye.. tapi antare yang burukburuk tu yang ni paling ok la.. korang paham tak?

gigih saye buat.. minta tolong adik jugak.. buat punye buat.. memang buat ngam hari tarikh tutup.. hahaha.. da siap snap gambar.. terus up kat facebook dan hashtagkan gambar.. siap upload dalam insta yang sebulan sekali belum tentu bukak.. akhirnye.. seminggu lepas tu keluar lah result..



alhamdulillah.. tengok dekat atas tu ade name saye.. consolation no.4.. syukur sangatsangat.. masuk sukesuke je sebab tak perlu modal pon.. dapat jugak consolation.. aim grand prize tak dapat.. hahaha.. besar anganangan saye.. tapi takpe.. free je berangan.. masalahnye.. yang sangkut dekat city link yang sangat teruk perkhidmatan nya tu.. hadiah saye la.. agak ok lagi tak butter dalam tu.. geram aih.. sabar.. puase ni.. hari ni da 3 kali saye call.. tapi takde feed back.. tunggu nanti saye cerite dekat blog.. tapi tak janji..

Friday, June 27, 2014

tempat urut best.. thai odyssey..

assalamualaikum..

ingat entry ni (LINK)? entry saye ubah angin nak cube thai massage.. selepas menggoogle.. membace mencari.. oh.. sangat susah mencari info tentang thai massage atau urutan thai ni dekat malaysia ni.. jadi dengan gigih saye pon nak ceritekan pengalaman saye berurut style thai ni.. poyo je kan.. lantak la.. blog aku.. hahaha..

orang kate nak urut jangan makan dulu baru bestkan.. gigih saye tak makan pagi.. pukul 10 pagi keluar rumah pergi thai odyssey..saye berurut dekat thai odyssey je.. da tu je tempat yang saye jumpe untuk urut thai.. redah je la pergi.. sebelum pergi da survey harge.. takut tak mampu.. memang mahal sikit la dari urut biase.. pasrah jela.. lepas dah kene.. worth it woo bayar mahal.. hahaha..

saye memang aim thai traditional massage.. sampai sane tengok la 'menu' die.. jangan risau.. orang dekat thai odyssey jusco cheras selatan atau balakong ni orang malaysia.. jadi die boleh cakap BM dan BI.. ade yang saye google bagitau derang pandai cakap thai je (mungkin branch lain).. jadi macam ayam dengan itik jela cakap.. tapi dekat cheras selatan okey.. siap cina dekat kaunter tu cakap dekat saye.. tukang urut pandai cakap melayu.. saye ok jela kan..

beze antare thai traditional massage dengan aromatherapy agak ketare.. orang tu terangkan dekat saye.. macam ni katenye.. 'akak.. kalau thai traditional massage takde minyak.. die tekantekan (sambil tekan tangan sendiri dengan ibu jari) lepas tu main patahpatahkan badan..' excited saye dengar.. bayangkan.. badan bunyi karp krup.. 'kalau aromatherapy ni ade minyak (sambil keluarkan jenisjenis minyak) akak boleh relax.. boleh tidur' dalam hati.. taknak la.. ni nak bagi hilang sakit badan..

da tengok menu saye pon pilih la thai traditional massage.. tapi orang dekat kaunter tu suggest aromatherapy massage sebab bole relax.. selepas dipujukpujuk terus 50-50 nak urut yang mane.. haha.. tanye suami die pilih aromatherapy katenye saye boleh relax.. jadi pasrah la saye pilih aromatherapy massage.. aromatherapy massage ni ade 5 ke 6 jenis minyak.. saye pilih minyak jenis energy untuk buang angin dengan ape ntah.. siap tanye.. nak kuat ke biase.. saye pilih kuat la.. sakit badan ni.. lepas tu orang tu cakap.. kalau rase tak best bagitau kami.. kami terus tukar orang.. memang service tip top la kan..

