Friday, November 29, 2013

new babywearing gear!~

assalamualaikum..

sebenarnye hari ni nak share tentang saye ajar fairah tidur.. tapi malas nak karang.. ampun ye kawankawan.. lepas tu ingat nak cerite tentang sesuatu yang saye rahsiekan.. ala.. korang da dapat teke kan.. tapi malas jugak nak fikir.. jadi saye pon buat la entry menayang mengabadikan baby wearing gear saye..

kalau ade yang bace entry saye yang duludulu.. ade la entry saye cerite tentang babywearing ni.. perbezaan antare crotch carrier dengan soft structure carrier.. saye memang mule dengan SSC.. jatuh cinta pandang pertame macam tu.. da.. xa sampai 5 minit try ufairah terus tertidur dalam tu.. macam.. wah.. SSC ade sleeping dust.. seminggu lepas tu terus la saye beli satu.. tapi kene kumpul duit dulu la.. mak tak mampu.. 

lepas da paki SSC tu.. dari ufairah tenggelam dalam tu sebab kecik sampai da dekat 2 tahun.. da lunyai saye kerjekan.. berbaloi la bayar +-RM400.. saye punye SSC lame boba 3G je.. tu pon da sampai ke hanoi dan sekarang ni SSC saye ade dekat Taiwan.. kawan pinjam.. hahaha.. SSC berjalan jauh.. tuan duduk diamdiam kat sini je.. 

jadi konon nak ubah selere try la beli wrap.. beli didymos size 7.. almaklum la mak size badan besar. kene beli size besar. tapi mase saye beli tu ufairah da besar.. tak praktis dari kecik.. saye malas la nak praktis banyak kali dan wrap tu pon terkubur dalam bilik.. selamt beli pre-loved.. tak mampu jugak beli first hand.. sebab tak pakai dan tak gune.. jadi takde la gambar.. ade snap satu due.. tapi ntah mane tercampak..

disebabkan ufairah da besar panjang sampai nak pakai hood boba pon da terkeluar kepale.. saye decide nak cari SSC baru.. toddler size.. kalau pandai gune wrap kan bagus.. tak payah beli da.. kebanyakan SSC toddler custom made.. saye da survey snugbaby, neezaneedle dan ade la satu due kedai lagi.. tengoh fikir bab duit jugak.. hahaha.. akhirnye saye nampak ade orang nak jual SSC die.. alhamdulillah.. dapat pre-loved item.. murah lagi.. terus la grab.. da sampai SSC baru selase yang lepas.. saye yang tak try lagi.. brand neezaneedle je..

da beli pre-loved.. pasrah jela coraknye kan.. dari kene bayar memahal. not bad la corak die.. saye suke jugak.. asal murah.. miahaha.. kalau beli custom boleh la pilih nak corak ape.. tapi takpe.. mungkin ini yang terbaik.. selagi boleh jimat.. jadi boba 3G boleh la saye simpan untuk adik ufairah.. kotkot kan.. hahaha.. tapi saye berazam.. kalau ade adik ufairah.. nak try wrap dari kecik.. nak tengok SSC baru saye?

barang da sampai.. edit pakai power point je.. malas nak pakai PSD..
fresh!

cantik tak corak die? ok la kan.. unisex!~

sajenakbagitahu          > tengah fikirfikir nak beli ring sling pulak.. wah.. banyak duit ko kan fifi..


Thursday, November 28, 2013

ala..

assalamualaikum..

kite cerite hal ufairah lagi ye.. sekarang saye sibuk dengan parentlite.. alhamdulillah rezeki.. tak sempat nak update dekat blogshop.. semue update dekat facebook je.. kadangkadang datang masalah jadi sakit kepale fikir.. penat.. tapi takpe.. demi rezeki yang halalkan.. sekarang saye tengah praktikkan akad dalam jual beli.. akan saye cube pertingkatkan..

