Monday, December 30, 2013

kisah pagi isnin..

assalamualaikum..

saye tau cerite ni takde motif.. tapi saye tetap nak cerite sebab bende ni penyebab saye mondays blues.. sedangkan dari petang semalam da set dalam mind nak buat kerje yang bertimbun.. sekarang peak hour la untuk unit saye..

pagipagi pukul 715 baru la DH perasan kunci motor DH missplace.. Ya Allah.. DH kene keluar rumah sebelum pukul 725 baru la dapat thumb print sebelum pukul 8.. tu pon kene pulun habis la.. mane nak sempat cari kalau pukul 715 baru perasan.. da menggeledah satu rumah.. lastlast jumpe da 725 lebih.. tau jumpe kat mane? dalam plastik sampah.. tempat DH kumpul plastikplastik dan kertas.. hahaha..

da alngalang lambat.. saye suggest dekat DH.. 'abang.. kalau pergi kerje mesti lambat.. kalau hatar sayang pon lambat.. hantar sayang jela..' lastlast DH hantar saye.. hihi.. syok la sebab boleh breakfast same.. tetambah motor saye nak kene tukar minyak hitam dan repair sikitsikit.. boleh la DH terus pergi bengkel.. da memang ade masalah kan..

tu da mood lari da.. sampai je office saye pergi breakfast.. yang tak boleh blahnye.. pas kerje saye hilang!!! Ya Allah.. serabut otak fikir.. dari nak buat kerje jadi fikir masalah je.. tak ke haru.. habis satu office saye canang pas hilang.. kot orang jumpe boleh la bagi dekat sayekan.. tunggu punye tunggu takde.. dekat pukul 10pagi DH call bagi tahu yang pas saye ade kat bawah seat motor.. weh.. lege sangat kot. tapi tu la.. mood da jauh ke tengah.. da nak karam.. memang tak dapat nak tolong la.. nak taknak buat kerje sikitsikit dan slowslow..

kejap lagi baru nak BW satusatu.. penat deh layan dugaan hari ni.. hormon pulak wengweng.. sabar jela kan.. jadi itulah cerite tragis saye di pagi isnin.. sekian.. hihi..

Friday, December 27, 2013

alhamdulillah.. rezeki jangan ditolak..

assalamualaikum..

dari dulu niat nak cerite tentang ni di hari jumaat.. tapi asyik tertangguh.. akhirnye jumaat ni jadi pilihan.. rupenye ni jumaat terakhir tahun ni.. jumaat tahun 2014.. itu la kot hikmah asyik tertangguh je.. sebenarnye dekat entry ni saye nak buat pengakuan.. hahaha.. macam penjenayah pulak kan..

tak pernah lagi saye buat pengakuan terbuke tentang hal ni di manemane.. ni yang pertame la.. tak kesah la kalau korang heran ke tak.. tapi biarla bende ni tersimpan di sini.. korang ingat lagi entry ni? korang terjah la sendiri tengok.. yang tibetibe terpublish tu.. ok jom kite pecah rahsie..

gambar tu memang ibu ufairah yang punye.. miahaha.. bukan google punye tau.. dan gambar tu bukan mase ufairah.. tapi mase ufairah da setahun lebih.. oh my.. miahaha.. korang sambung la sendiri.. mase type entry ni saye senyumsenyum.. hahaha.. baru tersedar diri kot.. tige kali saye buat test.. siap pakai clearblue sebab tak percaye.. haha..

ye.. memang ufairah nak dapat adik.. alhamdulillah syukur.. da 29weeks+ kot.. saye tak berape ingat.. dan yang saye tahu.. kemungkinan ufairah akan dapat adik feb atau mac 2014.. alhamdulillah sepanjang mengandung kali ni takde alahan.. kalau ade pon mild sangat sampai saye sendiri lupe yang saye mengandung.. mase ufairah dulu teruk sangatsangat..

paling buat saye lupe saye mengandung mungkin sebab sampai sekarang saye masih bawa motor sendiri dari kajang ke putrajaya.. DH da banyak kali offer nak hantar dan ambil.. abah pon da hinthint suruh naik kerete.. tapi saye yang taknak.. selagi saye mampu saye nak berdikari.. saye taknak susahkan DH hantar dan ambil saye.. kan DH saye kerje dekat KL.. kesian nak kene ulang alik.. tapi alhamdulillah.. setakat ni Allah permudahkan urusan kami.. sekian pecah rahsie dari saye..