lepas tu keluar lah tukang urut saye.. sawadikap katenye sambil buat tangan tu.. saye senyum je.. die suruh tukar selipar kat situ.. kasut saye dengan stokin die yang angkat dan simpan dalam lemari kasut.. selamat stokin saye wangi.. haha.. lepas tu die tunjuk tempat cuci kaki.. die cucikan kaki saye.. pakai sabun dengan scrub.. rase malu sangat kot.. rase macam.. eh.. eh.. tu kaki saye.. tak payah susahsusah.. rase bersalah pon ye.. yela.. macam hebat sangat sampai ade orang nak kene cucikan kaki.. :(

tu tempat cuci kaki.. rase bersalah hulur kaki dekat orang.. tapi hulur jugak..

da settle cuci kaki die ajak masuk bilik.. wahahaha.. masuk bilik.. memang tenang sangat tempat tu.. cantik.. best.. taktau la nak gambarkan cemane.. ade bilik yang tilam die atas lantai.. saye ingat bilik tu kami nak urut.. rupenye bilik saye ade katil.. rase yang tilam atas lantai tu thai traditional kot.. rugi tak stick dengan decision.. tapi takpe.. tu boleh jadi alasan nak datang lagi.. hahaha..

masuk bilik macam biase la.. tukar baju.. pakai oookk eeekk pakai buang.. dengan head cap.. terus lepak kat bilik tu.. bilik tu memang cantik.. atas katil ade tuale angse.. rase macam pergi situ nak tidur bukan nak urut.. dan katil dekat situ kan.. ade acuan muke.. yehaaaa.. jadi sejam di urut tu takde la teleng kepale bile menerap sebab ade lubang nak letak muke.. korang dapat bayangkan kan?

bilik urut.. angse yang da angkat dari tengah katil..

tu tempat letak muke.. jadi tak la saye teleng sejam..

best memang best urut die.. bukan pakai jari je.. pakai lutut pakai siku die urut wei.. kekadang rase macam tak kuat.. kekadang rase kuat dan best.. mase mulemule nak urut tu.. thai tu cakap ape tau kat saye.. 'baring supermam' hahaha.. nak ketawe aku.. baring superman tu menerap wei.. kahkahkah.. saye rase die baru nak belajar cakap melayu kot.. sampai nak suruh bangun pon die cakap pusing kat saye.. selamat la saye buat muke blurblur then die betulkan.. 'eh.. bangun'  yela.. berape kali nak urut belakang saye.. lagi satu rahsiekan.. mase tukang urut tu keluar ambil towel suam untuk urut kepale perut saye berbunyi.. hahaha.. gigih ko tak makan pagi sebab nak urut.. selamat takde orang dengar..

mulemule urut boleh la relax.. bile mule gune siku korang pahampaham jela.. dari meniarap ke telentang.. tapi jangan risau..die takkan usik private part korang pon.. lepas 45 minit urut die suruh bangun.. dalam hati.. da habis ke.. tak sampai sejam pon.. die urut bahu sambil duduk.. die tekan dengan siku korang tau.. sakit la jugak.. tapi best sangatsangat.. sedap.. hilang sakit badan lepas tu.. korang jangan pelik.. die panjat katil samesame dengan kite.. dari mule urut sampai habis urut.. haha..

dah settle macam biase.. tukar baju balik la.. takkan nak berkembam pulak.. sepanjang time urut tu kan.. dalam hati asyik terdetik.. 'lambat la mase berlalu..' hahaha.. terase macam nak sambung lagi sejam je.. tapi saye ade hal lain.. tapi jangan risau.. saye akan ke sini lagi lepas ni.. lagi kukuh nak datang sini bile saye dapat lucky draw RM10.. jadi sesi lepas ni tolak la RM10.. sampai hujung bulan ni je dapat lucky draw sekali untuk satu sesi.. voucher valid sampai ogos ni..

ni bilik yang takde katil.. tilam atas lantai je.. cantikkan deko die.. 
ni dekat dengan kaunter.. dekat tempat menunggu.. sape yang tunggu kite boleh minum teh tu.. suami? takde makne nak tnggu.. baik round JJ katenye..