da.. kite relax cerite tantang awek solehah saye tu.. rindunye dekat ufairah.. lebihlebih lagi time tidur.. bau masham die tu.. wanginye.. da masham wangi?? cemane tu.. hahaha.. tak kesah lah. anak kan.. cemane pon tetap wangi.. kecuali poo poo dengan kentut je.. haha..

sekarang ufairah da pandai expresskan rase.. ni bukan la rase cinte ke sayang.. lebih kepade peka terhadap persekitaran atau memberitahu kite ape yang die rase.. bukan la luahan perasaan ke ape tapi perkataan yang ufairah keluarkan tu.. kite tau la die peka dengan ape yang terjadi.. korang paham tak ape yang saye tulis? saye tulis dalam keadaan pening ni..

macam ni la.. semalam ufairah main game dekat phone atuk ufairah.. kalau saye jangan harap nak dapat phone atau gadget melainkan bile ufairah mengamuk sakan sampai taktau nak buat ape dah.. ala.. budakbudak.. main fruit ninja je.. hihi.. bile da habis mase.. dengan hampe dan sedihnye.. keluar perkataan ni dari mulut ufairah.. 'ala..' pendek je.. tapi nampak la ufairah sedih.. kalau dapat dengar nada.. lagi geram.. tu ufairah bercakap sendiri tu.. kire spontan dan takde siape pon kat situ.. saye perasan pon kebetulan saye lalu..kalau tak memang tak tau la.. anakanak.. bukan main cerdik lagi kamu sekarang ni.. jadi anak yang solehah ye!~

Wednesday, November 27, 2013

KENTUT..

assalamualaikum..

tajuk entry agak jijik.. maafkan saye ye.. hihi.. takpe la.. bukan berbau pon kan.. semalam saye tak update apeape entry tapi saye sempat la berBW ke sesetangah blog.. setakat bace.. semalam saye super busy sampai saye tak turun lunch.. memang pekerje cemerlang.. tapi hari ni saye da set nak rehat.. jadi sepanjang hari bace blog orang.. 

ufairah sekarang ni mulut memang bising sangat kalah mulut saye ataupon mak jemah.. habis semue orang atau bende ufairah nak tegur.. paling tak boleh blah bile orang kentut pon ufairah tegur.. okey.. kene terime kenyataan anakanak memang jujur.. kebetulan DH kentut.. ufairah terus tegur.. 'eeii .. kentut busuk' padahal ufairah dekat pintu bilik.. DH jauh ke dalam kot.. boleh ufairah perasan.. terus saye cakap.. lepas ni kite tak boleh la kentut bersepah.. ok.. kami da kantoi sebab suke kentut meraterate.. koramg kentut cover tak? ape punye soalan la ni kan.. haha..

semalam pulak sebelum tidur macam biase la.. kami sembangsembang.. alhamdulillah.. ufairah pon da macam orang besar.. tidur macam kite.. sembangsembang lepas tu tertidur.. ni nanti saye cerite macam mane saye ajar ufairah.. mase ni ufairah tengah layan lagu dekat phone.. tibetibe bunyi... prutprut.. haha.. bunyi kentut dan yang kentut tu ufairah!~ saye dengan DH serentak pandang ufairah.. mase ni samarsamar sebab da tutup lampu.. terus ufairah tersengih cover malu sambil cakap 'kentut!' hahaha.. tapi bile time ufairah kentut takde pulak ufairah nak sebut busuk.. solehah punye anak.. ibu sayang kamu ketatketat!~

ibu tumpang ufairah naik mainan syiling tu.. muat weh!~ bukan sebab saye kecil.. tapi mainan ni gabk kot..