Thursday, December 26, 2013

Gambang Resort City.. gelagat ufairah part #6..

assalamualaikum..

konon semalam nak up gambar ufairah time hantar abah, ummi, atuk dan pakngah.. tapi tak sempat.. duduk rumah lepaklepak memang tak on laptop.. petang pulak melepak rumah mak angkat saye sampai dekat pukul 10.. balik rumah memang flat habis.. sampai rumah siapsiap sikit.. cari bantal.. ZZZzzzZZZzzz.. ufairah dengan DH uruskan diri sendiri..

hari ni mood tak berape nak datang.. tapi takkan nak buat wordlesskan.. takpe.. kite tepek gelagat ufairah mase dekat Gambang awal bulan yang lepas.. lepas ufairah cakap sesuatu yang buat saye nak nyorok bawah meje tu.. ufairah buat satu gelagat cute.. aii la anak.. makin bijak kamu sekarang..


mase tengah makan tu.. tibetibe ufairah nak turun dari high chair.. nak duduk kerusi biase.. DH pon angkat la ufairah.. anak ohh.. anak. macammacam hal.. bile ufairah dah landing atas kerusi.. high chair tu kosong.. terus di capainye bear.. ufairah ntah kenape sepanjang dekat gambang.. ke mane saje bawak bear.. kecuali mandi kolam.. da pegang bear ufairah letak atas high chair..


amboi kamu ni anak.. macam da besar sangat.. saye biar kan je perlakuan ufairah.. nak tengok next step.. selagi tak merbahaye saye biarkan.. tau ufairah buat ape.. jom tengok gambar..

mulut bising cakap.. 'bear duduk..' sambil tepuktepuk bear..' 
'bear.. makan.. ammp..' ternganga mulut suapkan bear makan.. 
lepas bear makan sengih..

ufairah hampirhampir nak bagi bear minum.. mase ni ibu kene tahan.. kalau tak basah bear.. da la sekor ni je abah angkut dari kajang.. anak oh anak.. macam da besar sangat.. tak kire la kamu besar mane.. kamu tetap baby ibu.. ibu sayang kamu sangatsangat..

Tuesday, December 24, 2013

umrah..

assalamualaikum..

selase da hari ni kan.. semalam hari isninkan.. tapi saye tak update apeape.. sebab? saye malas.. haha.. semalam lemau sangat.. dengan sistem lembab.. memang menguji kesabaran.. lepas tu saye tak larat.. melepek je.. jadi baik rehat.. entry hari ni pon nak tulis pendekpendek sebab nak letak gambar banyakbanyak..

bukan saye yang pergi umrah.. tapi abah, ummi, atuk, dan pakngah(adik arwah mama) saye yang pergi umrah..alhamdulillah.. mereke berempat masih di sane.. masih di madinah kot.. saye tak tau sebab tak call mereke lagi.. takut ganggu mereke beribadah.. rasenye keadaan baikbaik sahaje.. inshaAllah esok ke saye call la.. mereke berangkat sabtu yag lepas.. da.. jom tengok gambar kami semue!~

kami!~ adik saye (faqih) abah, DH, Ufairah, saye, adik saye (fatin) dan ummi.. 
ni pulak keluarge adik saye (farah).. yang depan tu ntah anak siape.. hihi.. anak dare saye la!~ 
tengah pulak atuk tiri saye.. ummi (mak tiri) saye punye ayah.. dan kanan lelaki dan perempuan tu adik kandung ummi saye.. 
faqih abah dan saye.. 
suke sangat gambar n.. terserlah 'rantai' ufairah.. 
adik saye (fatin), adik saye (farah) atuk saye (mak kepade arwah mama saye) dan saye.. 
adik saye (fathihah) adik saye (farah), atu saye dan saye!~ 
dalam petak oren.. abah atuk pakngah dan ummi..

moge mereke selamat pergi dan selamat pulang.. moge Allah mempermudahkan urusan umrah mereke.. dan saye rindu abah saye.!~ sebenarnye ade lagi gambar lepas mereke pergi.. gambar ufairah.. takpe.. esok kite buat wordless boleh? penat dah.. hihi.. bye!~

Friday, December 20, 2013

kasih abah..

assalamualaikum..