Thursday, June 26, 2014

pertandingan 'bekal kasih sayang ibu'

assalamualaikum..

bulan lepas saya ada masuk pertandingan bento.. ke bekal.. ntah.. saye tak tahu sebab bento dan bekal adelah satu benda yang berbeza.. dari segi apa saya tak tau sebab saye tak study lagi.. nanti dah tahu boleh share.. tapi saye lagi suke bahase bekal sebab saye sendiri pon tak tahu kenape saye suke.. hahaha..

saye memang selalu post bekal ufairah dekat fb.. siape ade fb saye tahu la.. jadi satu hari tu saye buat pasta untuk ufairah dan post gambar tu dekat fb.. ade kakak ni pm ajak join pertandingan 'bekal kasih sayang ibu..' gune gambar yang saye post dekat fb tu.. selebet kot.. tak cantik.. jadi saye decide nak buat lain untuk pertandingan tu.. padahal tinggal 2 ke 3 hari je lagi nak tutup mase pertandingan..

bekal yang selebet itu..

mase ni suami saye takde.. seminggu sebab pergi kursus jadi memang kene tunggu die la untuk topup barangbarang.. bile suami balik.. terus zass cari barang.. da siap cari.. esok mule kan proses membuat.. setelah.. menggoogle.. mencari idea.. keluarlah bekal kasih sayang ibu yang sangat istimewa.. walaupon mase tu ufairah takde.. sayangnya bekal tu bukan untuk ufairah.. saye bagi anak adik saya.. kasih sayang dari ibu saudara gitu.. hihi..

ini gambar yang saye pertaruhkan untuk masuk pertandingan bekal kasih sayang ibu..

bile ufairah balik saye buat sesuatu yang simple sangat.. tapi dari makanan kegemaran ufairah.. nanti saye share makanan pengganti tu.. dan dari hari ke hari.. saye masih belajar untuk buat sesuatu yang menarik.. yang menggembirakan dan membuatkan ufairah sentiase tersenyum dengan usaha ibu dia.. menang ke tak? mesti la menang tapi bukan grand prize la.. nanti saye tunjuk saye menang ape.. yang ade fb saye.. ssshhh tau!~

luahan dari anak yang rindu sangat masakan arwah mama dia.. semoge ufairah puas dengan air tangan saya sebelum saya pergi.. inshaAllah..

Wednesday, June 25, 2014

jom pergi rumah urut high class..

assalamualaikum..

tajuk entry tak ingatkan.. ape lagi korang.. jom la pergi rumah urut.. haha.. entry ni di tulis sebab susah sangat nak cari rumah urut yang best dan murah dekat pakcik google.. dua malam yang lepas saye sakitsakit badan.. lenguh kot badanbadan.. lutut semue.. suami urut tak lut da.. terime kasih abang urutkan sayang hampir harihari..

suami pon ajak la emergency leave esoknye untuk teman saya pergi urut.. kalau nak berurut memang kene hari kerja.. kalau weekend tak terkejar dengan anakanak.. saye request dekat suami.. 'abang.. kali ni taknak urut dengan orang yang biase kite urut.. nak try tempat lain..' ubah mood kan..

gigih saye mengoogle mencari tentang urutan.. lastlast terase teringin nak cube thai massage.. selalu.. makcikmakcik dengan indonindon yang urut.. tak pernah rase yang thai punye.. jadi selame hari ni urutan melayu dengan urutan indon la kot kan.. haha.. kali ni nak ubah selere..

bace punye bace.. thai massage ganas.. maksudnye kasar la.. wah. menarik ni.. siap ade yang cakap bunyi krap krup krap krup bile urut.. macam lege je kalau kene urut.. jadi stick kepade thai massage.. ricky punye ricky.. bace punye bace.. tak banyak pusat urut yang tawarkan thai massage.. akhirnye saye pilih satu tempat ni untuk thai massage..

next entry saye bagitau dekat mane dan pengalaman saye berthai massage di situ.. best ke tak.. terbaik ke tak.. siap gambar lagi.. tapi takde la sampai gambar saye berkemban.. kohkohkoh.. gambar dekat bawah ni antare rutin thai massage.. nak lebih google sebab yang ni pon saye dapat dari google!~


Monday, June 23, 2014

bekal ufairah 23 jun 2014..

assalamualaikum..

hari ni saye bangun lambat.. miahaha.. terbangun lambat.. sebenarnye dah tejage pukul 450 pagi untuk pump susu.. konon nak snooze 5minit.. sekali adik ketuk pintu bilik.. 630pagi kot baru bangun.. bersilat saye ke dapur.. marathon masak bekal ufairah..