Monday, November 25, 2013

KLIA

assalamualaikum..

malasnye nak update blog.. tetambah baru lepas makan.. rase mengantuk nak tidur je.. hari ni pra 5S dari MPC.. mugkin khamis ni baru betulbetul.. kelam kabut semue kemaskemas.. malas nak layan.. nak layan ngantuk je.. nak update blog malas.. inikan nak uruskan 5S.. memang tak la..

cerite ni cerite weekend yang lepas.. sabtu minggu lepas dan lepas.. bukan sabtu baru ni.. alhamdulillah.. pakcik dan makcik saye da selamat balik dari menunaikan haji.. ape lagi.. saye ni sibuk nak ikut abah pergi jumpe derang.. orang baru balik haji kan.. nak ambil berkat..

bertolak lah kami petang dalam pukul 6 ke KLIA.. mereke sampai pukul 8.30malam.. abah saye yang excited nak pergi awal.. ikutkan jela.. saye tunggu sampai ke dalam kot.. orang balik haji bukan tunggu dekat ketibaan antarabangsa.. tapi ketibaan dalam negeri.. mulemule saye tunggu belakangbelakang.. bersembang dengan sepupu.. anak pakcik dan makcik.. 
berhenti sembahang maghrib dekat masjid KLIA.. awek pandai bergaye.. 

kenape tibetibe terase nak pergi depan.. weh.. paling depan saye berdiri.. niat dihati nak snap gambar mereke.. dapat la satu.. lain semue gegar.. sebabnye.. bile nampak kelibat mereke.. terlupe da nak ambil gambar.. rase nak lari peluk cium salam.. dalam hati berkobarkobar nak jadi orang pertame yang salam mereke.. yela.. baru balik dai haji.. kite orang pertame yang sentuh mereke.. syok kan..

 
ramai jemaah dan orang yang menunggu kepulangan.. 
ni la gambar pakcik dan makcik saye.. tu pon dari jauh saye dapat snap.. 

alhamdulillah.. tercapai impiam saye.. mulemule makcik saye saye salam.. lepas tu keluar lagi due orang.. makcik dan pakcik.. yang makcik saye orang pertame salam.. pakcik tak la.. malu walaupon kami mahram.. hihi.. lepas da salamsalam.. sembang kejap.. sorang makcik terus balik ke penang.. makcik dan pakcik (suami isteri) terus balik ke melake.. dan kami terus balik ke kajang.. sebelum balik.. kene la layankan ufairah yang nak naik troli dengan bende alah escalator yang jalan tu.. jenuh!~ 

saye ufairah dan adik.. tengok adik buat perangai.. pakai baju pon tak semenggah.. 
ufairah suke sangat naik bende alah ni.. asyik nakgi (nak lagi) je.. jenuh saye layan pusing tige empat kali..

sajenakbagitahu          > tajuk entry KLIA.. boleh ke?

Friday, November 22, 2013

kisah breastfeeding ufairah..

assalamualaikum..

sebenarnye sedih nak cerite hal ni.. tapi nak jugak cerite.. sebenarnyekan.. ufairah da stop susu ibu.. sedih.. terase nak nangis pulak bile cerite hal ni.. kesian dekat ufairah.. bukan sebab saye tak usehe.. penat saye usehe sampai due tige bulan saye usehe.. buat power pumping.. bangun malam.. semue tak jadi.. susu saye mule berkurangan.. 

saye berjaye exclusive breastfeed ufairah sampai tujuh bulan dan sambung fully breastfeed sampai due puluh satu bulan mengikut tahun islam.. tige bulan yang saye rase siesie.. rase menyesal sebab tak berjaye susukan ufairah sampai due tahun.. mungkin itu takdir kami..mungkin sampai situ sahaje rezeki ufairah... due bulan saye berhempas puas nak cukupkan due puluh satu bulan tu.. habis semue stok saye korek..

sekarang ufairah minum fresh milk brand farm fresh.. alhamdulillah.. mulemule sehari 2oz je ufairah minum dekat rumah BS.. sapai BS terpakse cairkan susu tu dengan air suam baru ufairah nak.. sampai sekarang.. dalam 4oz je sehari ufairah minum.. dekat rumah pulak ufairah banyak minum air masak.. jarang sekali ufairah mintk susu..