petangpetang ni syok up gmbar.. kasih rehat minda sikit.. lagi 3 minit nak balik.. karang pendekpendek sudah.. lepas makan dekat secret recipe.. ufairah ajak naik train.. nak naik sorang takut.. jadi abah kene teman.. tengok dan nilai sendiri.. betul ke tak kasih abah..



ngamngam je abah duduk.. kalau ibu naik sekali mau tak jalan tren tu.. hahaha.. bayangkan kalau takde anak.. isteri suruh.. ade suami nak? betape kasihnye abahkan.. bile nak tau.. cube kenang ayah kite.. sedihkan.. hebat kasih ayah.. tapi kasih ibu tetap membawa ke syurga.. gambar bawah.. abah pergi keluarkan duit.. tinggal ibu berdue layan makan dekat secret recipe.. abah datang tinggal la separuh makanan.. hahaha..


gelagat ufairah at Gambang Resort City.. #part5

assalamualaikum..

tak sangke cerite gambang da sampai part 5.. padahal duduk tak sampai sehari lagi kat sane.. jangan risau.. lepaslepas ni takde apeape sangat pon yang saye dengan ufairah buat.. makan tidur makan tidur je.. kan saye cerite saye disambut oleh hujan mase kat sane.. tak hujan sekejap kami mandi kolam.. lepas tu hujan balikkan? sepanjang malam tu hujan.. sampai bile? nanti saye cerite..

bile belek gambar gambang nampak gelagat ufairah..jadi kite cerite la gelagat ufairah.. mulut potpetpotpet macam saye.. memang tak berenti cakap.. ade je bende nak ditegur.. lepas tu kalaukite tak balas ape yang ufairah cakap.. selagi tu ufairah ulang.. penat deh layan.. tapi mase ni la kite nak melayan anak kan.. nanti da besar mesti rindu.. jangan kate da besar.. tengok video ufairah mase baby pon da rindu.. cube tengok gambar bawah ni..


korang rase ufairah cakap ape bile tengok makanan ni? ufairah jerit kuatkuat mase dinner tu tau.. 'eeii.. taik.. eeeii..taik..' korang tau.. mase tu saye rase macam nak nyorok bawah meje.. malu kot.. lepas ufairah cakap tu.. saye cakap.. 'haishh.. jangan cakap macam tu.. nikan ice cream..' lagi kuat die jerit eeii taik.. geram tau.. lagi kite larang lagi ufairah jerit kuat.. risau orang pandang je.. mane belajar ntah. sampai sekarang.. asal hitam sikit alaala najis tu.. mule la sebut.. eeii taik dengan muke gelinye..  geram kot..

perasantak            > tajuk gelagat ufairah.. tapi takde pon gambar ufairah!~

Thursday, December 19, 2013

merajuk??

assalamualaikum..

pagi tadi ade cakap nak up due entry kan.. lepas tu siap cakap nak up entry gambang.. tak jadi la sebab kene karang panjangpanjang.. jadi kite up entry simple petangpetang ni.. asal saye up lebih dari satu entry hari nikan.. jadi la.. kite cerite tentang ufairah..

ufairah ni kan.. IQ die tinggi.. okeh puji anak sendiri.. alhamdulilah.. umur 14bulan boleh kire satu sampai sepuluh.. sekarang still sampai sepuluh lagi.. one sampai ten.. lagu pulak +-10 lagu die hafal.. tu tak masuk 4 5 zikir.. mase setahun 6bulan ufairah da boleh ikut zikir hasbi rabbi.. tak boleh blah puji anak sendirikan.. tak kesah lakan.. siape lagi nak puji anak sendiri..

bagi saye IQ ufairah tinggi la.. untuk kanakkanak 23bulan.. jadi EQ ufairah mesti lagi tinggi.. Ya Allah.. kuatnye merajuk anak dare tu.. sebelum ni saye pernah tinggal ufairah dekat rumah.. tinggal dengan atuk dengan opah sebab nak beli barang sikit je.. kejap je pon.. bile saye balik.. terus ufairah lari pandang belakang.. muke sedih sangat.. saye pujuk pon ufairah buat tak tau.. bile saye panggil je. 'ufairah.. sayang ibu.. sini sayang..' terus menangis anak dare saye.. subhanAllah.. comelnye la merajuk..