penat sangat weekend yang lepas.. ulang alik kajang nilai 3 kali kot.. pusing bandar baru nilai, nilai 3 semue survey barang.. barang ape? nanti la saye cerite semuenye.. nanti kalau cerite tergantung pulak cerite die.. rase macam nak cuti je esok sebab ade bende yang tak settle lagi.. nanti da settle saye cerite satusatu ye.. inshaAllah kalau ingat..

bangun pagi tadi terus buat ape yang saye da prepare malam tu.. jadi bekal ufairah.. nasi putih tabur habatus sauda, udang goreng kunyit, sup sayur, brokoli + baby carrot (makanan wajib) dan strawberi + blueberi.. bekal abah ufairah.. nasi putih, sambal udang dan sup sayur.. dalam mase 45minit siapkan semue bekal termasuk mandi dan siap pergi kerje.. penat sangat.. mesti ibu-ibu kite pon macam tu dulukan.. selain dari bangun lambat.. hahaha..

 
bekal ufairah.. alhamdulillah sempat siap.. 
bukti weekend lepas yang memenatkan.. ulwan tidur tak sedar diri dah.. kesian sangat..

Friday, June 20, 2014

perasaan kakak ufairah bila dapat adik..

assalamualaikum..

mase mengandung dulu saye selalu risau.. selalu terfikir.. ape perasaan ufairah mase dapat adik nanti.. macam mana cara yang perlu saye buat untuk buat ufairah tak rase tersisih.. sampai timbul perasaan simpati dekat ufairah.. ramai cakap biar abah handle anak sulung, ibu handle adik.. a big no no no untuk saye.. sebab..

ufairah nakkan saye.. mungkin kuase susu ibu.. ntah.. bile nak tidur.. nak peluk ibu.. kalau nak abah pon mase jalanjalan ajak pergi kedai beli roti.. lagi satu berak dan tukar pampers.. bile keluar je baby.. ufairah pelik sangat muke die.. tapi takde la nangis ke ape kan..

bile panggil ajak cium ufairah datang cium tapi takuttakut.. alhamdulillah.. dalam sehari perasaan sayang dekat adik ufairah tu meningkat.. sayang sangat pulak tu.. nak di ribe, di dukung.. saye tak halang kalau ufairah nak ribe.. tak pernah saye marah bile ufairah dekat dengan adik die.. saye takut die kecil hati.. kot saye lebihkan adik die..

 
 
tengok.. geram tak geram ufairah dengan adik die..

bile dapat ribe adik.. ya Allah.. ufairah tepuk adik die sambil zikir.. Allah.. Allah ya Allah.. hasbi rabbi.. habis semue die zikir.. bile ufairah dah penat ufairah tak angkat adik die.. tak tolak adik die.. ufairah panggil saye atau suami untuk angkat adik die letak dekat bawah.. ufairah tau die tak boleh angkat ulwan.. saye tak ajar pon, naluri kakak kot.. haha.. alhamdulillah.. sebab tu saye tak pernah halang bile die nak peluk cium adik.. ufairah tau limitnye..
waktu ufairah ribe adik.. cube tengok mulut ufairah dan mata ulwan..

alhamdulillah.. sampai sekarang ufairah tak cemburu.. tapi.. haha.. ade tapi.. kadangkadang keluar juga cemburu die tu.. tapi masih boleh dikawal.. masih boleh bertolak ansur.. kalau cakap baby kecil die besar pon die da mule paham.. syukur sangat ufairah tak jauh hati dari kami.. tak terase dipinggirkan bile ade adik.. cume kite la kene main peranan untuk jaga perasaan anak kitekan..