cerite sedih yang buat saye bergenang air mate (mase tulis ni tau).. mase mulemule ufairah nak terime yang die tak boleh nenen.. ufairah mintak nenen saye bagi.. tak sampai seminit nenen terus mintak air masak.. saye bagi ufairah air masak.. da sedut empat lime kali ufairah mintak nenen balik.. da nenen tak sampai seminit mintak air masak balik.. macam tu ufairah ulang sampai puas.. sedihkan.. saye da takde susu.. tapi ufairah nak nenen jugak..

tapi alhamdulillah.. sekarang da ok.. ufairah cume letak mulut buatbuat nenen kat luar baju je.. bile saye cakap.. malu la da besar.. die ketawe.. alhamdulillah ufairah cepat belajar.. syukur sangatsangat.. lagi satu cabaran untuk saye dengan DH ajar ufairah tidur.. sebelum ni kan ufairah akan nenen sampai tidur.. bile da takde nenen macam mane ufairah nak tidur? macam mane kami atasi ufairah yang tiaptiap malam mengamuk sebelum tidur.. nanti tu saye akan share kan pengalaman kami.. mungkin boleh jadi tips untuk korang..

jom solat dengan ufairah..

assalamualaikum..

nak cerite tentang telekung ufairah.. tapi tak tau nak mule dari mane.. agak sebab cerite minggu lepas terus lupe.. tapi hari isnin saye ade cakap nak story tentang ni kan.. takpe la.. tak dapat story penuh dapat tnjuk gelagat ufairah pon jadi la.. untuk tatapan ufairah bile besar nanti..

saye da lame nak cari telekung untuk ufairah.. hajat nak telekung warne putih.. taknak warne warni.. kalau boleh nak kain cotton.. demandkan.. tapi susah sangat nak cari.. kalau ade pon mahal sangat macam tak berbaloi.. nak cari telekung memang da lame.. mane taknye.. sebelum ni.. kalau nak sembahyang mesti ufairah capai kopiah atuk sarung kat kepale.. anakanak.. kamu perempuan tau.. sebelum terjebak lebih teruk baik selamatkan..

alhamdulillah.. mase beli barang bakery dekat area rumah saye roundround kedai dekat situ nampak telekung ni.. tak sampai rm20 pon tau.. siap sejadah comel lagi.. terus sambar la.. ade saiz lagi.. saye ambil saiz M.. balik tu memang bergaye la ufairah dengan telekung.. mulut pulak tak habishabis nak Allah hu akbar.. dan yang paling best.. telekung kain telekung dan sejadah ufairah semue dekat bilik atuk ufairah.. cucu atuk sangat kan.. selamat kain baju ufairah tak angkut pindah!~

macam real jekan 
berjemaah lagi 
percubaan pertame 
cantikkan telekung saye..

big M sampai jumaat ke?

assalamualaikum..

lame kan saye tak update blog.. rindu sebenarnye.. hari isnin memang big M.. memang ade banyak cerite.. ade peranting tips jugak saye nak sharekan kan dekat sini.. tapi asyik tertangguh.. cerite perkembangan breastfeeding ufairah pon saye tak cerite lagi.. banyak sangat srite yng tak kesampaian lagi..

bukan saye taknak update selase, rabu dan khamis.. semue bersebab.. selase saye masuk office lewat  sebab ade hal keluarge di Melake malam isnin tu.. pakej sekali pergi lawat officemate yang bersalin ahad lepas.. kononkonon nak up entry dari phone.. tapi tak tercapai pulak impian tu.. 

rabu pula saye saye keracunan makanan.. memang out la.. tahun ni saje saye kene due kali.. ni kali kedue dalam hidup.. saye kalau keracunan.. nak jalan pon tak larat.. rase nak tumbang. yela.. dengan tak makan.. lpeas tu membuang.. bukan ikut bawah je.. pakej muntah sekali.. sampai hari ni bibir kering sebab kurang air.. saye memang takut nak makan kalau keracunan makanan.. tak larat ulang toilet.. saye banyak minum air kelape mude dengan teh pekat je..