tu standard la kan anakanak merajuk dengan ibu abah.. ni semalam.. atuk ufairah (abah saye) balik kampung.. satu malam je pon.. mase atuk ufairah on the way balik atuk ufairah call ajak makan dekat luar sebab baru bawak balik ikan baru naik.. sampai kedai makan.. ufairah nampak atuk terus pandang lain.. tolak la muke cemane pon.. taknak..

jangan kate tu.. nak duduk sebelah pon taknak.. bukan main merajuk.. macam pakwe makwe pon ade.. geram je tengok.. tapi bile atuk tak tengok ufairah pandang pulak.. lame die tenung.. coklat tak pernah tolak. kali ni atuk keluarkan segenggam coklat pon tak layan.. amboi ufairah memang merajuk betul.. lebih setengah jam jugak atuk nak pujuk ufairah.. tu pon kejap nak kejap taknak.. perkare ni jadi malam tadi.. harap balik rumah petang ni ufairah da tak merajuk dengan atuk.. jom tengok bukti..

tengok muke ufairah.. 
bukan main masam lagi muke.. 
atuk nak pegang pon panjat opah.. 
geramkan tengok muke ufairah.. buat tak layan.. tak dengar je..

sebenarnye.. nak letak ufairah dekat kerusi tu pon payah.. ufairah taknak duduk situ sebenarnye.. dekat 20 minit pujuk ufairah duduk situ.. kalau tak duduk meje sebelah.. anak la anak.. comel sangat.. geram ibu.. da.. jom tengok santapan kami.. yang sempat di snap jela..

lauk yang atuk ufairah bawak balik.. bawak g kedai.. minta kedai masakan.. sedap sebab semue baru naik dari laut..

baruperasan              > entry ni pon panjang~~

Dinner at Gambang Resort City.. #part 4

assalamualaikum..

semalam jumpe dalila dalam lift.. da kene tegur dengan dalila.. 'kenape ko malas update blog.. aku pulak yang rajin sekarang ni..' cis.. terkene saye. ntah la.. sekarang mood ke laut.. tapi demi menyahut cabaran dalila.. seawal pagi (dikala takde kerje) saye karang entry.. kalau rajin.. petang ni nak karang lagi.. inshaAllah..

sambung cerite gambang.. sebab banyak cerite pending.. moge berjaye dihabiskan secepat mungkin.. entry part 3 saye cerite tentang kolam di Gambang.. habis mandi kolam.. siapsiap bawak kupon yang dapat free terus g makan.. terime kasih arabian bay gambang resort city sebab bagi dinner free dekat kami.. alhamdulillah..

tak jauh pon tempat makan dari bilik kami.. rasenye bilik kami la yang terdekat dengan tempat makan.. hihi.. blok 3, tingkat 3 nombor 4.. dekat dengan tangge dan jejantas.. ade saye cerite dekat entry sebelum ni.. sebelum masuk ke restorant die.. ade kaunter orang tunggu dan kite letak je kupon tu.. terus masuk tengok makanan..

cari meje dulu.. tengok siape yang tak sabar.. DH pakai baju coklat tu.. nmpak tak ufairah?

first impression.. wah.. banyaknye makanan.. memang banyak choice.. panjang sangat tempat makannye.. semue ade.. bagi saye la.. memang heaven kot.. terus terase macam.. kene duduk lamelame dalam ni.. hohoho.. nampak sangat pelahap.. mane tak.. saye tahan lapar dari petang tadi.. miahaha..
pandangan tempat ambil makan..

ade banyak stall sepanjang saye dekat sane.. saye tak terfikir nak kire stall die.. dekat 10 jugak stall die.. tak masuk makanan dekat tengahtengah lagi.. untuk dinner malam tu.. ade stall ice cream, soup, salad, buah yong tau fu, ade lagi satu due saye lupe..

desert yang saye sambar dulu.. sedapkan..
single portion punye makanan.. ade jugak dalam mangkuk besar cedokcedok..
cef tengah cek makanan
dalam banyakbanyak makanan.. ufairah makan ni je.. sayursayursayur.. tu ja yang ufairah selalu mintak..
first round.. second round semue takde gambar.. hihi..
makanan saye.. first round!~

makanan tengah pulak main course la.. ade nasi, lauk, keropok, salad and desert.. tapi memang terbaik la makanan die.. saye suke sangatsangat.. sedap pon sedap.. kene la dengan selere saye.. gambar saye snap sikit je.. malu weh.. orang duduk tengok saye snap sane sini macam tak pernah makan dekat hotel.. hahaha.. kesiankan.. jadi dapat la gambar sikit.. ade saye letak kat entry ni kan.. sekian.. habis.. next kite cerite tentang gambang lagi ye.. moge ade entry baru lagi petang ni.. amin..