Thursday, June 19, 2014

pengalaman bersalin haziq ulwan - tempat bersalin dan kos.. #part 8

assalamualaikum..

keadaan block memblock  di office makin ok.. macam blog picisan saye da boleh buka main blog.. ade sesetngah blog tak boleh buka main blog dan ade yang dulu tak boleh buka.. skrg da boleh buka.. tak paham betul derang ni tau.. kadangkadang membencikan buat kite sakit hati.. sabar jela yang mampu.. yang penting kerje kite siap dulu baru boleh BW semua..

ade blog yang tak buka main blog.. search main blog lepas tu add blog achieve.. lepas tu keluar la apeape entry.. masalah pulak bile tekan dekat tahun atau bulan tertentu taknak terkeluar.. jenuh la saye menekan newer untuk sampai ke entry terbaru.. ai is gigih tau.. haha

menjawab soalan eida blog ni tak boleh view.. ai gigih tekan newer kat bawah nun.. ieda suruh saye share tempat bersalin dan kos.. hihi.. terase malu pula nak share tempat bersalin dan kos.. saye bersalin dalam bilik tidur saye dekat rumah abah saye.. haha.. dalam bilik tidur 'kami'.. memang best rase homey sangat.. rase tenang sangat sebab saye da biasa dengan keadaan tu..

nah sijil kelahiran ulwan.. tengok tempat lahir itu..

pasang je kolam tepi katil.. letak birth affirmation.. katekate semangat sikit tepi kolam.. siap 'labour room' saya.. tapi gigih kot suami cat bilik semue.. ikut warne yang saye nak.. haha.. semangat sangat nak bersalin.. sampai cat bilik.. suke.. cantik.. alhamdulillah..

ni la tempat bersalin saye..

bile 'labour room' pon dalam bilik tidur.. dah tentu kos pon tak mahal sangat.. affordable la bagi saye.. cume beli kolam less then RM200.. tapi macam saye ade 'add on'.. cat bilik.. haha.. bukubuku macam husband coached to childbirth.. ina may guide to childbirth.. AMANI.. kalau ikut betulbetul tanpe 'add on' mungkin dalam RM300 kot.. tapikan.. yang paling mahal dalam persediaan bersalin ni adelah ILMU.. takde bende ni.. memang tak berjaye la.. siap dah satu entry untuk jawan soalan eida.. ok.. nanti kite sambung lagi..

Tuesday, June 17, 2014

satu-satu dugaan.. paling best blog kene block!

assalamualaikum..

korang.. sedih betul.. semalam up status fb cakap sedih kecewe.. memang tengah sedih pon.. malam pulak ufairah tidur.. saye pegang badan die panas sangat.. demam pula si kecil saye tu.. ya Allah.. dugaan sangat.. sedih betul.. sebelum tidur ulwan nangisnangis sebab panas kot.. ke tak boleh tidur.. 

baru petang semalam saye terfikir.. 'lame aku tak di duga.. jauh dari Allah.. tak lame lagi pasti ada sesuatu akan terjadi.. sesuatu yang buat aku terngadah..' Allah hu akbar.. Allah mendengar rintihan saye.. rintihan untuk di duga supaya dekat kembali padaNya.. betapa Allah menyayangi kite kan.. alhamdulillah..

malam tu jugak aku di duga.. tapi biarlah saye simpan dulu cerita ini.. satu hari nanti saye pasti ceritakan.. bila semuanya selesai.. lepas tu hal ulwan taknak tidur masuk sekali ufairah demam.. bangun pagi ufairah merengek.. 'ibu nak peluk..' mase tu saye menyusukan ulwan.. korag bayagkanlah.. macam mane nak peluk orang lain sewaktu breastfeed..

ufairah memang tak ngam dengan abah die kecuali untuk pergi jalan dengan kedai.. jadi nak taknak saye kene jugak buat.. peluk dan meyusukan orang yang berlainan.. sampai saye bangun pukul 610 pagi untuk masak nasi lauk semue untuk bekal ufairah.. dalam mase 50minit masak mandi prepare baju semue.. dan sepanjang mase dengar ufairah merengek.. sampai saye tipu cakap 'ibu nak g kencing' sebab nak bangun masak semue.. Allah hu rabbi.. da la hari ni hari pertame saya bawa motor sendiri datang kerja..

alhamdulillah.. datang office mood baik je.. seronok sangat.. pergi beli makanan.. breakfast.. mase breakfast buka blog saye.. sekali keluar tulisan panjangpanjang..  blog saye kene block korang! wargh.. satusatu dugaan.. macam mane nak berblog ni.. tapi blogger.com boleh buka.. tu yang saye boleh update.. kena cari jalan penyelesaian ni.. 

 
bekal ufairah hari ni.. nasi, sawi goreng, brokoli rebus, sup daging dan cheese cake..

pakwe kecik tidur elok je pagi ni..