khamis pulak saye MC.. da rabu keracunan makanan.. saye tetap datang office.. da tak tahan sangat call DH suruh ambil dekat office.. mane larat nak bawak motor sendiri balik rumah.. motor tinggal dekat office.. rabu saye mintak half day dekat doktor.. khamis pula doktor bagi MC.. tak berupdate la blog saye.. jadi hari ni saye up la entry bagi tau sebab saye tak update.. bukan big M dari isnin sampai jumaat ye.. 

inshaAllah ade entry menyusul lagi untuk hari ni.. balas dendam!~

Monday, November 18, 2013

big M..

assalmualaikum..

hari ni ade cerite.. ade banyak cerite.. tapi nak bagitau semue yang hari ni.. saye malas nak update blog.. malas nak fikir.. saye sakit kepale sebab tak cukup tidur rasenye.. kenape tak cukup tidur? sebab saye main candy crush saga.. benci r.. nak kene kurangkan tahap kesangapan main game ni.. takmo hanyut da..

ade cerite dan gambar best.. gambar anak dare saye.. esok la kot saye up cerite tu.. sekian entry hari ni.. ni pon untuk bagitau korang yang saye masih wujud di sini cume penuh dengan huruf M hari ni.. k bai..

nanti kite cerite tentang ini ok..

Friday, November 15, 2013

ibuibu engkaulah ratu hatiku..

assalamualaikum..

hari ni sakit kepale sebab kene hujan pagi tadi.. tak larat nak buat kerje.. selamat esok da cuti.. boleh rehatrehat sikit.. tulis blog pon satu terapi kan.. bagi saye la.. tapi ikut mood jugak.. sebenarnye mase da makin kurang.. kene bagi dekat parentlite sikit..

tengok tajuk dekat atas tu.. sebenarnye.. tu antare lagu favorite ufairah.. bukan untuk dengar tau.. untuk nyanyi.. kadangkadang ufairah datang dekat saye.. panggil.. ibu.. ibu.. suare manje sangat okey.. lepas tu terus nyanyi lagu tu dekat saye.. memang melting la.. lirik lagu..

ibu.. ibu..
engkaulah ratu hatiku..
bila ku berduka..
engkau hiburkan selalu..
ibuibu..
engkaulah ratu hati ku..

rase macam.. wah.. terharunye.. walaupon tak tahu la ufairah paham ke tak.. tapi saye bersyukur sangat dapat seorang khalifah yang sangat bijak cerdik di mata saye.. kadangkadang geram jugak sebab ufairah terlalu buas.. bile bace lirik terase bersalah pon ade jugak.. bukan main berie nyanyi cakap ibu selalu hiburkan hati.. kalau buat perangai.. kene juga dengan ibu.. hiburkan ke macam tu?

Thursday, November 14, 2013

tiga perkataan..

assalamualaikum..

hari ni office mule riuh.. semue kawan dan bos dah balik dari kerje luar.. dan tak pernahpernah saye menguap time pagi.. saye boleh menguap.. tak tahu la kenape.. hihi.. mungkin sebab da terfikir yang hari ni saye akan busy sebusybusynye.. data nak release hari ni dan bos saye yang malas nak cakap tu suke lepas tangan hal kerje.. bile da nak terberak baru nak kelamkabut.. macam hari ni.. ntah malas nak cerite.. cerite hal lain la, lagi best.. 

alhamdulillah.. sekarang ufairah da setahun sepuluh bulan.. nak masuk setahun sebelas bulan dan ufairah da boleh buat ayat dengan tige perkataan.. saye rase da lame jugak ufairah dapat kemahiran ni.. cume satu ayat yang buat saye teringat sampai sekarang.. ayat tu ade kaitan dengan gambar wordless sebelum ni..

hari isnin malam selase kot.. ufairah mengamuk nak beg.. mintak handbag saye.. mane la ufairah larat bawak handbag murah saye tu.. besar.. lepas tu saye teringat handbag saye yang saye pakai mase dinner office lame dulu.. saye ambil la.. laplap habuk sebab da lebih empat tahun tak gune.. miahaha.. 'merelip' sangat.. tu yang tergantung macam tu je tak berusik..