Wednesday, December 18, 2013

wordless wednesday #44 - fenomena kufi..

assalamualikum..

bile tengok dekat group GBSB semue sibuk buat kufi.. jadi jom tayang kufi..

ntah jadi ke tak.. asal ade rupe jadi la kan..



Tuesday, December 17, 2013

kolam gambang resort city.. #part 3

assalamualaikum..

ikutkan hati malas nak update blog.. ntah mane pergi mood.. bukan takat update blog.. nak susunsusun file masuk folder pon malas.. badan jadi lesu tau.. yela.. due minggu berjalan sanesini buat badan jadi penat.. sampai hari ni terase penat lagi.. ya Allah.. moge segalenye akan berlalu dengan cepat..

nak tak nak saye cerite jugak tentang gambang.. takpe.. slowslow.. mesti banyak part sebab cerite pendekpendek.. kalau tengok entry sebelum ni.. saye ade bagitau kami tinggal di bay mane dan kami di sambut oleh hujan.. alhamdulillah rahmat.. da tentutentu masuk bilik cek sane sini snap gambar.. lapar la pulak.. mase tu da pukul 3 lebih dekat pukul 4 petang.. 

nak keluar makan dekat luar malas.. hujan lagi.. renyah.. lagi pon kami dapat kupon dinner freekan.. pukul 630 da boleh g makan.. tahan jela.. makan je roti ke ape yang ade.. tibetibe hujan berhenti!~ syukur.. boleh la lengahkan mase mandi kolam.. hahaha.. ape lagi.. tukar baju ufairah.. ajak mandi kolam..

sampai kolam pon da dekat pukul 5.. yela.. mesti kene sembahyang dulu baru boleh berfoyefoye.. kami duduk blok 3.. agak jauh la dengan kolam.. kene turun naik bukit, tangge pon ade jugak.. takpe la.. demimu anak.. ku gagahi jugak.. tp ok la.. tempat makan dekat dengan blok 3!~ makan nombor 1 ok..

open jacuzzi nampak tak saye tag.. ni kolam dewase..

kolam die besar la jugak.. ade open jacuzzi lagi.. bukan tu saje.. siap ade pasirpasir alaala pantai.. kalau nak buat sand castle pon lepas.. tapi sayang.. ufairah tak pandang pasirpasir ni.. die nampak air je.. kolam untuk dewase dalam 1.2 meter die tulis kat tepi tu.. jadi ufairah layan kolam 1.2 meter la.. yang mane kaki die tak cecah lantai.. kalau tak ufairah tak enjoy..

cube teke mate ufairah tengok mane?

lagi satu yang syoknyekan.. tepi kolam tu ade gazebo.. banyak la jugak.. rasenye 6 ke 8 gazebo.. lupe nak kire.. kalau anakanak da besar boleh la makpak romantik dekat situ.. anakanak bantai mandi.. tapi kalau anak takat setahun lebih.. jangan berangan la.. kene tengok anak.. siape lagi.. kami la tu..

gaye anak dare saye.. bukan main syok lagi..
kalau perasan.. dekat payungpayung tu ade tempat ambil tuale.. siap ade bilik macam gamegame mesin lagi.. tapi kami tak masuk pon..

dapat la kami mandi dalm 30 - 60 minit.. ngamngam kami naik hujan pon turun balik.. ok la.. dapat la lepaskan gian ufairah nak mandi kolam.. naik bilik.. penat deh turun tangge naik turun bukit.. mandimandi tukar baju.. dalam 645petang kami turun dinner.. masuk maghrib niat jamak akhir.. dapat makan lamelame dekat situ.. haha.. nanti saye cerite tentang dinner pulak ye..

last sekali.. ibu nak enterframe sekali!~

Monday, December 16, 2013

sayang ibu, sayang ufairah, sayang abah..

assalamualaikum..

selamat pagi.. jom halau monday blues dalam diri.. okey.. saye baru lepas menguap.. mengantuk.. dekat office ni takde orang.. semue kerje luar area utare.. jadi dekat office ni tinggal 5 6 orang je.. sunyi je rase.. memang terase nak tidur la.. pagi ni fikir cerite senang.. walaupon da banyak kali tekan backspace betulkan ayat..