Friday, June 13, 2014

pengalaman bersalin haziq ulwan - ya saya.. bersalin dalam air.. #part 7

assalamualaikum..

bile semue tengok gambar dari entry sebelum ni.. ade yang tanye.. bersalin dalam air ke.. ye saya bersalin dalam air.. alhamdulillah.. we manage to do it.. nak kate best ke tak.. tak tau la.. haha.. ok ke cakap macam tu? jap nak fikir.. mase tu saye rase ape.. ok tau dah nak tulis ape..

sebenarnye.. besalin dalam air best!! best sangatsangat korang.. rase cool je.. impian ramai orang.. rasenye bakal ibuibu kat malaysia ni mesti ade impian nak bersalin dalam airkan.. yela.. bende jarang dapat mesti orang nak.. kan kan.. korang pon mesti nak kan..

rase tenang sangat bile duduk dalam air.. sampai lupe yang kite nak bersalin.. rase sekejap sangat mase berlalu.. kalau suruh ulang lagi pon boleh.. nak.. seronok sangat.. nak cerite lebihlebih takut tercerite proses bersalin pulak.. ade yang tanye.. sakit tak bersalin dalam air.. bersalin.. mane tak sakit.. tapi tu sakit nikmat.. 

alhamdulillah.. sakit nikmat tu berjaye dikurangkan.. dengan adanya air dan suami.. cube hayati sendiri maksud ayat al-Quran dari surah maryam ayat 24.. 

Lalu ia diseru dari sebelah bawahnya:" Janganlah engkau berdukacita (wahai Maryam), sesungguhnya Tuhanmu telah menjadikan di bawahmu sebatang anak sungai.

tengok.. bawah maryam pon Allah sediakan sebatang anak sungai masa nak bersalin.. subhanAllah.. alhamdulillah.. Allah hu akbar.. jadi kite tiru la.. memang sangatsangat membantu.. Allah maha mengetahui.. Allah da bersabda dalam al-Quran.. kita ikut jela.. mesti benda tu memudahkan kita.. cume dekat malaysia ni susah nak dapat perkhidmatan bersalin dalam air.. kalau ada pon kos di luar kemampuan(untuk saya la).. tapi alhamdulillah.. dengan kasih sayang Allah.. saye dapat merasa..

Wednesday, June 11, 2014

pengalaman bersalin haziq ulwan.. wordless wednesday #49 gambar bersalin #part 6

assalamaualaikum..

gila tak tajuk entry.. gambar bersalin.. hahaha.. sebenarnye.. tu gambar mase saye bersalin.. dan tu bukan gambar pertame haziq ulwan.. ade gambar lagi sebelum tu.. tapi cukuplah tu je kan..


jom kerja!~

assalamualaikum..

akhirnya.. cuti tiga bulan 90 hari saye dah habis.. sob..sob..sob.. terpakse la saya pergi kerje dengan berat hati.. risau nak mula kerje sebab lame sangat cuti.. haha.. takut mate tak terbuka.. takut penat macammacam lagi la.. 

suami da bagi kebenaran sambung cuti lagi sebulan.. hati nak sangat.. hahaha.. malas kot nak kerje.. kot boleh jadi suri rumah sementare.. best juga.. lepas fikirfikir.. call admin semua.. akhirnye keputusan dibuat.. tak jadi sambung cuti.. kerja la saye hari ni..

tabahlah hati ini datang kerja.. yang best.. kerje pon takde hari ni.. jadi boleh la saye mengarang cerite lepas tu auto publish.. lepas tu boleh BW puaspuas.. bace entry korang yang lame tak bace.. wah.. lepas lunch ni ye.. cume sekarang mase terhad sikit.. nak kena pump susu.. walaupon pakai fs.. saye selese pam dalam stor..

dalila.. taknak melawat aku ke? jom ucap selamat bekerje untuk saye.. hahaha.. poyo sangat kan!

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...