bagi la dekat ufairah.. handbag kecil.. ke clucth orang panggil.. ntah saye bukan tahu.. bile dapat kat ufairah.. terus la ufairah pakai dekat bahu.. alaala mak jemah korang.. lepas tu terus pergi depan TV.. nampak la ude.. adik saye la tu.. terus ufairah cakap.. 'ude.. ufairah cantikkan' amek kau.. over confident anak ibu.. hahaha.. memang lawak la.. tak boleh bla tau tak..

kalau korang perasan.. dekat gambar tangan ufairah ternaik je.. sebab nak cover takut beg tu melorot ke bawah.. lastlast saye ajar pakai handbag alaala mak datin.. anakanak.. memang nampak la kamu ni perempuan.. da makin besar.. alhamdulillah.. nak dapat adik ke? ooopppsss..

Wednesday, November 13, 2013

wordless wednesday #44 - gambar hari ni cerite esok..

assalamualaikum..

pagipagi rajin nak up cerite ni.. sekali tengah hari malas.. tibetibe lepas rehat teringat.. hari ni rabukan.. wordless jela.. hahaha.. senang..


anak solehah saye.. walaupun comot.. ibu tetap sayang!~

Monday, November 11, 2013

wow.. wow.. wow..

assalamualaikum..

hari ni hari yang lemau.. sebab isnin? ntah la.. macam biase e.. mungkin sebab office sunyi.. officemate semue kerje luar ke sabah.. tinggal due tige orang je yang ade ni ha.. terase bosan kot.. kerje ade.. dari bos sendiri ntah.. takde.. die tak tinggalkan pesan.. ingat die tak join kerje luar ni.. da la data nak kene submit rabu ni.. derang balik pulak rabu ni dan masuk office khamis.. habis la data saye tak siap.. confirm kami kelam kabut nanti.. tu yang saye tak suke tu.. dari bos lain saye ade kerje.. bos tu mintak tolong.. tak kesah la.. saye buat sikitsikit.. setakat yang saye mampu..

ape la anak dare saye tengah buat di rumah BS tu kan.. rindu sangat kot.. kan best kalau dapat jadi suri rumah.. teringin.. agak tercapai tak impian saye nak jadi suri rumah? kalau itu yang terbaik.. moge Allah makbulkan.. ufairah sekarang mulut potpet.. potpet.. memang cakap tak berenti..

baru setahun sepuluh bulan.. nanti bile da makain besar. memang melayan jela kot saye ni.. lagi satu.. kalau jumpe apeape.. ufairah mesti tegur.. lepas tu nak suruh kite ikut balik perkataan tu.. macam kite perasan jugak.. kadangkadang naik marah.. mungkin bagi die satu bende yang menarik. bagi kite.. urm.. terase bersalah pulak dekat ufairah mase ni.. maafkanibu anak..

tetambah sekarang.. ufairah suke tambah perkataan wow dengan wah.. mane ufairah belajar tak tau.. 'wow.. cantiknye'. 'wah.. sedapnye'.. semue nak wah.. kite yang dengar ni pon macam.. wow.. bijaknye.. hahaha.. ceritenye sikit.. melalut yang lebih.. maaf ye.. bye!~

satu due gambar buat tatapan..

Thursday, November 7, 2013

diam diam..

assalamualaikum..

da due tige entry kot selit hal business.. walaupon bukan isi utame.. jadi kali ni kite up cerite pendek.. cerite tentang awek solehah kesayangan saye tu.. mulut tak payah cakap.. die punye pot pet pot pet kalah mak jemah.. bising ya amat.. ade je bende die nak cakap.. kadangkadang paham.. kadangkadang tak paham.. kadangkadang kite stress nak paham bahase ufairah.. mintak nangisnangis macam kite paham ape yang ufairah cakap..