last week saye balik kampung.. bertolak dari kajang pagi khamis dan balik kajang balik ahad pagi.. balik pon ade hal kalau tak mesti tak balik punye.. sibuk dan cui pon da kurang.. pahampaham jela bile kat kampung.. nak call out pon susah dapat line.. inikan pulak nak belek blog bagai.. pasrah jela bile masuk dalam gue (takde line)

ufairah da lame sebut perkataan ni.. sambil pegangpegang tangan saye.. pelukpeluk ke.. kiss kiss ke.. cakap..  'sayang ibu..'  dengan nada ngadengadenye.. melting sangat.. bukan sekali.. banyak kali sebut sayang ibu.. dengan muke manjenye.. eii.. geram.. terase rindu la pulak..

malam tadi sebelum tidur.. saye DH dengan ufairah bertige mase tu.. da nak tidurkan jadi semue ready la atas katil.. saye bagi salam, ucap selamat malam, bacekan doa tidur untuk ufairah.. lepas tu macam biase la.. bagi salam, minta maaf dekat DH.. settle semue ufairah pelukpeluk tangan saye sambil sebut.. 'sayang ibu.. sayang ibu..' selalu saye mesti balas balik..  'sayang ufairah..' setiap kali ufairah sebut saye mesti balas.. hargai ape yang die buat.. 

tibetibe satu suare keluar..  'sayang abah'  tau siape yang sebut? DH yang sebut sayang abah tu.. terus saye ketawe.. lepas tu cakap.. 'ala.. kesiannye.. terpinggir..' hahaha.. da saye dengan ufairah duk sayang berdue.. sedangkan ufairah tidur tengah tau.. boleh je ufairaj nak pegangpegang peluk abah ufairah.. anakanak.. kesian betul dekat DH.. hihi.. lepas ni kene ajar ufairah sebut sayang abah selalu.. bukan ufairah tak sebut.. tapi jarang sangat.. kalau sayang ibu selalu kot!~

Wednesday, December 11, 2013

wordless wednesday #43 - bercucuk tanam..

assalamualaikum..

lame tak berwordless dihari rabu.. ok jom tengok gambar..

mulemule kami bercucuk tanam.. ufairah pakai alat yang ori punye.. mulut sibuk.. nak main.. nak main..

sekali ibu da belikan set mainan.. tinggal tak rasmi atas tanah je lagi.. sayang la pulak.. smartkan..

wordless ke entry belated?

assalamualaikum..

hari nikan hari rabu.. ingat nak tepek je sekeping due gambar.. sekali teringat.. eh.. semalamkan birthday DH.. tapi tengah fikir perlu ke wish kat blog? kan da wish kat whatsapp.. face to face.. kat blog pon nak kene ke? hahaha.. saye ni pemalas ok.. jadi tak payah la kan.. cume nak bagitau semalam birthday DH saye.. ok itu saje.. ade orang kesah tak? haha..

saye tak sambut tak buat ape pon.. cume belanje DH makan dekat secret recipe je.. tu pon kek seketul dengan tom yam kung share.. hahaha.. kede tak? bukan sebab ape.. DH yang taknak.. lepas da makan tu saye beli hadiah.. tapi bukan hadiah untuk DH.. beli mainan untuk ufairah.. siap cakap lagi.. 'untungkan jadi anak.. birthday abah.. tapi yang dapat hadiah anak' hahaha.. isteri oh isteri..

sebenarnye DH ade request sesuatu.. yela.. 2 3 hari sebelum birthday DH saye duk ulangulang.. 'abang.. birthday tahun ni takde hadiah.. tak sempat nak beli' padahal tahuntahun sudah penuh dengan kejutan.. kesian DH saye.. agak DH da rimas saye ulangulang takde hadiah.. rase bersalah kot.. DH request sesuatu.. tapi bende tu saye da bagi tahun lepas.. takkan due tahun berturutturut hadiah same.. taknak r.. saye cakap boleh la.. tapi dalam hati taknak bagi..