sekarang ufairah memang copy paste ape yang orang sekeliling buat.. ape yang orang sekeliling cakap.. jangan la buat bende tak elok.. termasuk la cakap bende yang tak elok.. bab cakap tu.. memang laju je die ikut.. minta jauh la ufairah ikut bende yang tak elok.. tapi yang paling mengejutkan saye.. satu bende ni..

well.. anak dare saye sangat ganas okey.. saye pernah lebam kene gigit.. tapi sabar jela.. memang rase nak nangis kot time tu.. tapi nak buat macam mane.. budak kan.. tak tahu apeape.. ufairah ni.. kalau tak spot perut atau kaki saye untuk melompat dan panjatpanjat.. die akan spot telinge saye.. bukan untuk gigit.. tapi..

telinge kite kan ade ear ring..saye pakai yang bulat tu.. da name pon ring kan.. memang ufairah pergi dekat telinge saye.. nak tarik ear ring.. kuatkuat okey.. kalau korang pakai ear ring.. mesti korang tau rase sakit tu macam mane kan.. saye da dapat agak da bile ufairah aim telinge saye.. baru je ufairah pegang.. saye cepatcepat pusingkan kepale.. terus keluar dari mulut ufairah..  'diamdiam'..

weh.. ufairah ikut ape yang saye cakap.. kalau nak potong kuku ke.. bile ufairah bergerak sane sini.. dengan tegas saye mesti kate.. diam.. diam.. sekali ufairah ikut.. nada pon same.. tinggal sebutan pelat sikit.. amboi kamu anak.. bukan main lagi ye.. due tahun pon belum da macam makmak.. garegare terikutikut dengan perlakuan orang dewase.. budakbudak memang macam tu kan..

popia nestum crunchy yang sedap sangat dan barang baru dari parentlite..

assalamualaikum..

tajuk entry macam nak bagi resepikan? hahaha.. jangan mimpi ye.. sebab saye takkan bagi resepi untuk kudapan yang super duper sedap ni.. mase bace entry dalila tentang kudapan ni.. terbayang da kesedapannye.. tapi.. bile makan rupenye lagi sedap dari ape yang saye bayangkan..  ayat macam promotekan? takde lah.. tapi ayat kat atas ni ayat nak mintak lagi kudapan ni dari mammadanish @ dalila.. boleh bagi dekat aku lagi tak?

isnin lepas.. dalila jumpe saye.. sebab nak bagi popia nestum crunchy ni.. tak sangke tau.. terharu.. memang sedap pon popia ni.. serbuk die pon sedap.. haha.. nampak sangat pelahap.. tapi saye takde la pelahap sangat.. saye makan shareshare dengan officemate yang lain tau.. officemate pon cakap sedap sampai nak order.. tapi saye rase dalila bukan jual pon bende ni..

rase berbaloi tak kalau saye pujuk dalila suruh jual kudapan ni.. boleh saye makan selalu tak payah susahsusah buat.. tapi ikhlas dari hati saye.. memang sedap.. mase makan tu terus teringat ufairah.. boleh buat untuk ufairah ni.. cume gantikan gule dengan sesuatu yang lain la.. tak pon letak sikit je.. ufairah kan da nak masuk due tahun.. care nak buat pon senang.. nak tau pergi tengok sendiri dekat blog dalila ni..

gambar dari blog tuan punye popia nestum


pesananmaaf        > dalila.. kalau ko bace entry ni mesti ko senyumsenyum malu.. aku tau.. maafkan aku.. tapi memang aku nak lagi.. boleh? *mate kelipkelip.. macam cantik macam comel sebab nak lagi*

*********************************************
PERMAINAN BARU DARI PARENTLITE


toolbox set 
white board sticker

nak tahu lebih lanjuk.. boleh la ke blogspot atau facebook kami..

pengakuanikhlas          > sebenarnyekan.. saye minat dengan duedue mainan ni.. biar la toolbox set tu ternyate untuk lelaki.. tetapi sangat menarik terutame bile mainan ni boleh asah motor skill anak.. kalau ufairah main ok tak?


Wednesday, November 6, 2013

salam maal hijrah..

assalamualaikum..

lame tak update blog.. hari isnin saye 'busy'.. buat bende lain.. hari selase kan cuti.. jadi hari rabu baru la boleh up entry.. itu pon lepas seharian mengadap table.. pening kepale.. stress sebab pakse diri tenung table lamelame.. sekarang time relex.. ade bende lain nak update.. tapi rase lagi syok ucap salam maal hijrah dulu..

selamat tahun baru buat semue pengunjung blog yang tak seberape ni.. moge tahun ni penuh dengan keberkatan.. rahmat dariNYA untuk kite.. moge tahun ni makin meningkat keimanan kite kepadaNYA dan kecintaan kite pade rasulnya.. saye doakan semue azam tahun lepas da terlaksane dan azam baru tahun ni senang dicapai..

tak sempat nak edit gambar maal hijrah untuk blog ni.. tapi saye ade edit gambar salam maal hijrah untuk parentlite.. jadi la kan saye tepek sini..

salam maal hijrah semue..

notadibawah             > jangan lupe singgah blogshop saye.. saye ade up barang baru..

Friday, November 1, 2013

cerite bulan puase..

assalamualaikum..

hari ni saye ade taklimat.. jadi busy sikit.. dengan table baru keluar.. tapi tanggungjawab update blog tetap perlu.. haha.. bukakbukak folder gambar nampak folde ramadhan.. ok la tu.. cerite lame.. sinonim da dengan blog ni kan.. rase nak tukar header.. blog cerite basi / lame.. hahaha.. boleh? 

cerite overall la kan.. saye bulan puase memang tak berbuke dekat rumah.. harihari pergi masjid tak miss kecuali ade gathering.. sehari ke due hari ter miss.. memang best.. lepas berbuke terus jemaah maghrib.. tahun lepas ufairah baru menyusur.. tahun ni da berjalan.. ya Allah.. susah jugak nak kawal.. ok.. tengok gambar ye..

yang depan ni pekerje masjid.. abah saye tengah masak.. 
nampak DH saye? ufairah? adik saye.. adik ipar semue ade..

pernah dulu mammadanish cakap.. kenape tak ramai dekat masjid.. ni bahgian perempuan.. bahagian lelaki ade saye snap.. tapi gambar blur..  tapi kalau nak bayangkan jugak.. bahagian lelaki due kali ganda dari bahagian perempuan.. memang meriah dan ramai.. bukan orang je meriah.. makan pon meriah..

ni tengah makan.. nak tengok campur dengan yang tengah beratur? 
nampak tak? ramai kan.. 
tapi kami selalu makan di dapaur.. orang dapur kan..

lagi satu yang best.. yang meriah.. ade je orang buat promosi.. mulemule revive.. memang banyak la dapat revive.. abah saye selalu dapat berkartonkarton.. kami la anakanak yang bantai habiskan.. lepas tu twister pulak.. ade gambar dekat bawah.. gambar mase revive datang lagi banyak.. siap angkat sepanduk lagi.. tapi tak ingat la dekat mane gambarnye.. jadi ambil gambar yang ade jela ye.. 

kami bertige.. mase twister datang.. 
sebahagian dari hasil kami..

bile cerite tentang ramadhan.. tibetibe terase rindu sangat dengan ramadhan.. rasenye sampai tak kite dengan ramadhan seterusnye? ya Allah.. panjangkan lah umur kami.. moge bertemu lagi ramadhan. jangan lupe ganti puase sebelum ramdhan seterusnya tibe.. saye da habis ganti dah.. sebab puase full.. da tige tahun berturutturut puase full.. alhamdulillah..

rasehatiku        > tibetibe terase macam baru lepas bulan puase..

::hamster aku::

kalau nak bagi makan click kat mne2 je.. nak bagi minum click kat tutup botol.. kalau nak bagi hamster aku lari2 dalam bulatan tu.. click kat bulatan kuning tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...