lepas tu petang semalam saye cakap.. 'abang.. sayang takde duit nak belikan abang hadiah tu..' padahal tak mahal mane pon.. masih dalam kemampuan saye la.. tak sampai RM300-400..  sebenarnye tu alasan.. DH pon cakap' takpe la.. abang beli pakai duit abang.. cume sayang teman' hahaha.. kesian DH.. terime kasih memahami isterimu ini..

sebenarnye saye dalam proses mencari sesuatu untuk DH.. masih dalam proses perbincagan dan pemilihan.. inshaAllah.. sampai la sesuatu yang saye da aim lame sangat untuk DH.. harap DH tak bace entry ni.. boleh la buat surprise.. sebenarnye.. baru semalam saye deal dengan seseorang untuk DH.. takpe la.. tak dapat bagi hadiah mase hari jadi.. dapat jadikan date tu sebagai permulaan buat sesuatu untuk DH pon jadi la kan.. haha.. ayat penyedap hati..

nakbagitahu         > tak jadi entry wordless la.. jadi entry belated DH.. kahkahkah..

buah hati saye.. moge kite bersame di dunie dan kekal sehingga akhirat.. amin!~

Tuesday, December 10, 2013

arabian bay resort gambang.. #part 2

assalamualaikum..

tengok tajuk entry pon da boleh agak kami tinggal dekat bay mane kan.. dekat gambang resort ni ade due bay.. satu Caribbean bay resort kedue arabian bay resort.. masukmasuk pintu gerbang je jumpe arabian dulu.. jalan depan lagi baru jumpa caribbean bay.. arabian bay ade 3 blok.. 1, 2 dan 3..

kami disambut oleh hujan!~

kami tinggal di blok 3.. berhadapan dengan tempat makan.. hihi.. takde pool view ye.. pool view blok 1 dan 2.. ade bagusnye jugak.. takut bile ufairah nampak pool je.. 'ibu.. nak mandi kolam..' tak ke haru.. da la kat sane lebih dari 24jam hujan!~

sebenarnye.. sebelum pergi sane lagi saye da berdoa dalam hati.. nak bilik yang selalu orang lalu.. taknak bilik hujung dan menghadap hutan sebabnye saye ade bace satu blog tu.. mase derang menginap di arabian ade kejadian seram.. hihi.. alhamdulillah.. kami dapat bilik yang selalu orang lalu.. bukan selalu da.. memang lebih dari selalu.. sepanjang mase tutup langsir sebab balkoni kami selari dengan jejantas yang menghubungkan blok 3 dan lobby, tempat makan, dewan dan macammacam lagi la.. ambik kau. nak sangatkan..


walaupon da dapat bilik yang takde privacy langsung melainkan kalau tutup pintu tingkap langsir semue.. saye tetap suruh DH pasang surah al-baqarah sesampai di sane.. sebelum tidur malam pertame pon kami pasang.. risau ade bende yang tak diingini terjadi kan.. bilik alhamdulillah ok. boleh la kalau nak tidur.. katil super duper luas.. ibu abah siap tak sedar diri taknak share katil.. siap mintak cot untuk ufairah.. haha.. cume malam pertame ufairah tidur sekatil dengan saye..


bilik air lupe nak ambil gambar.. luas dan besar bagi saye.. cume takde bath tub.. kalau tak ufairah mesti boleh berendam.. takpe.. dapat mandi air pancut pon lebih setengah jam ufairah berendam.. kalau ade tub tak tau nak kate ape.. sebenarnye.. malam ketige kot.. kawan DH suruh kami pindah penthouse sebab bos DH tak dapat datang.. DH tolak.. saye pon tolak sebab tak berani.. bukan takut ok.. saye ade jugak ajak DH masuk tengok snap gambar dan cerite dekat sini.. tapi mase suntuk sangat.. tak sempat..

facilities dalam bilik pon same je macam hotel lain.. dalam bilik air derang bagi sabun dan shampoo je.. lain takde.. tea and coffee making facilities ade..mini bar pon ade.. TV flat screen cume siaran tak best langsung bagi saye yang bukan kaki TV.. ade due kerusi dan satu meje unk lepaklepak.. bilik super luas bagi saye.. iron board dan iron memang da disediekan dalam almari.. ade lagi yang saye lupe? tak da kot.. tapi kalau nak tinggal sane boleh la buat tidur dan rehatkan badan.. selese bagi saye.. tak boleh banyak cekadak sebab duduk free kan.. haha.. ok.. settle bab bilik.. bab lain nanti kite sambung ye.. :)

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...